Buna ziua,
As dori sa ma ajutati in lamurirea unei probleme - tatal meu a decedat ; mama traieste si am o sora care a plecat de mult timp ( probabil din tara) ; eu si cu mama, dorim sa facem succesiunea mostenirii , a bunurilor dupa moartea tatalui ; problema noastra este ca nu stim cum putem lua legatura cu sora mea, nu ii cunosc domiciliul actual, nici macar nu stiu daca mai este in viata ; care este procedura de a o cita, si in cazul in care nu o putem gasi, ce ne ramane de facut ?
multumesc anticipat pntru raspuns,
Numai bine !
Buna ziua,
reprezint o asociatie de proprietari si avem urmatoarea problema :
ingrijitoarea noastra a nascut luna trecuta , este deci, in post natal -primeste indemnizatia pentru mamici ; cu toate acestea, doreste sa revina la serviciu, pentru ca banii primiti in prezent nu ii sunt suficienti ei si copilului ;nu vrea sa renunte cu totul la indemnizatia de crestere a copilului, vrea sa o ia pe aceea si sa lucreze cate 2 ore pe zi pentru noi, ca sa poata incasa si salariul avut inainte ;
intrebarea mea consta in aceasta :
o putem angaja (cu carte de munca, cu toate formele indeplinite legal )avand in vedere ca inainte a lucrat pe conventie civila - o putem angaja conform legii cu contract partial de munca, in conditiile in care este in post natal ?
se poate face acest lucru , si daca "da"- care este forma corecta de angajare ? cate ore/zi ? trebuie sa renunte la indemnizatia pentru copil ?
va rog respectuos , in masura in care timpul va permite, sa ma ajuti cu aceste precizari ce imi sunt necesare.
Numai bine tuturor,
Alexa
buna ziua,
din anul 2009,luna aprilie,am ramas fara loc de munca -am aflat ca,si pe perioada cat nu obtii venituri de nicaieri, trebuie sa platesti asigurari medicale,in valoare de...nu stiu exact- ceva cu salariul minim pe economie..si nu stiu-in cer scuze ca nu sunt precisa ; eu am de plata lunar,rata la o banca- aceasta suma este sustinuta de familie,care ma sprijina din aprilie 2009 si pana in prezent.....daca eu nu sunt in stare -in conditiile situatiei actuale-situatie economica,sociala....nu sunt in stare sa imi platesc ratele labanci, datorii imense, suportate de catre cei care imi sunt aproape si ma inteleg,cum as putea plati statului roman o suma de care habar nu aveam,am aflat intamplator...pe care oricum nu am din ce o plati,pentru niste servicii de care,slava Domnului ! nu am "beneficiat " de cand ma stiu ?!
inteleg ca este contraventie si se pedepseste cu inchisoare....
va intreb,omeneste, sincer , deschis:
este posibil ca,dupa ce ca am avut decenta,demnitatea si bunul simt sa nu cer statului ajutor social, desi am cotizat la toate formele de contributii,timp de mai bine de 14 ani,spuneam ca nu am solicitat,nu am trait/nu traiesc din ajutorul social de care se bucura multi indivizi care nu au nimic in comun cu munca ( chiar,lor li se opreste aceasta contributie ? sau,ei sunt pur si simplu sustinuti ptr ca au cerut acest lucru,nu sunt obligati sa plateasca nimic ? )este posibil sa fac inchisoare ,pentru ca nu am stiut - nu e o scuza,insa...din ce sa platesc, daca nu am avut niciun venit ?! ce ni se intampla, e un cosmar...
multumesc anticipat pentru raspuns.
va multumesc frumos pentru raspuns,
alexa.
buna ziua.
v-as ruga sa ma lamuriti in privinta catorva aspecte :
obtin un venit,in baza unei conventii civile ,incepand cu anul 2009- septembrie.
M-am casatorit ,din iunie a.c .,cu un cetatean strain ;in prezent ,prin intermediul asigurarii lui sociale,orice spitalizare,interventie medicala,etc, de care as beneficia in tara,mi-ar fi decontata din strainatate,prin intermediul asigurarii medicale/sociale a sotului meu,avand calitatea de sotie (fiind stipulat in contractul lui de asigurare acest aspect).
intrebare -
avand in vedere ca astept derularea formalitatilor de obtinere a vizei de stabilire definitiva in tara de origine a sotului meu,mai este nevoie sa platesc o cota de somaj, pensie si asigurari medicale , de care nu voi beneficia niciodata ? exista posibilitatea recuperarii sumelor oprite din venitul meu ca si cotizatii la aceste fonduri , sume oprite timp de mai bine de 14 ani ?
-sunt obligata sa mai achit,inca 5-6 luni, cat voi mai obtine venituri in baza conventiei civile,in continuare,aceste cotizatii ?
platesc impozit pe venit-16%, insa nu inteleg de ce ar trebui sa platesc niste servicii de care nu am beneficiat niciodata,si e foarte clar ca nu voi beneficia nici de acum incolo.
cu multumiri anticipate pentru atentie si amabilitate,
alexa
stimate domnule,
va multumesc pentru raspunsuri-mai intati
mai apoi,daca doresc sa fiu "pionierul"dispus sa ceara declararea falimentului personal, ce anume trebuie sa fac ?
sunt,intradevar, intro situatie foarte dificila,insa sunt constienta ca, ceva trebuie facut- ceva trebuie sa se schimbe.
multumesc inca odata pentru sfaturi, idei,pareri
alexa
buna ziua,
sunt titularul unui contract de imprumut pentru nevoi personale,incheiat acum 3ani; la data respectiva,aveam un salariu decent si banca nu mi-a solicitat niciun girant,nici proprietati ca garantie ;de mai bine de un an,efectele crizei, au facut ravagii in bugetul meu....am facut tot ce a fost posibil,insa,si mi-am achitat lunar rata catre banca; de o luna de zile,m-am casatorit -sotul meu a ramas si el fara serviciu ; castig 900 ron si din ei,achit 720 ron rata/luna.am scris bancii,in speranta ca voi gasi intelegere si va fi de acord cu recalcularea sumei lunare, in sensul micsorarii ei,pentru a putea achita mai departe din obligatia catre banca si a incerca sa imi sustin si familia...fiind singurul venit in casa, cei 900 ron ai mei....
mi s-au cerut giranti si proprietati ;le-am raspuns ca nu am nici una,nici alta, in schimb, cei 3 ani in care mi-am achitat ratele la zi,stau marturie a corectitudinii si a constiinciozitatii mele...mi-au raspuns- in 2 randuri-mi-au dat acelasi raspuns, din care reiese un singur lucru ;in termeni lejeri , ca sa fac o traducere :"nu mai poti plati ?! asta e ! mai bine nu mai luam nimic, decat sa luam mai putin,.dar sa luam ceva, cat timp traversam criza....mai bine in instanta" cam asta e ceea ce mi s-a transmis...ce pot face ?
as dori un sfat -eu vreau sa platesc mai departe,insa o rata mai mica, recalculata -ei nu vor nimic - vor garantii -proprietati ( pe care nu le detin ) sau giranti ( care,nu vor apare in niciun caz,nimeni nu se inghesuie sa mai gireze pe cineva in aceste timpuri...)
este corect ce face banca ? in scurt timp ,nu voi mai putea plati nimic- ce pot face ,avand in vedere ca mi-am aratat disponibilitatea catre o rezolvare corecta a situatiei , insa am fost refuzata , in scris,in 2 randuri , de catre cei cu care "colaborez" de 3 ani incoace ?
va multumesc anticipat pentru rabdare si sprijin.