Eu am o asemenea hotarare definitiva si irevocabila pe care casa de pensii nu o pune in aplicare sub diferite pretexte si m-am adresat unui executor judecatoresc.Rezolva el,insa trebuie sa aveti rabdare deoarece legea il obliga sa puna in executare dupa 6 luni de la instiintare.Pana atunci poate da doar amenzi celor care nu pun in aplicare hotararea.
Se pot depune prin Ambasada sau Consulat,sau in tara de un membru al familiei prin recomandata postala cu confirmare de primire,sau un numar de inregistrare la o cerere facuta catre arhiva MFA.
Cum sa poata fi incadrata in munca cu contract persoana care si-a pierdut total capacitatea de munca? Logic ea nu mai poate munci !Poate sa fie o alta persoana angajata pt.ingrijire.
Da ,insa persoana care si-a pierdut capacitatea totala de munca sa fie incadrata in grad grav de handicap,iar persoana pe care o angajati sa se incadreze in prevederile Legii448/2006 si cu aprobarea Autoritatii Nationale a Persoanelor cu Handicap
Stimate Domn nu stiu in ce calitate dati aceste raspunsuri.Nu ma intereseaza parerea D-voastra,eu nu cer interpretarea legii ci aplicarea ei.Referitor la D-voastra
am consultat aproape toate listele de Consultanti si de Moderatori si nu v-am gasit trecut in una din ele.Pt.stiinta D-voastra cititi Decizia nr.40 din 22 septembrie 2008 Inaltei Curti de Casatie si Justitie la Recursul in Interesul Legii facut de procurorul General al Romaniei si va ve-ti lamuri cu stagiile de cotizare.In ceeace priveste calcularea punctajului comf.OUG.100/2008,legiuitorul a aratat ce trebuie facut.Nimeni din lume nu i-si poate permite sa-mi fure o singura zi din munca mea chiar daca in legea pensiilor cineva si-a permis sa limiteze VECHIMEA IN MUNCA doar la NR.de ANI INTREGI.Daca mai da-ti sfaturi faceti-o in cadru legal si daca sunte-ti competent.La valoarea punctului de pensie un numar de cica 10 luni nu inseamna mare lucru circa 36 lei dar la cateva mii inseamna ceva ,bani care se duc in buzunarul cuiva si nu stim.... ai cui.(?)
O zi mai buna va doresc .D.D.
Sarut mana ! Pana acuma nu am vrut sa contrazic,insa dupa cum vedeti si D-voastra L.223/2007 nu a fost abrogata,iar pt.noi nu avea aplicare legea 119/2010,deoarece recalcularea comform L19/2000 a fost facuta inaintea aplicarii L.223/2007.
Cei care citesc legea 119/2010 vor vedea ca a fost data in special pt.militari....etc,nu pt.cei carora le-a fost facut calculul inainte.Insa-si din enunt rezulta canu se mai numeste pensie de serviciu ci pensie pt.limita de varst,insa ea
ramane.Gresit interpretat de toti si in special de cei ce au facut legea.(foarte prost facuta) Despre H.737 si mai proasta mai ales pri art.11.De aici incolo nu mai comentez.Cu respect si stima D.D.
Sarut mana si i-mi cer scuze.Eu sunt in aceasta situatie in care casa de pensii s-a corectat si pentru punctajul mediu anual a impartit la 20 si nu sunt singurul,ci multi.
Anexa 4 pt.barbati,L.19/2000.Instanta nu a facut altceva decat sa valideze acest lucru.Art.43 al aceleiasi legi si altele cu care s-a coloborat.