Pentru a deschide o succesiune in urma matusii decedate ( necasatorita, fara copii), este nevoie de actul de deces al mamei matusii. Acest act nu poate fi eliberat de primaria Sector 6, Buc, pentru ca pe actul de nastere ( din Dr. Tr. Severin) nu apare un CNP. Aceasta persoana s-a nascut in 1908 si a decedat in 1996. Care este procedura in acest caz? Trebuie generat un CNP? daca da, ce institutie face acest lucru: politie, primarie si din ce localitate ( cea de nastere sau cea de deces)? Daca nu e obligatoriu sa aiba un cNP, cum putem forta primaria sectorului 6 sa elibereze acest certificat de deces? Multumesc.
In 07.04.2014 am circulat fara rovinieta.
In 22.09.2014 s-a constatat contraventia si s-a intocmit PVC.
In 08.09.2014 mi s-a comunicat PVC.
Sunt mai mult de 6 luni de cand a avut loc contraventia. Se prescrie PV ?
Se poate constata o contraventie la aproape 6 luni de la infaptuirea ei ?
In lege scrie ca trebuie intocmit PV in 30 zile de la constatare. Dar constatarea nu are un termen de la infatuire ?
Buna ziua,
Ce deduceri suplimentare la impozitul pe salariu mai exista ? Stiu ca exista ceva deducere pentru renovari la locuinte . Mai este de actualitate ?
Multumesc.
Sunt sigura ca nu era placut. Si mi-as fi doris sa pot folosi cursul avantajos pentru mine.
Dar nu eu am ales data semanrii contractului ( care a fost stabilita acum cateva zile ) si nu am putut previziona evolutia cursului. Adica, si daca cursul era 4.58 , tot am fi semnat maine , la cursul de 4.58 .
:)
Am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare cu o firma de constructii pentru cumpararea unei case . Pretul este in eur.
Maine vreau sa semnez contractul . Firma care imi vinde casa mi-a emis factura azi, cand cursul de schimb e mai mare la BNR decat cel de maine.
E ok sa emita factura anterior datei semnarii contractului ?
Multumesc.
Buna ziua,
vreau sa cumpar o casa + teren cu TVA de 5%. Ca sa pot cumpara cu acest TVA , casa nu trebuie sa fie mai mare de 120mp, iar terenul pe care e construita sa nu fie mai mare de 250mp.
Parcela pe care s-a construit a fost de 650mp, iat firma de constructie a facut dezmbembrarea in 2 parcele astfel : una de 250 mp - intravilan constructii , iar alta de 400 mp - intravilan arabil . Aceasta a doua bucata de 400mp , e purtatoare de TVA de 24% sau nu la o viitoare vanzare ?
Planul urbanistical zonei a inclus parcela mare , de 650mp.
Multumesc .
Veronica
Multumesc de raspuns. Ar trebui sa ridic aceste obiectiuni in scris la firma de evaluare ?
Intre timp, a venit un alt evaluator care a evaluat corect casa, dar a trebuit sa platesc din nou evaluarea . As vrea sa recuperez valoarea primei evaluari ? Cum sa fac acest lucru ?