avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate amarasteanu

Activitate amarasteanu

Multumesc, sunteti o draguta ;)
Multumesc frumos, doamna Gerber! Sa va dea Dumnezeu sanatate si iubire pe cat daruiti ;)
Inca o intrebare, o numesc pur si simplu intmapinare sau scriu simplu catre Domnul Presedinte?
Multumesc frumos, nu o sa am nicio problema daca nu locuiesc cu forma legale? sau daca indic adresa de la serviciu, speficic ca este adresa de corespondenta sau adresa de serviciu?
Am primit la serviciu "comunicare Adresa", prin care mi se comunica obligatia de a depune intampinare. Eu nu am bani sa merg la un avocat, asa ca va rog, cine stie si doreste sa faca si gesturi altruiste, sa ma ajute in urmatoarele probleme:
1. eu am ramas pe buletin cu adresa fostei sotii, pt ca nu are cine sa ma ia in spatiu. In intimpinare mi se cere sa trec adresa: domiciuliul sau resedinta. Citatia mi-a venit pe adresa de serviciu.
2. Care sunt termenii prin care sa spun ca nu am nicio obiectie la actiunea reclamantei de a majora pensia? Si trebuie sa invoc vreo lege, articol etc?
3.Trebuie sa platesc taxe ceva?

Va multumesc anticipat pentru solicitudine!
alvarolipo a scris:

Fara sa ma bag in dispozitiile concrete a legea avocatiilor, nici in cazuri concrete, pot sa iti spui ca avocat in general nu este obligat moral la mediere. Acest lucru o ai in vedere clientul care se duce la avocat pentru c-a incercat caleile amicabile. Normal trebuie sa caut acest lucru metodologic, dar nu ca obligatia morala grave. De aia nu se deduce necunoasterea legea nici meseria. Daca ai rezolvat singur e clar ca poti sa il cer socoteala.


multumesc de raspuns. am vazut ca au fost care au raspuns, dar au sters apoi .
As dori sa stiu care sunt prevederile in cazul urmator:

Aveam o problema care trebuia finalizata urgent. Am vorbit cu un avocat, i-am explicat urgenta si mi-a spus ca el va face tot ceea ce se poate, restul ramanand la hotararea judecatorului.

Dar ulterior judecatorul mi-a spus ca problema mea se poate rezolva foarte urgent prin mediere. Ceea ce am si facut. Adica a ramas in pronuntare cu cateva saptamani fata de primul termen de judecata la dosarul intocmit de avocat.

Intrebari:
fiind un caz urgent, avocatul era obligat moral sa imi spuna de calea alternativa? adica de mediere?

daca el nu stia ca medierea ma rezolva in termenul necesar, se face acesta vinovat de necunoasterea meseriei si de dezinformare a mea?

daca eu mi-am rezolvat singur treburile, pot sa-i cer o parte din onorariul inapoi? Doar mi-a redactat si mi-a pus solicitarea la judecatorie, dar celelalte acte le-a gresit si m-a informat gresit, corectandu-ne judecatorul.
Partajul se poate face o data cu divortul? Este un divort prin intelegere, iar la partaj am cazut de acord ca unul dintre soti sa-l despagubeasca pe celalalt cu o suma, nefiind necesara evaluarea bunurilor sau enumerarea lor.

|
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Referitor la termene, din pacate traim in Romania si asta ne mananca si timpul si sufletul.

In ce consta ancheta sociala? Si trebuie sa mergem si la consilier matrimonial? Nu stiu daca pe acest site este cineva care sa spuna un tarif, dar un divort de genul asta, simplu, poate costa avocatul undeva in jur de 500 ron, 1000 ron? cam cat?
Buna ziua!

Daca stie cineva cat dureaza un astfel de proces in Bucuresti si cam cat costa cu totul?
Răspuns la discuția decaderea din drepturi parintesti
daca aduc in instanta un psiholog care demonstreaza traumatizarea minorului prin vizitarea haotica a copilului, lipsa tatalui de la multe vizite, pot cere decaderea drepturilor precum si ridicarea dreptului de vizita?