Ilincav a scris:
Potrivit art. 300 alin. 1 si 2 C.p, in situatia in care inculpatul este trimis in judecata in stare de arest, instanta verifica legalitatea acestei masuri inainte de expirarea duratei arestarii iar in cazul in care constata ca nu mai exista motive care sa justifice privarea de libertate, dispune revocarea si punerea de indata in libertate a inculpatului.
Ceea ce nu imi este clar, recursul declarat de catre procuror impotriva incheierii prin care s-a revocat masura arestarii, este ori nu suspensiv de executare ? In sensul, ca inculaptul este pus in libertate de indata, in conformitate cu prevederile alin. 2 teza ultima art. 300 sau datorita efectului suspensiv al recursului, acesta va fi privat de libertate pana la solutionarea recursului declarat de catre procuror?
Vezi ca ai trimitere la art.160 ind.a alin.2. Recursul nu este suspensiv de executare.
avocat_eva_carbunaru a scris:
Astfel, recursul procurorului impotriva incheierii prin care s-a dispus inlocuirea, revocarea sau incetarea de drept a masurii preventive este suspensiv de executare, ceea ce inseamna ca nu va putea fi pus in libertate inculpatul arestat pana nu se solutioneaza recursul procurorului.
Av.Eva Carbunaru
Este exact invers, conform art.140 ind.3 alin.8, art.141 alin.3 C.proc.pen. Hotararile nedefinitive privind masurile preventive sunt executorii.