avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate vladonne

Activitate vladonne

Buna ziua,

Am comandat niste piese online insa mi-au fost trimise altele. Am discutat cu magazinul (a fost greseala lor) si au fost de acord sa le trimit inapoi si sa primesc contravaloarea.
Am uitat sa-i intreb si de costurile de transport. In mod normal se returneaza? Ale mele si ale lor? E vreo lege?

Multumesc.
Voi depasi plafonul pe 15.06.
Conform legii tre sa ma inregistrez ca platitor de TVA in pana pe 10.07.
Cand voi incepe sa emit facturi cu TVA? Din lege inteleg ca incepand cu data inregistrării in scopuri de TVA, adica daca ma inscriu pe 10.07 atunci facturez cu TVA incepand cu 10.07. Ce se intampla cu facturile intre 15.06 si 10.07? Eu inteleg ca vor fi fara TVA desi eu am plafonul depasit.

fat frumos de unde reiese afirmatia ta din exemplul de mai sus: Veti emite facturi cu TVA incepand cu 01.03.2011.?
1. Plafonul se calculeaza in lei? Adica toate facturile in EUR le convertesc in lei la cursul din ziua respectiva, fac suma si cand e mai mare ca 119.000 am depasit plafonul?

2. Ce declaratie tre depusa ca sa ma declar platitor de TVA ?

3. Daca sunt la norma de venit voi ramane in continuare la norma insa platitor de TVA ?
Răspuns la discuția TVA achizitie intracomunitara
xerxes, multumesc de raspuns. Dar mai am o nelamurire referitoare la pragul de 10mii euro.
Am gasit o lege care zice:
Art. 126, alin. 4 prevede că nu sunt considerate operaţiuni impozabile în România achiziţiile intracomunitare de bunuri care îndeplinesc următoarele condiţii: valoarea totală a achiziţiilor intracomunitare nu depăşeşte pe parcursul anului calendaristic curent sau nu a depăşit pe parcursul anului calendaristic anterior plafonul de 10.000 euro.

Daca nu-l depasesc tot platesc TVA prin formularul 301?

Declaratia 300 se depune si ptr PFA neplatitor de TVA pentru prestari servicii intracomunitare? Factura are TVA = 0.
Sunt in situatia urmatoare: PFA neplatitor de TVA, sunt inscris in ROI (declaratia 095), m-am inscris in scopuri de TVA (declaratia 091).
Răspuns la discuția TVA achizitie intracomunitara
Si daca achizitionez bunurile fara sa declar factura in contabilitate? Banuiesc ca acest lucru nu e legal.
Am un PFA la norma de venit NEPLATITOR de TVA. E inregistrat in scopuri de TVA (am primit al doilea CUI cu prefixul RO) si inscris in ROI deoarece prestez servicii intracomunitare.

Inca nu imi este clar ce se intampla cu TVA-ul la achizitii produse intracomunitare. In final TVA-ul se plateste sau nu? Logic da, ca altfel toata lumea ar cumpara din strainatate.

Sa zicem ca vreau sa cumpar niste aparatura electronica (de exemplu in valoare de 1000 euro) si primesc o factura fara TVA. Ce se intampla apoi? Unde platesc TVA?
Nota: aparatura o pot cumpara si din Romania dar ma gandesc ca poate scap de TVA.

Răspuns la discuția declaratia 392
Dar pentru un PFA desfiintat (a fost radiat datorita codurilor caen in mai 2010) mai trebuie depusa? Normal ar trebui.
Doresc sa infiintez un PFA la norma de venit cu codul CAEN principal 6201 - Activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software orientat
client)
Ma gandeam sa adaug toate celelate coduri care au legatura cu IT-ul.
Ce se intampla daca codul CAEN principal e la norma iar unele coduri CAEN secundare nu sunt la norma de venit? Pot avea PFA la norma de venit?
Dar daca codul principal nu e la norma si unul secundar este?
andiszek a scris:
...
2. delegatie...
dar nu gasesc nicaieri pe net daca delegatia este limitata in timp.
eu vreau sa plec pentru cate 6 luni, 1 an, si nu stie nimeni sa imi zica daca se pot face delegatii asa de lungi.
...

Deci care este perioada maxima de delegatie? Contabila zice ca nu exista o limita pentru ca nu a gasit nimic in lege.
Chiar daca nu se specifica eu zic ca nu se pot depasi 183 de zile intr-o singura tara pe an lucru care atrage dupa sine rezidenta fiscala deci plata taxelor in tara respectiva. Corect?