Daca sunteti PF si nu v-ati preschimbat la ORC in PFA,v-au radiat din oficiu,verificati pe sait-ul ORC,
D.lor avocati,va rog sa-mi dati si mie un raspuns clar,daca sunt obligat sa detin casa de marcat fiscala.Sunt PFA activitati agricole,respectiv exploatarea pepinierelor pomicole,eu vanzand pomi toamna 1-4 saptamani,(copacii se scot la inceputul lui noiembrie)si vine iarna,iar primavara se mai vand iar 1 luna.,deci ocazional,fiind produse agricole autohtone,fac exceptie de la folosirea casei de marcat?Sunt impozitat la norma de venit.
D-le avocat cu tot respectul,dar conform legii571/2004,activitatile agricole sunt la art.75,iar la art 76,aliniatul 5 spune ca ~contribuabilii la norma de venit,nu au obligatia sa organizeze si sa conduca evidenta contabila.VA ROG SA-MI DATI UN RASPUNS DOCUMENTAT.VA MULTUMESC
Pfa activitati agricole,respectiv exploatarea pepinierelor pomicole,impozitat la norma de venit,inspectorul fiscal de care apartineam pana anul trecut,mi-a spus ca noi cei cu activitati agricole nu trebuie sa tinem nici un fel de evidenta contabila,de anul trecut avem alt inspector fiscal cu care e mai greu de comunicat,s-a schimbat ceva de anul trecut pana acum si eu nu stiu?E obligatorie depunera declaratiei 392b?cum sa o completez daca nu am contabilitate?
Stiti cumva daca s-a scos de la norma de venit,respectiv ,,activitati agricole,exploatarea pepinierelor pomicole?Normele de venit in Vrancea nu s-au afisat inca.Daca d-voastra le aveti va rog sa le trimiteti prin mail.Va multumesc
am cumparat o masina din targ,masina fiind vanduta de un intermediar,cand am contactat adevaratul proprietar pentru a face actele masinii,acesta mi-a spus ca el a radiat si fiscal si din circulatie masina.Baiatul de la care am cumparat-o avea un contract de v-c cu proprietarul,iar toate actele masinii in original sunt la mine.Cum as putea inmatricula masina pe numele meu?proprietarul fara actele masinii putea radia din circulatie masina?
D-NA MONIMIRON,eu sunt salariat la CFR si am un PFA,cu activitati agricole,respectiv **exploatarea pepinierelor pomicole) la sanatate am platit,din norme vad ca OG58nu ma obliga sa mai platesc si pensii si somaj.VA ROG UN SFAT AVIZAT.MULTUMESC
Sunt salariat la CFR din 1989,dar am si un PFA venituri agricole,respectiv**exploatarea pepinierelor pomicole** impozit la norma pe venit,am platit sanatatea din 2005,dar la pensii si somaj nu stiu ce sa fac caci mi se pare absurd sa platesc de 2 ori,conform normelor de aplicare a OG 58 veniturile din agricultura nu platesc pensii si somaj.D-voastra ce ma sfatuiti?VA MULTUMESC.