avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate mimafi

Activitate mimafi

Răspuns la discuția inedit
Multumesc pentru raspuns! Precizez ca documentul nu are alte vicii este perfect legal, numai ca a fost numerotat si datat cu 01.05. in zi nelucratoare. La data inregistrarii am luat in calcul faptul ca produce efecte de la acea data. In momentul actual sunt cercetata disciplinar pentru neglijenta in serviciu doar fiindca am datat documentul in zi nelucratoare. Cum ma pot apara?

Va multumesc inca o data!
Discuție inedit
Document numerotat, din gresala, cu data de 01 mai, contestat in instanta. Ce risca cel care l a intocmit si datat si ce risca cei care l au avizat si aprobat?

Multumesc!
Răspuns la discuția Impartirea averii
In primul rand, va multumesc pentru raspunsul promt, apoi vin cu precizarea ca prima sotie a decedat in urma cu 40 ani iar cu cea de-a doua sotie este impreuna de 35 ani iar cu acte de aprox.25 ani.
In acest caz se schimba datele problemei, in ce ar consta masa succesorala dupa prima sotie?
Iata, pe scurt prezentarea situatiei de fapt:
Dupa moartea sotiei cu care are 2 copii(nu s-a facut succesiune), sotul supravietuitor se recasatoreste cu cea de-a doua sotie care are si ea 1 copil din prima casatorie si fac impreuna 1 copil.
Intrebare: cat % are dreptul fiecare membru al familiei(sotia, 1 copil al sotiei, 2 copii ai sotului si 1 copil al celor doi soti) in situatia in care barbatul decedeaza primul si cat % in cazul in care sotia decedeaza prima?
Cum se poate imparti averea, in cele doua cazuri, legal si fara discutii intre mostenitori?
Va multumesc frumos celor care ma ajutati sa gasesc raspuns la aceasta intrebare.
Aduc in atentia dvs. urmatoarea situatie:
Un angajat a fost cercetat disciplinar ptr. o abatere soldata cu deteriorarea utilajului pe care il conducea, nerespectand regulile impuse.
Ptr. asta a primit o sanctiune cf. RI si a fost obligat la acoperirea pagubei produse. Intre timp s-a reparat defectiunea, iar suma facturata trebuie imputata salariatului in cauza.
Acum vin si intreb: art.257 din Codul muncii spune ca suma stabilita ptr acoperirea daunelor cauzate de angajati se retine in rate lunare din drepturile salariatului dar art.1692 nu-mi da voie decat daca am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
DECI nu pot sa emit decizie de imputare si sa fac retinerile din salariu aceasta nemaiconstituind titlu executoriu
ATUNCI ce fac? Solicit angajatului nagajament de plata?
Precizez ca dauna e mai mica de 5 salarii minime, deci poate fi achitata prin acordul partilor,
Va rog ajutati-ma, sa nu intru sub incidenta legii,. Daca dupa ce-i fac retinerea ma actioneaza in judecata ca am incalcat art 169?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Sediu PFA
Va multumesc pentru raspunsuri si as mai avea o intrebare, in cazul in care as am plasa pe acest teren o constructie provizorie, de ce documente as avea nevoie si care sunt pasii de urmat?:-/
Discuție Sediu PFA
Buna ziua. Sunt student si doresc sa devin PFA, sa deschid un magazin cu produse alimentare si nealimentare, numai ca locatia unde as vrea sa devina adresa PFA este a bunicului meu. Mama mea este singura mostenitoare, eu fiind singurul sau nepot. Mentionez ca bunicul este in viata si este de acord ca eu da infiintez PFA la adresa unde se afla proprietatea. Ce trebuie sa fac in acest sens, pe proprietatea respectiva nu exista nicio constructie.
Va rog sa ma ajutati cu informatii cat se poate de detaliate. Va multumesc!
Buna ziua,
Enuntul problemei:
1) In fapt: - In vechea organigrama existau 3 posturi la biroul financiar si anume: 1 contabil + 2 economisti din care 1 este la serviciu iar 1 este in CIC pana la 2 ani ai copilului
- Noua organigrama prevede doar 2 posturi deci unul dintre cei 3 dispare (nu se specifica daca dispare postul de contabil sau unul dintre cele 2 de economist)
- In concluzie 1 om de la biroul financiar trebuie concediat(colectiv)
2) In drept: art.60(1)lit e interzice concedierea salariatilor in CIC
Intrebarea mea este, cum se rezolva o astfel de situatie? Concediez omul cu care imi fac treaba si-l astept pe cel care vine din CIC peste aprox.2 ani, este posibil ca postul ramas sa fie scos la concurs iar cel aflat in CIC sa fie informat ptr.a participa la concurs (daca doreste) si daca da, ce facem daca nu doreste sa participe?
Am nevoie urgenta de ajutor ptr. a solutiona legal aceasta problema.
Va multumesc!
Multumesc pentru raspunsuri, "Toti banii vin de la buget" inseamna ca angajatul primeste pensia cuvenita cu data de 01.09.2010 in paralel cu banii pe CM pe care angajatorul urmeaza sa-i recupereze de la CASS deoarece angajatul se afla in CM inca din luna iulie 2010.
Deci: iulie 2010 - ian. 2011 - platit CM;
din septembrie 2010 - incaseaza si pensia
01.02.2011 incetat contract de munca - PLV
Angajat in concediu medical, depune dosar pensie limita varsta la casa de pensii, primeste decizia de pensionare incepand cu septembrie 2010 dar continua sa prezinte concediu medical la angajator pana la 01.02.2011.
Deci, incepand cu 01.09.2010 primeste si pensie si banii pe concediu medical.
Toti banii vin de la buget.
Angajatorul poate fi invinuit de vreo gresala? Trebuie recuperati banii dupa CM?
Am nevoie de raspuns urgent!
Multumesc, din suflet!