buna ziua, revin pe acest site cu o problema dstul de stringenta pe care o creaza cei de la firma de recuperari es ksi. am o datorie catre orange, veche din anul 2007, undeva prin iunie. atunci cei de la orange au suspendat abonamentul meu si dupa vreo doi ani am inceput sa primesc tot felul de scrisori de la eos. mai nou, am primit o somatie si o avertizare cu executare judecatoreasca, motivand in scris ca in acea perioada, in care eu am semnat contractul, acestea prevedeau dreptul companiei de recuperari sa intre in locuinta debitorului. ce ma sfatuiti sa fac, eu sunt acum plecata din tara, iar corespondenta o ridica o cunostinta. va multumesc. (suma de plata ste de 1.200 de lei, din care numai vreo 600 catre orange)
este posibil sa intre tatal i concediu de crestere a copilului, desi mama e somera? eu impreuna cu sotul meu ne gandim sa parasim tara si desi eu am un loc de munca vreau sa imi dau demisia pentrua intra el in concdiul respectiv. am nascut de aproape doua saptamani. cand ar trebui sa demisionez eu pentru ca totul sa fie cat se poate de legal? este nevoie de acel preaviz, intre mine si angajator?
Sotul meu este cadru militar in Armata Romana. Eu am nascut de curand o fetita si deocamdata sunt in concediu post natal. (inca nu au trecut cele 42 de zile obligatorii)Problemaesteurmatoarea. Noi am dori ca tatal sa fie cel care intra in concediu de cresterea copilului si astfel, sa plecam sa muncim in alt stat european. pentru a nu-si pierde locul de munca, el ar trebui sa intre in concediu, iar eu sa imi dau demisia. este legala aceasta situatie sau nu se poate ca ambii parinti sa figureze fara munca in acest timp?
situatia mai are o fata. mama e plecata din tara de mai multi ani. cum as putea scapa de cei cu recuperarea? nu credeam ca se va ajunge aici pentru o asa suma de bani. sa inteleg ca au drept asupra bunurilor din casa? nu imi amintesc sa fi garantat cu ele in contractul semnat.
acum cinci ani in urma am facut un abonament la compania orange. am avut doua facturi neplatite dupa care acestia au suspendat definitiv numarul de telefon. contractul era pe numele mamei, care a inceput sa primeasca acasa diverse somatii de la o firma de recuperari EOS KSI. daca datoria initiala era de 550 de lei, penalitatile se pare ca se ridica la peste 600, asa ca intreaga datorie ajunge la 1.200 de lei. ce poate sa pateasca mama in caz de neplata? ce drept au cei de la eos ksi asupra bunurilor noastre acum? multumesc anticipat!
Sotul meu lucreaza in cadrul armatei romane si am fi tentati sa parasim tara pentru o perioada de doi ani, mai exact cat ar avea el dreptul sa stea in concediu de crestere a copilului. Eu sunt insarcinata in sapte luni si as vrea sa stiu daca dupa ce voi termina acea perioada de leuzie, sotul poate intra in concediu de crestere a copilului daca eu imi dau demisia de la actualul loc de munca? Auzisem ca un parinte este obligat sa faca dovada ca lucreaza, iar daca eu nu voi mai lucra, el poate ramane fara probleme in CCC? Multumesc antticipat!
Am o situatie pe care as vrea sa o lamuresc alaturi de o persoana cu studii si competente. Mai exact, sunt insarcinata in sapte luni si am inteles ca am dreptul prin lege la 126 de zile de concediu cumulat, dintre care 42 sunt obligatorii dupa nastere. In ultimele 12 luni eu a fost platita atat pe carte de munca, cat si pe drepturi de autor. In acest caz, se vor lua in calcul toate veniturile realizate la plata indemnizatiei de mamica sau numai cele de pe cartea de munca? si inca o nelamurire: daca sotul meu vrea sa intre in concediu de crestere a copilului, trebuie sa asteptam obligatoriu cele 42 de zile sau se poate si mai devreme?multumesc anticipat!