avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Activitate dorubabonea

Activitate dorubabonea

Buna seara,
am mai postat problema insa..nu a aparut....
Am curatela asupra unei surori din partea tatalui ce este internata de 4 ani cu probleme locomotorii si psihice. In decursul timpului starea ei s-a inrautatit (impune supraveghere permanenta).
Astazi, am primit o adresa din partea institutiei in cauza prin care mi se comunica ca centrul respectiv intra in reabilitare/modernizare, "...proiect ce ne pune in imposibilitatea de a acorda servicii sociale pt beneficiarii institutionalizati in prezent ...pt aproximativ 8 luni. avand in vedere clauzele -Contractului pt Acordare de Servicii Sociale- 8.19.11 si motivele aratate mai sus, va rugam sa va prezentati...pt a stabili8 conditiile externarii pe perioada mentionata a beneficiarei...in familie"
Precizari:
- documentul privind curatela facea referire exclusiv la ridicarea pensiei si achitarea obligatiilor banesti catre institutia respectiva;
- parintii surorii au decedat, nu este casatorita, nu are urmasi.
Despre mine:
- sunt pensionar, am 65 de ani;
- sunt "beneficiarul" unui infarct miocardic si al unui sten;
- sunt singur.
In concluzie sunt in imposibilitate de a "gazdui" o persoana (fie ea si sora de tata) ce are nevoie prezenta (hranire, igiena, deplasare, etc).
As dori, cu multumirile de rigoare un sfat pe ce trebuie facut.
Multumesc,
Doru
Răspuns la discuția Drepturi mostenire
Si totusi, se pare ca opinia dvs este singulara. Sunteti amabil sa o argumentat, bazat pe art de lege? Multumesc mult pt amabilitate.
Răspuns la discuția Drepturi mostenire
deci, un sf de an, se pare, ceva mai imbucurator, dar as dori formularea anterioara ceva mai explicita, adica tehnica notificarii fratelui recalcitrant "sa il notificati in prealabil pe fratele recalcitrant si sa il puneti de drept in intarziere pe obligatia de a face"
lA MULTI ANI

Buna ziua,
Suntem trei mostenitori (frati); unul din acestia este internat in azil cu dizabilitati severe, prognostic de viata rezervat. Au trecut trei ani de cand este internat, ma ocup in exclusivitate de cele necesare ei, avand si curatela. Din partea celui de-al treilea frate refuz constant de implicare.
Intrebare, in lumina NCC care zice: "Principiul impreviziunii este reglementat de Noul Cod Civil la art. 1.271 si se refera la toate contractele afectate de situatii neprevazute care vor produce alte efecte decat cele stabilite initial de parti.
Astfel, daca "executarea contractului a devenit excesiv de oneroasa din cauza unei schimbari exceptionale a imprejurarilor care ar face vadit injusta obligarea debitorului la executarea obligatiei", instanta poate sa dispuna fie adaptarea contractului, pentru a distribui in mod echitabil intre parti pierderile si beneficiile ce rezulta din schimbarea imprejurarilor, fie incetarea relatiilor contractuale, la momentul si in conditiile pe care le stabileste"
Prin extindere, in care una din parti are pretentii la drepturi de succesiune egale, iar in ceea ce vizeaza obligatiile, isi declina orice fel de responsabilitate, subiectul in discutie, in ceea ce priveste calitatea sa de viitor mostenit, daca genereaza drepturi, in "oglinda" trebuie sa genereze si obligatii succesorilor. Parerea mea.
Multumesc.
S-aveti un an bun!

Exista un teren cu mai multi mostenitori. Doresc instrainarea parti ce mi se cuvine din mostenire. Unul dintre mostenitori nu accepta sa faca iesirea din indiviziune si nici cadastrul terenului. Care este calea legala de urmat?
Multumesc
Răspuns la discuția Cine plateste?
Multumesc pt raspuns. Chiar suntem in Absurdistan.
Discuție Cine plateste?
Fiica mea, in ultimul an la master, a fost citata in dosarul nr. 18032/299/2009 in calitate de intimat -I, in proces cu SC OMV PETROM SA....., in ziua de 30 septembrie, la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, ea fiind deja plecata in SUA cu un job studentesc in baza unui contract ce trebuia sa dureze pana pe 8 oct. Am cautat sa aflu subiectul procesului, nu am reusit. Asa ca fata a trebuit sa-si scurteze activitatea, revenind in tara la jumatatea lunii septembrie. Am fost la arhiva din Danielopol, s-a identificat cu CI, i s-a spus ca este vorba de o confuzie "regretabila" si sa faca o intampinare in care sa arate ca nu a fost niciodata salariata a OMV (parcursul ei fiind: liceu, facultate, master). Deci, aparent, totul era lamurit. Dar traim in ROMANIA, nu? Primeste o alta citatie pt data de 11 nov ac .
Cu multumirile mele sincere, reiau : CINE PLATESTE SI CUM? Si, sa mai mearga inca odata la judecatorie? Sau, chiar traim in tara absurdului!
Am citit intr-un mesaj ca, pt o persoana incapabila, se aplica "regulile de tutela". Cu toataconsideratia, care sun acestea? Multumesc
Discuție Reconstituiri
Reconstituire (cf L18/1991)
I. Parintii au facut cerere de reconstituire.
A) Am adaugat ca argumentatii si o “Procura speciala” incheiata la 01 aprilie 1944 unde, bunicul meu Dumitru Ungureanu, este imputernicit “ sa incaseze de la diferite societati petrolifere…orice sume de bani sau redevente, ce ni s-ar cuveni noua din exploatarea terenurilor proprietatea noastra…, terenuri prevazute in actul de asociatie autentificat la nr. 461 din 26 mai 1925 Tribunalul Prahova…”
B) La Primarie exista o harta cadastrala din 1932.
1. In urma cererii catre Arhivele Nationale/Directia Judeteana Prahova, ni se comunica despre faptul ca “actul autentificat de Tribunalul Judetului Prahova, Sectiunea I, la nr 461 din anul 1`925, nu face referire la “”act de asociatie”” si nu este autentificat prin procesul verbal din 26 mai 1925”
2. Primaria oras Baicoi comunica:”…nu mai corespunde harta din 1932 cu cea de acum. Or, harta corespunde cu datele din 1925, prelungite pana la 1944.

II. O matusa a facut cerere de reconstituire
Exista un “act de partaj voluntar” autentificat, unde Ilinca D.C.Neagu (mama dansei) “Eu, Ilinca Dumitru C. Neagu, cu autorizatia sotului ma multumesc sa stapanesc:…3120 (trei mii una suta douazeci) mp in “”Fierbatori”” vecin cu… Toate aceste terenuri sunt situate in com Baicoi…”
Primaria oras Baicoi comunica “..”Suprafata de 0,3ha solicitata cf L 247/2005 nu poate fi reconstituita din urmatoarele motive:…” Bun, dar din acel act rezulta ca are dreptul la 3120 mp.
Cum ma sfatuiti sa procedez in aceaste situatii?
Multumesc mult pt intelegere
Doru Babonea
Răspuns la discuția Dosarul nr 18031/299/2009
Imi cer scuze! Din cauza furtunii Internetul a mers aiurea, intrerupandu-se in cateva randuri. Deci nu am avut nici un fel de confirmare sau garantie ca mesajul a fost finalizat si postat. Asa ca am mai incercat. Asta este.
De la Dvs nu am decat numai raspunsul de mai sus. As fi fost mai fericit daca aveam si niste raspunsuri. Multumesc, inca odata, scuze!
Doru