Societatea are angajat un contabil sef care se ocupa de toata evidenta
financiar-contabila a societatii, inclusiv partea de salarizare, depunere
declaratii si bilanturi etc. Acesta este expert contabil autorizat CECCAR.
Incepand cu luna mai va avea insa contractul de munca suspendat ca urmare a
intrarii in concediul de maternitate si ulterior in concediu de crestere si
ingrijire copil.
In vederea inlocuirii acestui salariat, societatea doreste sa incheie un
contract cu o firma de plasare personal, practic noul contabil sa aiba
contractulde munca incheiat cu firma respectiva iar societatea sa plateasca
lunar doar contravaloarea serviciilor in baza facturii.
Este corecta abordarea? Persoana respectiva va putea sa semenze si sa
depuna declaratiile lunare si bilanturile societatii daca este vorba de o
persoana expert contabil cu autorizare CECCAR?
Ma puteti ajuta cuun model de contract de mandat cu reprezentare, necesar pentru depunerea la Administratia Financiara pentru desemnarea unui reprezentant fiscal pentru un nerezident care cesioneaza partile sociale ale unei societati din Romania?
Buna ziua
In cazul unei facturi de protocol (masa oferita salariatilor si clientilor) pentru care se intocmeste referat de justificare, TVA va fi integral deductibil.
Ce se intampla insa daca pe aceasta factura apare si achizitie de bauturi alcoolice..TVA-ul aferent este nedeductibil? Trebuie emisa autofactura? Care sunt inregistrarile contabile?
Multumesc
Va rog sa imi explicati de ce eu, ca angajator, nu imi pot remunera angajatii la un nivel mai mare decat cel prevazut in Codul Muncii.
Nu este ca si cum ii platesc mai putin... din contra.
De ce sa fie societatea ingradita in a acorda extra beneficii salariatilor, care oricum sunt impozitate?
Dar pentru lucrul in zilele de sarbatoare nationala, daca se doreste, pe langa acordarea unei alte zile libere platite, si acordarea unui spor.. este ok?
Se doreste plata dubla si pentru zilele de sarbatoare nationala, chiar daca se acorda si zi libera. Care ar trebui sa fie sporul mentionat in contract in acest caz? 100% sau 200%?
Si pentru acest calcul efectiv: pentru un salariu de 5000 lei, 20 zile lucratoare, 250/lei/zi, sporul va fi de 250 lei/zi * 2 zile * 200% = 1000 lei..
se va mentiona in actul aditional acordarea sporului de 200% sau 100%??
Asta este de fapt intrebarea.
Intreb in conditiile in care pentru plata orelor suplimentare, fara acordarea de timp liber corespunzator, la un spor de 75% mentionat in cim, la calculul efectiv se utilizeaza multiplicatorul 175%.
Imi cer scuze ca tot insist, dar nu imi este clar.
Ma interesa daca este corect sa se scrie in actul aditional acordarea sporului de 200%, in conditiile in care se acorda alte doua zile libere consecutive..sau trebuie mentionat 100%?
Intreb in conditiile in care pentru plata orelor suplimentare, fara acordarea de timp liber corespunzator, la un spor de 75% mentionat in cim, la calculul efectiv se utilizeaza multiplicatorul 175%.
Buna ziua
In urma cesionarii de catre asociatul unic persoana juridica nerezidenta cu sediul in Franta a tuturor partilor sociale detinute la o societate din Romania catre o alta persoana juridica nerezidenta.. trebuie platit impozit in Romania?
Sau se depune ceva la administratia financiara?
Mentionez ca la Registrul Comertului s-au depus documentele pentru ambele etape in vederea inregistrarii noului asociat unic si nu s-a solicitat si dovada platii impozitului.
Societatea doreste ca incepand din aceasta luna o parte dintre angajati sa lucreze, prin rotatie, si in timpul weekendului, acordandu-se in schumb alte 2 zile libere consecutive in cursul saptamanii. In plus fata de aceasta se va acorda si un spor la salariu calculat astfel: pentru un salariu de 5000 lei, 20 zile lucratoare, 250/lei sporul va fi de 250 lei/zi * 2 zile * 200% = 1000 lei.
Aceeasi situatie si pentru lucrul in zilele de sarbatoare legala.
Cum trebuie modificat in acest sens contractul individual de munca al salariatilor (societatea nu are contract colectiv de munca)?