avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate oana.n.2010

Activitate oana.n.2010

Răspuns la discuția 5.5% fd sanatate dividende
Raspunsul este negativ,deoarece conform art.257 din Legea 95/2006 litera f avem :
f)veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, veniturilor din dividende şi dobânzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere şi altor venituri care se supun impozitului pe venit numai în cazul în care nu realizează venituri de natura celor prevăzute la lit. a) - e), alin. 21 şi art. 213 alin. (2) lit. h), dar nu mai puţin de un salariu de bază minim brut pe ţară, lunar.

iar lit a si e se refera exact la salarii si pensii:

a)veniturilor din salarii sau asimilate salariilor care se supun impozitului pe venit;
..
e)veniturilor din pensiile care depăşesc limita supusă impozitului pe venit;
Buna ziua.Am incheiat de vreo 10 ni un contract de vinzare cumparare cu drept de uz viager si clauza de intretinere pentru o garsoniera.Dupa decesul domnului si foarte multe discutii cu doamna ramasa in viata ,la aparitia rudelor (matusi si verisoare) doamna nu mai vrea nici sa deschida usa (am mai vorbit pe forum despre aceasta problema a mea si multumesc pentru sfaturi deoarece mi-au fost de un real folos).
Dupa foarte multe discutii si mers la dinsa cu martori care sa semneza ca refuza pachetele cu mincare dar ca eu le las acolo m-am trezit ca acum nici nu mai deschide usa Ultima data cind am fost la usa dupa toate refuzurile am incercat sa fortez usa (trebuia sa vad daca este in regula asta mai ales ca am avut caz in care a cazut in baie si a stat acolo doua ore deoarece avea inchisa/blocata usa si nu a putut intra nimeni) Dinsa a sunat la politia si s-a dat drept persoana mea spunind ca dau o spargere la apartament.A venit politia a verificat adresa mea din buletin (care este acceasi chiar daca nu stau acolo) si actul prin care am cumparat si trebuie sa intretin si a spus ca e ok.Dupa acest incident la vreo saptamina m-a sunat una dintre verisoarele doamnei si mi-a spus ca doamna nu are nici o pretentie de la mine,ca imi va ramina imobilul mie dar sa nu mai merg la dinsa sa nu-i mai duc nimic ca nu are nevoie de nimic de la mine A mai specificat acesta verisoara ca "imobilul gol ! va fi al vostru dupa ce moare matusa dar sa nu o mai cautati ca o bulversati".Ce sa fac? Cineva m-a sfatuit sa ii spun doamnei sa faca un act la notar prin care sa spuna ca la contractul de vanzare cumparare incheiat cu mine renunta la clauza de intretinere si ramine in vigoare doar clauza de uz viager,altcine mi-a sugerat sa nu fac acest lucru deoarece daca dinsa face acest act la notar si eu il accept inseamna ca se reziliaza contractul.Eu merg daca e in continuare la dinsa insa nu imi deschide usa Este destul de penibil sa merg cu martori care sa semneze ca doamna nu a deschis.Dati-mi va rog un sfat Ce pot face in acest caz Totusi au fost peste 10 ani in care totul a fost ok si acum nu stiu ce sa fac.Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Remiterea la datorie
Multumesc mult pentru ajutor.
Cu respect,
Buna ziua.
Unul dintre asociatii societatii doreste sa renunte la o parte din suma cu care a creditat societatea.Din cite am inteles se poate face un contract de remitere la datorie cu consimtamintul debitorului.Am rugamintea s ama ajutati la urmatoarele nelamuriri:
1.Acest contract trebuie incheiat la notar sau este suficient intre parti.
2.Semnarea de catre reprezentantul societatii a acestui contract este suficient ca si "consimtamint"?
3.Exista un model tip ?
4.Care este articolul de lege in baza caruia se poate face acest lucru ?
5.Este posibil in cazul prezentat mai sus ?

Cu respect,
Ioana
Buna ziua

Revin cu rugamintea de a ma ajuta din nou.Doamna nu mai vrea sa deschida deloc Imi pun problema ce ar trebui sa fac avind in vedere faptul ca e aproximativ o luna si jumatate de cind refuza sa-mi deschida Nici la telefon nu raspunde.Sper sa nu ajung la un moment dat in situatia in care sa fie o problema ca nu-mi deschide si apoi sa spuna ca nu am avut grija de dinsa Este ok faptul ca merg cu martor dar la un moment dat [doamne fereste sa nu ajung in instanta] si sa se spuna ca trebuia sa iau alte masuri Ma tot gindesc ce anume as mai putea face Ce masuri ar trebui sa iau in aceasta situatie.

Cu respect
Detin un utilaj [echipament tehnologic].Este trimis in decembrie la o firma din U.E.pentru reparatii.
-Care sint documentele ce trebuiesc intocmite.
-In contabilitate se evidentiaza plecarea utilajului in service ? In ce cont?
-Amortizarea ramine deductibila ?

Cu multumiri,
Asociatul unei societati are avans decontare in suma foarte mare.Aduce facturi de protocol,consumabile si bonuri combustibil dar acestea sint datate cu vreo 5 luni in urma.Pot fi considerate documente justificative si inregistrate acum ? Daca da,cheltuiala este deductibila avind in vedere data documentului ? TVA-ul se deduce ?
Cu multumiri
Multumesc tuturor pntru sfaturi.
Mi-am luat intre timp si niste masuri.Merg la dinsa cu mincare dar si cu martor.Am deschis o agenda unde trec data cind merg,produsele care le duc si am rugat-o sa semneze de primire.Refuza binenteles.A semnat martorul ,care linga semnatura lui a scris ca dna refuza primirea produselor si a semnat.
Acum [chiar astazi] ma amentinta ca in viitor nu imi va mai deschide usa ca sa intru.

Nu stiu daca procedez corect la ceea ce m-am gindit dar daca nu deschide usa ma gindesc sa chem politia de sector.Este corect ? Am dreptul ?Ce altceva as putea face ?

Cu respect.
Titlul este "Contract de vanzare-cumparare"
Atit.
este paragraful referitor la pret: "noi partile contractante,declaram,avind cunostinta de prevederile art.6 din Ordonanta 12/1998,privind taxele de timbru si cele cuprinse in Legea 87/1994 privind evaziunea fiscala,ca pretul aceste vinzari este de 35000000 si a fost achitat integral anterior semnarii acestui act,ceea ce noi vanzatorii recunoastem si prin semnarea prezentului contract".
Dupa paragraful privind pretul,este un nou paragraf:
"In afara pretului aratat mai sus,subsemnatii cumparatori,ne obligam sa asiguram vanzatorilor,la nevoie si la cerere,intretinere constind in:imbracaminte,alimente,tratament medical si ingrijire in caz de boala,iar la deces,ii vom inmorminta dupa obiceiul locului,pe propria noastra cheltuiala si vom indeplini toate obligatiile pe care Biserica Crestina le impune in acest caz"
Imbracaminte : refuza orice haina [asta de 15 ani incoace,pe motiv ca are dulapurile pline de haine- si e adevarat]
Alimente : i-am cumparat si i-am dus [dar nu am pus-o sa semneze ca le-a primit]
Tratament medical si ingrijire in caz de boala :Cind a fost foarte bolnava am dus-o la spital,am discutat cu medicii ,etc,etc.
Vreo doi ani de zile ii cumparam medicamentele dupa care nu ne mai dadea reteta [se ducea ea si cumpara imediat dupa ce doctorita ii dadea aceasta reteta] De mentionat ca are parkinson.Eu am fost cea care a dus-o la investigatii pt luarea in evidenta si asig pensie de handicap [trecuta fara nevoie de pers.ajutor].Boala se manifesta mai vizibil cind se supara mai tare.Injectii : le facea sotul.
Inmormintarea sotului [+operatie inainte+doctori+pampersi pe perioada de covalescenta] achitata de noi.
Nu cerea cumpararea medicamentelor iar mincarea o refuza O lasam fortat pe masa.Cerea bani.Atit.De multe ori dadeam bani [din nou ,avind in vedere buna relatie nu ne-am gindit la semnaturi] iar dinsa dadea banii imprumut pe la prietene.
Speta se refera la un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager.Sotul [vanzator] moare dupa 8 ani..La citeva luni,notarul o cheama pe sotia acestuia spunind ca trebuiesc semnate niste acte legate de succesiune.Acolo,sotia acestuia specifica ca exista facut un contract pt noi cu uzufruct viager si este intrebata daca are probleme cu noi [nu sint probleme] si o pune sa semneze o hartie.
Ce poate reprezenta aceasta hartie ??? Notarul ne specifica ca dosarul pt succesiune este inchis.Eu ca si beneficiar al contractului mai trebuia sa fac ceva dupa decesul domnului ?

Cu multumiri,