multumesc pentru raspuns,dar acolo locuiesc si prin factura de la curent apare s.r.l-ul si mam gandit ca pot aduce ca dovada,telefonul e pe persoana fizica asta am inteles ca pot sal bag ptr. despagubiri,precum si ceati enumerat si dumneavoastra.o zi buna
angajat in romania ca sofer tir si lucram pe comunitate.contractul de munca e pe romania.eu am luat acea casa pe firma si cand sa clatinat afacerea am decis sa ma angajez ca sofer pe extern avand un salar mai bun.ma concediat ptr motive doar de ei inventate si acuma trebuie sa le dovedeasca in instanta si deaia am solicitat un raspuns din partea utilizatoriilor acestui forum.e firma facuta de mine am avut o mica afacere si sa dus.nu sunt administrator la firma care ma concediat sunt angajat.relevanta neplatii utilitatilor este ca ei mau oprit de la munca din ianuarie si deabia in aprilie mau concediat si in aceasta perioada am beneficiat doar de salarul de 750 ron si am si 2 copii,nam mai putut beneficia de diurna in toata aceasta perioada,era de 40 eu pe zi si e limpede cea urmat.multumesc ptr. atentie sper sa fi lamurit .
eu locuiesc in casa unei societati si dupa concediere nam mai putut plati telefon,curent{este taiat si debransat}si factura de la curent e pe societate,adresa pe buletin corespunde cu adresa de pe factura,nam contract de inchiriere,doar de acceptare in spatiu.eu sunt administratorul firmei care am ramas si restant la ratele acelei case,sunt in punctul de a pierde tot din cauza concedieri,mentionez ca lucram afara si era in jur de 1000 euro venitul.am incercat sa mai salvez ceva dar firma prin decizia ei ma pus in impas.va rog sa-mi spuneti daca pot cere in instanta despagubiri firmei si care e modalitatea de prezentare a probelor.va multumesc.o zi buna
buna.sint in proces pe fond inca si daca in cererile de plata a orelor suplimentare pot cere si daune morale ?am contestat si decizia de concediere.si alte prejudicii care mi sau adus prin concedierea mea pot cere?multumesc
multumesc.si mam conformat nam stiut ca nu am voie sa scriu cu majuscule.o seara buna=D>
am avut un agajat nou de 2 zile cu contract de munca la un bar,a doua zi siara la Ichidere a furat marfa(tigari,cafea) si bani pertotal paguba este la 4300ron precizez ca nu iam predat inventarul cu proces verbal de predare primire si semnatura lui. am reclamat furtul la politie dar lucreaza clasic rominesc politia. asi dori un raspus cum trebuie sa procedez pentru. a putea sa recuperez paguba ,agajatu nu mai e de gasit nici unde la domiciliul e plecat si la telfoane nu mai raspunde.va rog daca puteti sa mi dati niste sfaturi.va multumesc ptr.tipul acordat.o zi buna
am fost anuntat telefonic la 4 zile dupa acel presupus incident si am fost directionat catre 2 servisuri in decurs de 2-3 zile si nici unul na constata vreo avarie la remorca,deci si lipsa vreunui impact.de la firma mi sa cerut sa revin in tara,am ajuns in data de 25.01.2010 si am dat o nota explicativa si inregistrata cu p.v. a doi martori(directoarea si un dispecer) si ata.dupa 2 sap am sunat si tot ziceau ca sa asteptam sa se aseze lucrurile!?am fost la firma si mi sa aratat neoficial o poza cu o urma de roti in pamant si un pom cat mana doborat,asa au tinuto pana pe data de 26.04.2010.cand am fost la firma si mi sa transmis verbal ca nu mai au nevoie de mine adica concediat.eu leam cerut motivarea concedieri si ptr a ma putea apara dar nu mia fost data,in aceeasi zi am mers la itm si am depus o reclamatie precum mi se opreste dreptul la munca si nu primesc nici un raspuns oficial scris.am primit prin posta cam in perioada 30.04.2010-01.05.2010 decizia de concediere si motivatia.am depus contestatie la tribunal si sunt la al 5 termen,ei au adus ca proba niste convocari facute prin posta TNT si romana eu chiar nam stiut de ele si pe baza lor comisia constituita au decis ca ptr. neprezentarea la convocare ma concediaza conform` regulamentului de ordine interioara(care nu am semnat.au depus la dosar ceva cu o semnatura ca a mea dar nu si la ce data am luat la cunostinta.mentionez ca nu am vazut niciodata acel regulament,nici la ora actuala) si conform art.61 lit.A coroborat cu art.264,alin.(1)lit.(f) din codul munci.alte sanctiuni nam avut si nici avertismente pe toata perioada cat am lucrat la ei de 1an si o luna chiar specifica in acea cercetare in lipsa dar nu pomenesc nimic despre acea nota explicativa din 25.01.2010. si membrii comisiei sunt chiar 2 martori ai acelei declarati care o am la dosar cu nr.de inregistrare al firmei(ma asteptam la ceva manevre de atunci,fiindca e o practica a firmei de a forta soferii sa-si dea demisia).termenul trecut au depus la dosar ca probatoriu o declaratie a 2 olandezi de la firma unde zic ei ca am doborat copacul(unu director si un sef )tradusa si legalizata,dar o ancheta a politiei olandeze nici nu pomenesc sau amenda era in afara unitati zic ei deci pe domeniul public.nu stiu ce sa mai scriu eventuale lamuriri puteti sa ma mai intrebati.va multumesc tuturor care rupe din putin timp liber a lor ptr. a ma ajuta in acest caz.mentionez ca din aceasta cauza sunt pe punctul deami pierde casa,am si 2 copii minori.o zi buna
:O pentru ce trebuie expertiza daca e simplu de vazut ora cand am inceput si terminat in aceeasi zi.firma mentioneaza ca respecta normele europene si insira respectivele norme,dar uita ca TIMPI DE LUCRU sunt cei aflati la dispozitia angajatorului(asa prevede codul munci)in cazul meu ca sofer asteptam cate 3-6 ore ptr.incarcare sau descarcare si asa ajungeam la program de 13-15ore din care 9erau de condus efectiv,eucred ca si restul trebuie platite.poate puteti sa-mi dati un raspuns.va multumesc oricum.o duminica placuta=D>
pot proba in instanta prin discurile tahografice si bonurile tahografice care arata exact cate ore am presta in acea zi .nu stiu daca firma e obligata sa calculeze ea si cum pot verifica daca corespunde cu realitate.am facut cerere in probatiune si sper ca vor fi depuse la dosar aceste bonuri tahografice,firma este obligata prin lege sa le detina.daca poate cineva sa-mi dea un raspuns va rog frumos.multumesc anticipat