avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate Sophya

Activitate Sophya

Răspuns la discuția arbitraj camera de comert
in ceea ce priveste probatoriul ar fi indicat sa depuneti doar facturile / documentele care atesta creanta . atentie, creanta trebuie sa fie certa , lichida si exigibila. nu solicitati proba testimoniala intrucat veti intra deja pe fon. succes
are rca, care din cate stiu eu nu acopera asemenea daune. insa eram nelamurita in ceea ce priveste persoana paratului. nu as fi vrut sa ne trezim cu o lipsa a calitatii pasive a primariei. va multumesc tuturor!
INCA O INTREBARE: chiar daca vorbim de un drum national, iar portiunea stricata era intr-o comuna, competenta e a primariei acelei comune sau a CNADR? e urgenta. va rog sa imi raspundeti cat mai repede , intrucat am facut concilierea dar primaria acelei comune nu a raspuns si sunt foarte nedumerita. heeeeeelp!
Buna seara. stie cineva cum as putea pune in aplicare teoria ordinului de restrictie. speta e urmatoarea: x concubina lui z. x se desparte de concubin iar acesta o hartuieste prin mesaje, X-(

azi noapte a incendiat masina lui x. noroc ca femeia nu se afla in masina. cel putin presupunem ca ar fi fost exul femeii. in spania si de fapt in UE se aplica aceste ordine de restrictii, dar care e treaba in romania? tnand cont de aplicabilitatea legislatiei Ue si de intaietatea acesteia in statele membre ale UE, as avea sanse sa obtin un astfel de ordin printr-o sentinta?

doaman a facut plangere penala impotriva autorului necunoscut, dar mi-ar fi de mareeee folos un asemenea ordin de restricitie impotriva fostului concubin.
Răspuns la discuția criterii evaluare salariati
Discuție arhivare
Buna. Stie cineva care sunt obligatiile unui arhivar in caz de inventariere a mai ultor documente la o socitate comerciala? Trebuie sa depun eu actele si nomenclatorul la Arhivele NAtionale sau nu? Imi puteti indica vreo reglemeentare in afara de legea 16/1996? Astept cu nerbdare raspunsuri. Multumesc.
Răspuns la discuția problema cu un locatar
pt. johnpescar

draga domnule, daca as fi fost un copil rasfatat, probabil ca nu as fi scris pe avocatnet.

in ceea ce il priveste pe copil, banuiesc ca fiecare are atata minte incat sa ii explice unui copil de 10 ani ca nu e bine ceea ce face si ca ar trebui sa se potoleasca . de asemenea, presedintele, administratorul blocului si proprietarul apartamentului a vb cu tatal copilului, dar in conditiile in care acesta este total dezinteresat de problema, chiar nu vad alta solutie decat o interventie din partea politiei de proximitate sau a proprietarului de a-i da afara din apartament.

oricum, va multumesc pt sfat. e bine de stiut ca sunt si oameni care se gandesc intai la o solutie pasnica. o zi buna.
BUna. Sper sa ma puteti sfatui in ceea ce priveste o problema cu un vecin.

acesta sta in chirie in blocul in care locuiesc eu. are un copil in varsta de 10 ani si dupa ce am reamenajat interiorul blocului copilul a inceput sa distruga peretii impreuna cu prietenii lui. ma refer la zgarieturile de pe pereti, sloganuri gen mata. X-(

in plus, mai multi insi care nu domiciliaza in blocul meu au cartele de la acest vecin. ce masuri putem lua impotriva lor? #-o

am luat legatura si cu proprietarul apartamentului, dar ala nu vrea sa ii puna pe liber pe acesti nesimtiti. X-(X-(X-(

PLS HEEEELLLLP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!X-(X-(
BUna. CAre este termenul limita pentru depunerea declaratiilor 230 in sesnul donarii celor 2 % din venitul realizat?
Răspuns la discuția uzucapiune?
din cate stiu eu , o alta cale nu exista.. pentru uzucapiunea de 30 de ani, scoateti un extras de carte funciara si formulati o actiune impotriva proprietarilor din cartea funciara.pentru a va inscriere dpreptul de posesie - asta pentru o proba in plus in fata instantei - consultati de pe net prevederile art. 11indice 1 al legii 7/1996 actualizata prin oug 64/2010 daca nu ma insel. bafta!