avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate mikaelaaaa

Activitate mikaelaaaa

Discuție Intampinare
Buna ziua,mi s-a deschis proces de catre primarie ca ma construit o fundatie fara autorizatie.am primit o amenda am platit-o si acum sunt chemata in judecata.am fost sa depun acte la dosar si de acolo.mi s-a spus ca trebuie o intampinare mai intai si aceea o face doar un avocat.am nevoie de cineva sa ma ajute in aceasta problema..
Buna seara,locuiesc in casa respectiva cu chirie de 3 ani si proprietarul mi -a propus daca doresc sa cumpar casa in rate de la el.doreste 10 000 euro avans si restul banilor pana ne achitam in rate lunare.Mi -a spus ca in momentul in care platesc avansul vom face un precontract si in momentul in care achit toata suma vom face si contratul de vanzare cumparare.
Ce trebuie sa am in vedere inainte de a plati avansul in legatura cu actele casei(autorizatie de constructie,contracte utilitati,daca casa a fost ipotecata).din cate stiu proprietarul are datorii la banci.
Daca eu platesc avansul si fac si precontractul in cazul in care banca il executa silit,banca are dreptul sa imi i-a mie casa in cazul in care nu am apucat sa achit tot creditul si sa intru in posesia contractului de vanzare cumparare?
Ce conditii in propuneti sa trec in precontractul ca sa nu am suprize in timp ca proprietarul sa doreasca o suma mai mare de bani fata de cat ne am inteles sau rate mai mari.
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția sunt in stare de evacuare
ce ma sfatuti sa fac.sa semnez contractul sau sa astept sa ma dea in judecata?
Buna ziua , sunt intr-o situatie precara , familia mea locuieste in casa nationalizata din anii 1970, noi fiind chiriasi la ICRAL. In data de 11.06.2010 am primit de la CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI ADMINISTRATIA FONDULUI IMOBILIAR, o decizie, prin care ni s-a facut cunoscut dispozitia nr .680 /11.06.2010 emisa pe baza de sendinta civila, definitiva executorie si irevocabila, imobilul de la adresa ........a fost restituit in proprietatea doamnei .........., intocmindu-se procesul -verbal nr.9910 / 31.08.2010.
Ca urmare, contractul de inchiriere incheiat de dvs. cu A.F.I OFICIUL DE ADMINISTRATIE NR 4 isi inceteaza aplicabilitatea.

Proprietarul ne pune la dispozitie un contract pe termen de 6 luni de zile, iar daca refuzam ne va baga in instanta si vom suporta toate chletuielile de judecata (taxe, onorariu avocat si onorariu executor) plus cheltuielile aferentei casei .

Va multumesc !
Buna ziua , sunt intr-o situatie precara , familia mea locuieste in casa nationalizata din anii 1970, noi fiind chiriasi la ICRAL. In data de 11.06.2010 am primit de la CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI ADMINISTRATIA FONDULUI IMOBILIAR, o decizie, prin care ni s-a facut cunoscut dispozitia nr .680 /11.06.2010 emisa pe baza de sendinta civila, definitiva executorie si irevocabila, imobilul de la adresa ........a fost restituit in proprietatea doamnei .........., intocmindu-se procesul -verbal nr.9910 / 31.08.2010.
Ca urmare, contractul de inchiriere incheiat de dvs. cu A.F.I OFICIUL DE ADMINISTRATIE NR 4 isi inceteaza aplicabilitatea.

Va rog frumos daca se poate sa imi spuneti, daca mai am vreun drept legal de a mai locui in aceasta casa , macar pana mi se termina contractul cu I.C.R.A.L-ul care era valabil pana in anul 2014 ?

Tin sa precizez ca pana sa vina aceasta decizie nu am fost anuntati din timp sa ne cautam alta locuinta. Am avea vreo sansa daca am da in judecata statul sau proprietarul?

Va multumesc !
buna ziua , In dispozitie nu exista o clauza potrivit careia urmeaza sa negociez cu proprietarul actual un contract de inchiriere pe termen de 5 ani.

va multumesc pentru raspunsuri,

Va rog frumos daca se poate sa imi spuneti, daca mai am vreun drept legal de a mai locui in aceasta casa.

Tin sa precizez ca pana sa vina aceasta decizie nu am fost anuntati din timp sa ne cautam alta locuinta. Am avea vreo sansa daca am da in judecata statul sau proprietarul?

Va multumesc !