avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate desucheata

Activitate desucheata

buna seara!
doresc sa vand un autoturism care nu are taxa de timbru achitata.varianta unei declaratii notariale din partea mea pentru a fi folosita de viitorului proprietar este o varianta???la ce riscuri ma expun......
multumesc!
Buna seara!
La iesirea din tara cu fiul minor am prezentat autoritatilor romane de frontiera Hot. Jud. a unei instanta din Romania privind incredintarea definitiva si irevocabila spre crestere si educare. Nu am fost lasati sa iesim din tara pentru ca documentul original nu il aveam asupra mea, desi am prezentat varianta tradusa in alta limba (am domiciliul in strainatae), traducerea fiind autentificata de notarul public in Romania. In imaginea celor prezentate considerati ca autoritatile romane au comis un abuz......legal puteam iesi din tara cu minorul in baza acelui documet????
Multumesc!
Buna ziua!
Doresc sa intru in posesia unui imobil in baza unui testament. va rog sa imi spuneti ce trebuie avut in atentie la redactarea actului in cazul in care persoana mai are si alti mostenitori legali. Trebuie sa am si acordul acestora. Testamentul trebuie redactat in fata notarului sau la judecatorie???
Va multumesc!
Discuție Act de donatie
Buna seara!
Doresc sa fac un act de donatie(intre membrii familiei) a unui imobil.In afara de notar, pot sa fac aceasta operatiune si la judecatorie?

Aveti idee si de costul taxelor la judecatorie?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Contract de colaborare
Multumesc!
In acest context, cum pot incasa legal bani si cum ii declar?
Buna seara!
In calitate de persoana fizica cum pot incasa legal comision la o tranzactie imobiliara? Precizez cc nu sunt angajatul agentiei.
In ce conditii poate un politist sa presteze si alte activitati din care sa realizeze venituri? Are dreptul sa detina p.f., s.c......In acest context, prevederile carei legi i se aplica respectivului functionar?
Multumesc!
Răspuns la discuția Prescriptia
Va multumesc pentru raspuns!
Raportat, la cele enuntate, exista vreo posibilitate sa raman fara masina intrucat randul al doilea de chei si C.I. a autoturismului se afla la firma de leasing?
Discuție Prescriptia
Buna ziua!
In anul 2009 am achizitionat un autoturism nou,de la un dealer autorizat, iar ulterior, am aflat ca proprietarul masinii era o alta societate de leasing auto.In prezent, dealer-ul se afla in insolventa, iar creditorii inclusiv firma de leasing se judeca cu acesta in vederea recuperarii bunurilor materiale.In contextul in care, am inmatriculat masina pe numele meu,exista vreo posibilitate ca vreun executor sa puna in aplicare vreun ordin de executare silita, dat de instanta?
De asemenea, doresc sa va intreb daca de la data cumpararii au trecut mai mult de 3 ani, a intervenit prescriptia?
Astept cu interes raspunsurile dvs.Va multumesc!
Răspuns la discuția stramutare hotar
Va multumesc pentru raspuns!
Doresc sa va intreb ce presupune apelarea la un mediator?
Sincer, avand in vedere ca speta are loc intr-o comuna, m-am gandit ca este de competenta primariei si eventual, a politiei locale.