avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate nemrodica

Activitate nemrodica

Răspuns la discuția divort
multumesc m-am lamurit dar as vrea sa va intreb urmatoarele; pot sa divortez in lipsa ei?si sa nu fac partaj?sau daca ea va trimite procura unuia dintre copii[ care sint toti trecuti de 35 ani] sa o reprezinte in instanta pot face si partaj? multumesc
Discuție divort
va rog sa ma lamuriti putin in legatura cu o situatie mai iesita din comun si anume;sint despartit in fapt de sotia mea de 15 ani timp in care ea a locuit in imobilul comun pe care il detinem respectiv ea la parter eu la etaj si in toata aceasta perioada ea a tot fost plecata cu lunile la rude in USA ba pot spune ca a stat mai mult pe acolo acum a plecat din nou si eu as vrea sa innaintez divort .Daca ea a tot parasit domiciliul nu a avut servici si acum are pensie foarte mica{ de 2 ani }si nu a contribuit cu nimic la realizarea intregii averi de care dispunem in urma actiunii de divort sint totusi obligat de lege sa impart toate bunurile cu ea?eu as vrea sa le las acte celor 4 copi pe care ii avem si care locuiesc cu mine.fara a imparti cu ea nimic.se poate?multumesc mult
va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema destul de grea si anume:in urma cu 15 ani am cumparat impreuna cu singurul meu fiu o locuinta [demolabila] in cota de 1/2. dupa citiva ani i-am donat si partea mea lui el fiind divortat de mama celor 2 copii si la intocmirea acestor acte necasatorit deci i-am dat tot ca sa poata construi o casa spatioasa in care sa locuim impreuna si i-am dat si banii pe care i-am luat din vinzarea altui imobil .pentru tot ce v-am spus in mare am acte doveditoare precum si martori.numai ca in luna dec. 2011 fiul meu a murit iar eu am ramas la virsta mea pe drumuri fiindca nepotii mei adica fii lui m-au dat afara .pe buna dreptate dar ce vreau eu sa intreb este daca actionindu-i in judecata asa putea obtine o parte din banii cu care s-a facut casa ca tatal lor nu a avut nici un leu am cartea de munca a lui si cu salariul lui nu facea nici o toaleta!va multumesc mult va intreb pentruca o avocata mi-a spus ca as putea cistiga o parte de bani cu care sa imi fac o camera sa ma adun de pe drumuri oare se poate?
va rog sa imi spuneti daca avind 4 copii nascuti si crescuti de mine mai beneficiez de cei 2 ani la vechimea in munca in cazul cind ar trebuii acum sa ies la pensie cu un grad de invaliditate si nu am cei 26 ani de cotizatie minima necesar virstei mele si am doar 23 ani cotizatie
Buna ziua , va rog frumos sa imi spuneti daca fiind bolnava cu dosar medical ma pot pensiona in cazul in care am virsta de 58 de ani si o vechime in munca de 23 ani .
Răspuns la discuția OUG62/2010
multumesc mult pentru ajutor! voi innainta un proces statului
Discuție OUG62/2010
lamuriti-ma va roc!am obtinut dosarul tatalui meu de la arhivele CNSAS dupa 1 an si jumatate !a fost persecutat politic de regimul comunist asa cum scrie in cele 240 de pagini ale dosarului intrebare a mea este daca cf. acestei ordonante pot depune o actiune in tribunal pentru obtinerea unor despagubiri morale?daca da cum se cheama actiunea si ce trebuie sa contina ?tatal meu este decedat a suferit multe represalii {batai , .a fost si impuscat in picioare viata de condamnat munca la canal}si as vrea sa plateasca cineva pentru asta si as face lucrul asta pentru mama mea care are o pensie de mizerie .si pentru multumirea ei sufleteasca. Va multumesc1
Discuție ogu62/2010
am reusit sa iau dosarul de la arhivele securitatii{dupa 14 luni de asteptare} care imi confirma {detaliat}ca tatal meu in prezent decedat a fost detinut politic .Acest dosar si alte acte de stare civila trebuiesc depuse la tribunal in vederea obtinerii unei sentinte judecatoresti pentru punere in plata unor despagubiri morale de catre stat cf. acestei oug.62/2010 .ce va rog eu este sa imi spuneti cam cum ar trebui facut un memoriu despre consecintele negative pe planul pshic si fizic suferite de tatal meu memoriu ce trebuie alaturat cererii mele catre tribunal .VA MULTUMESC
va rog sa imi specificati ce sa fac daca am de platit la CNAS un debit de 2400 ron cu penalitati 2600 ron ? nu am stiut de acest debit pina acum 3 zile cind m-au instiintat de aceasta situatie.am fost la CNAS si am fost de acord sa platesc debitul dar fara penalizari deoarece nu am avut cunostiinta de aceste sume si de obligatia platii lor ca pfa .debitul este de 5 ani in urma si eu nu mai functionez ca pfa de 2ani.pot sa scap fara sa platesc aceste penalitati ? ei au spus ca trebuie sa le platesc asa este?sa actionez in tribunal CNAS-eul?mentionez ca sint pensionar din 2001 si nu stiu cum sa fac sa scap de aceste penalitati .VA MULTUMESC MULT
buna ziua,va rog din suflet sa ma ajutati din nou asa cum ati mai facut in legatura cu alte subiecte. iata despre ce este vorba-pe data de 5 oct. 2011 am primit un plic de la CNAS ilfov in care sint instiintata ca am de plata un debit de 2400 ron si majorari aferente de 2600 ron se numeste hirtia' ordin de somatie' care nu explica altceva decit debitele si ca pot face actiune in tribunal in termen de 15 zile de la data primirii.la CNAS m-i s-a comunicat ca este vorba de neplata contributiei la CNAS provenita din activitatea de PERSOANA FIZICA AUTORIZATA si conf. legii95/2006trebuiau platite desi sint pensionar din 2001.eu am intrerupt aceasta activitate la registrul comertulu din anul 2008.raminind venituri impozabile doar pe cei 2 ani cf, cu adeverinta eliberata de ANAF .ce sa fac? eu sint de acord sa platesc sumele ce reprezinta debitul dar nu vad de ce sa platesc penalitati de intirziere atita timp cit eu nu am stiu de acest debit si nu m-a anuntat nimeni nicodata pina acum .soc. care au contabil- da ,ei se ocupa cu aceste treburi dar eu nu am avut deoarece nu era prevazut in autorizatia mea de functionare si deci nu aveam de unde stii !.ce sa fac?daca actionez in instanta CNAS am cistig de cauza?nici nu stiu cine defapt trebuia sa ma avertizeze in legatura cu aceast debit pe care cred ca l-au descoperit acum .unde intreb nimeni nu stie ce trebuie sa fac...va rog dati-mi un sfat !!!