avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate petre_muncitorul

Activitate petre_muncitorul

adevarat. ce atata isterie cu cnp-ul asta? pai nu tot institutiile statului l-au eliberat? acum daca au si ei nevoie alea tre'spe cifre,ce? auzi ca cica ne-ar fura la vot...scria cineva ca oricum le-ar putea obtine din baza de date sau arhive sau ceva de gen...pai nu au nevoie de autorizatii sau motive intemeiate sa faca asta? si lumea ar pune intrebari. asa ca il dam de buna voie. si e aberant sa spui ca iti poate fura cineva votul. lasand la o parte ca legea spune ca cnp-ul poate fi comunicat doar operatorilor de date cu caracter personal...si la mine a venit o tanti care din cate stiu era reprezentata doar prin gentuta stamplilata,are un contract cu durata determinata si n-a semnat nici un acord de confidentialitate cu INS. e totusi aberant sa cred ca imi poate fura cineva votul.
dar...daca trece legea votului prin corespondenta..."pai vezi ca nu stii? ridichiile si branza veche merge cu un vin bun..."
pentru ca desi cnp-ul tau tocmai a decenit public,votul ramane secret.chiar si fata de tine. si nici tu nu vei sti "cu cine si de cate ori"...intelegi? :))
in INS we trust!
ok,dar de ce? oricine poate lua atitudine impotriva acestor gen de fapte. fiecare poate analiza ce se intampla in jurul lui si sa ia atitudine....sau nu. totul este atat de usor. atunci de ce este atat de greu de discutat asta? pana acum s-au umplut 2 pagini cu saracul fotbalist iar despre acel documentar din 2009 nu vrea nimeni sa vorbeasca. pai ori suntem dramatici ori nu mai suntem. imi este prea greata sa deschid o discutie despre acel subiect. fiind la capitolul drame,am sperat ca o lamurim si p-asta fara mare val. dar cum am spus,nu este o drama acceptata. pentru ca fiecare se poate trezi ,spala pe dinti,imbraca,pleca la servici,iar pe drum sa fie martor la un capitol. si asta deranjeaza. in schimb un Nesu e ok. nu face rau nimanui.
Răspuns la discuția Regretele din viata noastra
regret ca nu am actionat intotdeauna cum am simtit pe moment. pe termen lung s-a dovedit a fi o greseala. mai regret ca sunt inconjuarat de persoane false ce duc in spat gafe,creeaza altele noi si se scuza cu ipocrizie. regret ca le accept. regret ca nu sunt atat de nesimtit pe cat ar trebui. regret ca am respectat cand inima mi-a spus sa scuip. regret ca sunt prea tanar sa am atat de multe regrete. si nu ne cunoastem atat de bine sa le enumar pe toate.
in numele tuturor regret ca multi incearca sa-si induca starea de bine prin tastatura ca si completare a personalitatii pe care cred ca o au. ca si cum si-ar repara viata pe net.
vrei sa ne imprietenim?
trist...trist...si atat de frumos in aceelasi timp... exact o lectie de viata. ne plac povestile astea,ne plac dramele oamenilor mediatizati. adica...m-antelegi?dramele frumoase... avem nevoie de drama ca sa ne apreciem propria viata despre care credeam ca este "groaznica" pana vizionam o poveste d-asta. dup'aia tragem adanc in piept si ne simtim mai bine,apreciem lucruri pe care inainte nu le bagam in seama macar,nu? unde mai pui ca mai tragem si o "invatatura" din asta. un fel de pilda,nu-i asa? dar sti de ce ne plac genul asta de drame? pentru ca nu avem cu nimic de-a face cu omu' respectiv,adica nu simtim ca suntem responsabili in vreun fel de conditia lui. noi il compatimim si daca e cazul pornim o discutie plina de empatie despre caz.d-aia ne si place,ca mai mult nu putem face si oricum nu-i datoria noastra. ca astea sunt dramele acceptate. mai sunt alea despre care nu vrem sa vorbim. adevaratele drame greu de descris. dar nu ne plac. pentru ca nu se pot termina dupa o simpla vizionare. "pilde" nu sunt de tras...si sunt mult prea aproape de noi. nu vrem sa acceptam ca exista pentru ca simplul fapt ca ar exista asa ceva ar rezulta o actiune din partea noastra. si deja ne implicam...plus ca unele iti pot praji cerebelul. si ne strica perceptia despre viata asta pe care ne-o traim in iluzii fixe.

[EDITAT - nu acesta este subiectul discutiei. Multumesc pentru intelegere]
prin anii '60,s-a facut un experiment ce urmarea ca rezultat modificarea comportamentului. 5 cimpanzei au fost bagati intr-o cusca. la un moment doctorul a agatat de trapa custii cateva banane. in timpul in care una din maimute s-a catarat si a inceput sa manance din banane,al2lea doctor le maltrata pe cele ramase jos cu un furtun cu apa rece sub presiune. dupa doar cateva experimente identice au ajuns la un rezultat: de cate ori se agatau bananele iar una din maimute se indrepta catre ele,celelalte o trageau inapoi in jos si o rupeau cu bataia.urmatorul pas a fost acela de a inlocui cate o maimuta din cusca experimentala cu alta ce nu luase parte la experiment. experimentul se desfasura la fel de fiecare data. de cate ori se ofereau banane,cand maimuta noua incerca sa le ia, celelalte o bateau. rezultatul final a fost : 5 maimute diferite de cele ce au luat parte la experimentul initial fiind inlocuite pe parcurs. de cate ori se ofereau banane,daca una din maimute incerca sa le atinga celelalte....firesc o bateau. dar...nici una din maimutele de la finalul experimentului nu fusese maltratata cu furtunul sub presiune.

vezi tu...pentru a avea nevoie de cateva generatii de "sacrificiu" n-ai nevoie decat s-o dresezi pe prima. nu e vorba de pasivitate,dar ca sa construiesti o casa iti trebuie o echipa de muncitori bine pregatiti,pentru o magazie vreo 2 prieteni care cat de cat se pricep. dar daca nu ai decat 4 maimute proaste,nu te apuci nici de una , nici de alta.
...m-ai induiosat ...educatie,valori,principii pedagogice...
parca imi si imaginez un student citind postul tau si gandind: "n-am bani de tigari,mancare,haine,metrou,nu stiu cum o sa platesc caminul,ma pregatesc pentru un job la stat platit cu 3-400euro din care imi va opri zeci de impozite(daca am noroc)...gata! m-am convins...eu n-o sa iau un leu spaga,mie imi trebuiesc principii,vreau sa invat eu "o sa schimb ceva' , vreau "cultura muncii" sa se contopeasca cu mine,vreau sa muncesc din greu pentru acest popor pentru ca el merita! vreo 40 de ani...dupa care statul ma va rasplati cu o pensie ( pe care probabil o va taia cu "n"% daca-i pohta ce pohteste)."

profesoara: "lumea ma intreba cand eram mica ce vreau sa ma fac...-doctorita sau profesoara? -profesoara spuneam eu. si m-am facut profesoara...sunt responsabila acum cu formarea acelor copii din clasa,parintii ii trimit de acasa la scoala unde devin responsabila eu pentru ei ore bune. la sfarsit se asteapta ca-n odrasla sa se oglindeasca rezultatele. sunt platita cu 1200ron impozabili...imi mai raman vreo 800! dar gata! de azi nu mai fac meditatii contra-cost,nu mai oblig clasa sa cumpere culegerea lui x-ulescu fost coleg de breasla (culegeri ce nu au niciodata trecut un pret pe spate) nu mai propun sa poarte uniforme facute in croitoria nepoatei mele...draga gabi,o sa mananc pietre,nu mai platesc intretinere, sa ma dea afara din casa ( pot sa imi amenajez un colt pe trotuar langa scoala,o sa fiu mai aproape de munca) nu ma mai uit cu scarba la telefoanele lor adidasii ,ce cantaresc cateva salarii d-ale mele. "am sa schimb ceva",am sa ma sacrific pentru romanii mei pentru ca merita!"

politicianul: "am o functie...de sus mi se spune ca romania a intrat in ue. trebuie sa consumam din comunitate acum. nu mai avem nevoie de fabrici si uzine. suntem cobaiul si totodata piata de desfacere a ue. avem niste obligatii. pai multinationalele care vin sa-si ia felia acum n-au nevoie de tinichigii,sudori...nici de profesori sau doctori...si nu mai suport...domnisoara gabi,nu mai votez amendamente daunatoare,legi absurde sau taieri salariale...renunt la birou cu secretara,masina cu sofer,deplasari pe banii statului,afaceri de sute de mii datorate functiei,spagi babane...de maine "am sa schimb ceva "toate astea pentru ca romanul merita!"

bossu_bo$$2008: "d maine las mess shi ma apuck d3 invat@t sa scriu corekt romaneshte,vand blugi D&G scz de mass"

lasandu-l pe boss la o parte, ii gasesti credibili si convinsi pe ceilalti? acum nu ca ar fi ditamai postul in van..

draga gabi,eu te respect grav,dar nu inteleg frustrarea ta. chiar crezi ca se va schimba ceva in bine? si chiar crezi ca "acest popor" poate sa schimbe ceva? cand mergi pe strada sau cu transportul in comun sau oriunde iei contact cu "lumea" ce vezi? oameni ce merita o schimbare? sau care ar putea s-o faca? principii? azi principiile se intorc pe dos cu un mic si-o bere,o galeata sau un plic contra vot. odata eram si eu asa aprins dar acum ma relaxez,imi desfac o bere si astept calm sa vad cum se sfarseste. in timp ai sa vezi cum vei aplica o metoda similara. pentru ca romanii nu merita mai bine. daca ar merita ar da cu pumnul in masa si ar obtine. situatia din prezent reflecta exact comportamentul jalnic al romanului si se va agrava. cu parere de rau.

Răspuns la discuția Acum imi place acest cantec:
acum am aflat si eu ca-n urma cu o ora s-a terminat ziua barbatului...
pfff...eu acum am ajuns acasa rupt de munca...poate ca-r trebui sa-mi schimb user-name'ul...
[ link extern ]
cargo - clasa muncitoare
[ link extern ]
Nu,nu am postat gresit.Stiu ca exista o sectiune dedicata acestor tip de link-uri.Astazi am auzit-o la radio dupa mult timp si am avut un gol in stomac.
Eu o vad mai mult o discutie politica. Probabil una fara interlocutor( daca exista asa ceva)

"În loc să scoţi cărbuni te-apuci şi baţi şi laşi orfani o droaie de copii
ªi-n loc ca să dai ţării kilowaţi, dai ţării un volum de poezii.
Ne luăm ostatici singuri noi pe noi, c-un circ de zero lei si zero bani,
Cum e posibil veţi afla doar voi peste-aproximativ 50 de ani."
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Când tu vei fi, mămica, mare şef, te roagă mama ta acum ceva,
Să nu dai formele de relief, că asta-a mai ramas din ţara ta.
Ba nu, mai e un lucru, am uitat, mămica ta te roagă, puiule,
În caz că vei ajunge şef de stat să nu dai "barză", varză", "viezure"..."

O piesa scrisa cu ceva ani in urma.

CAT DE PENIBIL NE SIMTIM CAND O ASCULTAM ACUM?

Răspuns la discuția Acum imi place acest cantec:
[ link extern ]
cu ironia prost plasata ce ma caracterizeaza...
Răspuns la discuția Votul MEU
Iuda nu l-a vandut pe hristos pe "30 de arginti", a fost cred mai mult o chestie de principii. Probabil teama de schimbare vs. siguranta prezentului. Cat despre cei care si-ar fi "vandut" votul pe "o galeata de plastic"...tz,tz,tz....e mai usor sa acuzam decat sa analizam. Poate din cauza ca ne e frica de ce-am descoperi. Vorbesti de aceasta categorie de oameni ? [ link extern ]
Aceeasi oameni care au decenii de trai in spate in draga ta romanie? De ce este asa greu de inteles mentalitatea - " si asa tot ai lor ies,macar sa ma aleg cu ceva"
Poate ca ei au mai multa experienta ca noi? Intelegeti despre ce vorbesc?
Nu gasesc nimic romantic in a avea stampila in mana,nu am votat si inca gandesc ca nu voi vota dar incurajez pe ceilalti s-o faca. Asta dintr-o ipocrizie cronica gandind sa nu-mi murdaresc actul de indentitate pentru ca mai apoi sa-i pot comenta pe cei ce-au gresit.
Daca cumva sunteti jenati de produsul comunismului (ref. vot/galeata...blabla) asteptati sa vedeti in actiune produsul societatii din '90 incoace. Eu ar trebui sa stiu,ma reprezinta.
In romania votul va ramane o scuza de duminica.
Romania este ca o casa care a luat foc si dupa incediu un singur perete a ramas in picioare. Noi de 20 de ani construim in jurul acelui perete si ne miram ca se darama tot ce am construit. Probabil ar trebui demolata si reconstruita?
Crezi ca se rezolva prin vot?
Ah...ca educatia - jumate am vandut-o lui Pista si din ce a ramas am mai redus jumate din finantari...Go demos cratos.