avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate laur81

Activitate laur81

Dvs in primul rand nu trebuia sa va lasati perchezitionata de agentul de paza.!...Agentii de paza nu au dreptul de a va umbla nici in poseta, darmite de a va face perchezitie pana la piele :O...Daca voiau sa va perchezitioneze trebuiau sa cheme politia....daca nu voiau sa o cheme o puteatzi face chiar dvs .....In momentul in care veneau cei de la politie, daca va perchezitionau si nu gaseau nici un bun asupra dvs puteati sa depuneti o plangere impotriva agentului/agentilor de paza pt abuz iar ulterior sa-i datzi in judecata

Ce pot sa va sfatuiesc este sa nu-i lasati sa scape chiar asa usor, nu de alta dar, daca dvs ii lasati, altii ii lasa ajung, daca nu cumva au ajuns, de o nesimtire crasa ...Eu zic totusi ca nu-i prea tarziu sa le faceti agentilor o plangere acum la politie....sau macar incercati...nu aveti nimic de pierdut.....nu va mai cheltuiti banii cu avocati ca si asa nu au cu ce va ajuta!...nicio firma de paza sau hipermarket nu arata probele video unui avocat :P...un avocat nu are absolut nicio putere..in schimb cand vine vb de un politist sau procuror se schimba placa :P

Răspuns la discuția Furt din magazin
Atata timp cat ati dat declaratie la politie cu siguranta aveti dosar penal intocmit pt furt:P....Chiar asa nu atzi putut vb cu agentii aceia de paza sa inchida si ei un ochi si sa nu mai cheme politia?:P
Oricum...stati linistita...vetzi avea mai mult de asteptat dar cu siguranta vetzi primi nup si o amenda care nu apare in cazier:)

@raduvuita...Nu va mai pierdeti timpul si nu va mai cheltuiti banii cu avocatii. Cu siguranta daca e prima abatere si daca bunurile au fost recuperate de magazin vetzi primi o amenda administrativa. Si chiar daca ar fi fost la a-n-a abatere, la politie si procuratura nu aveati de ce sa va angajati avocat atata timp cat si dvs avetzi o gura si un creier...avocatul era necesar doar daca va trimite procurorul in instanta...ceea ce in situatia dvs nu e cazul!...Nu mai dati bani avocatilor pt toate prostiile ...lasati avocatii sa se ocupe de cazule grele...sa invete sa munceasca ceva mai mult pt niste banuti:P..sa invete sa-si ia banii dn cazurile grele!

scuzatzi oftopicul, dar nu ma pot abtine ... nesimtirea unor avocati de aci deja devine enervanta!.X-(...Domnilor avocatzi, membrii ai acestui forum, nu mai trimiteti oamenii pt orice prostie la avocat.!!!Stiu, e criza, dar nici asa sa va plateasca oamenii consultatii pt orice gainarii! ...Chiar asa nu aveti pic de bun simt?...E criza pt toata lumea, nu numai pt voi:P
Răspuns la discuția furt calificat din hipermarket
antonik93 a scris:

ieri prietena mea a fost surprinsa sustagand bunuri in valoare de 30 de lei.a fost prinsa de organele de paza,dusa in acea camera ,unde s-a completat o fisa si a fost atasat bonul fiscal al bunurilor sustrase achitate ulterior.unul din agenti a amenintat-o ca ii face dosar penal.care sunt riscurile?ea nu a semnat nimic si nu a dat nici o declaratie dar a recunoscut fapta. multumesc!

haios rau agentul de paza:)).....asta se credea nu numai politist dar si managerul hipermarketului :P... doar conducerea hipermarketului decide daca face plangerea la politie... firma de paza nu are absolut niciun cuvant de spus :))
Răspuns la discuția furt calificat din hipermarket
Radu Alexandru a scris:

Fiind constatata o fapta de furt, normal ca vor face sesizare, dar avand in vedere ca prejudiciul este mic si s-a recuperat pe loc va primi o amenda administrativa care nu se trece in cazier.
Succes!

Nu mai speriati oamenii, domnule consilier juridic!
Atata timp cat hipermarketul si-a recuperat bunurile nicio firma de paza nu-si mai pierde timpul sa anunte furtul la politie. Si chiar daca ar anunta politia nu de putine ori chiar politaii inchid cate-un ochi, mai ales cand e vorba de suma mica si nu mai intocmesc dosar penal pt ca si-au dat si ei seama ca pt un dosar care cu siguranta se incheie cu un NUP au prea mult de munca ....cunosc cazuri in care numai pt o declaratie luata infractorului pierd 3-4 ore intrucat multi nu stiu nici sa scrie #-o
Răspuns la discuția succesiune
puteti face ce a facut si sotia mea, cu toate ca nu prea este legal ceea ce a facut#-o.....dupa moartea batranului a declarat ca a fost sigura la parinti deci e unica mostenitoare...ac declaratie si-a "permis" s-o faca dupa ce a discutat cu fratii ei (si ei stabiliti de mai bine de 10 de ani in Canada) care au fost de acord ca ea sa ramana cu tot ... oricum ei nici macar in concedii nu mai vin in Romania:D
@LALYM
Nu l-am intrebat nimic despre ac aspect ....cu familia el nu mai vorbeste de ani buni, nu mai pastram deloc legatura:((

Sa inteleg ca tata, ca sa-mi vinda sau doneze apartamentul mostenit va trebui sa ceara acordul fratelui??????? :O.....nu inteleg!.... tata a zis f clar ca atat apartament mostenit cat si apartamentul in care sta acum, proprietate personala vor fi ale mele...fratelui nu vrea sa-i lase absolut nimic :(

romascanu a scris:

A! si inca ceva ...al cui era apartamentul? Doar al "ultimului bunic"? Caci daca era in parte si al "penultimului bunic" :) (bunica) ma tem ca tot aveti de dezbatut 2 succesiuni succesive. Asa in cazul in care nu s-a dezbatut succesiunea bunicii (nu ne-ati povestit, n-am de unde sa stiu).

Apartamentul a fost al ambilor bunici. Dupa moartea bunicii nu s-a dezbatut nicio succesiune intrucat notarul l-a sfatuit pe tata sa nu-si mai cheltuie banii ca oricum succesiunea se poate face dupa ce moare si bunicul, pe un sg document:((

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

romascanu a scris:

Despte tatal dvs. am inteles ca era unicul fiu al bunicului. Dar dvs sunteti unicul fiu al tatalui dvs!? Caci altminteri nu veti fi dvs. unic mostenitor al bunicului, ci vor veni alaturi de dvs. si fratele/sora dvs. (daca aveti).

Intr-adevar tatal meu este singur la parinti. In schimb, eu mai am un frate... Tatal meu nu vrea sa-i lase fratelui absolut nimic din ceea ce este/a fost a bunicilor de aceea vrea sa faca succesiunea, iar apartamentul sa mi-l vanda sau doneze mie.

Ca sa nu mai platim 2 taxe (una cu succesiunea si alta cu donatia/vanzarea) ma gandeam daca e posibil ca pe acel act de succesiune sa poate fi trecuta si donatia in favoarea mea astfel incat sa platim mai putin:D

Discuție succesiune
in cazul in care ultimul bunic din partea tatalui moare, eu, ca nepot, pot mosteni direct apartamentul fara ca tatal meu (unicul fiu) sa mai tb sa faca succesiune ca apoi sa-mi cedeze mie apartamentul
printr-un singur act notarial se pot face ac 2 "operatiuni"?:-/