avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate marianica

Activitate marianica

Va multumesc mult pentru raspuns. Am enuntat aceste articole in majoritatea adreselor pe care le-am facut. Acest vecin tocmai asta a incercat sa faca, sa considere zidul construit pe limita dintre proprietati ca si zid al propriei cladiri. De fapt locuinta propriu-zisa a dumnealui este la o distanta de aproximativ 6 m de linia de granituire iar locuinta noastra (partea laterala fara geamuri dar care are doar jumatate din lungimea pe care dumnealui a construit) este la 3,5 m. Asa cum am specificat 2/3 din lungimea liniei de granituire le-a ocupat cu aceasta constructie supraetajata in 2014 si 1/3 a construit tot in 1992 peste peretele garajului nostru. As vrea sa cunosc aprecierea Dumneavoastra in legatura cu sansele pe care le avem de a cere demolarea sau doar sa cerem despagubiri.
Va rog mult sa ma sfatuiti intr-o mare problema. Acum doi ani vecinul nostru a demolat mare parte a peretelui unei bucatarii de vara construite in urma cu aproximativ 50 de ani si a peretelui unei constructii pe care a realizat-o in 1992 inainte chiar de a deveni proprietar (a fost chirias pana in 1997) pe linia de granituire. In constructia pe care a realizat-o in 1992 a inglobat ca perete spre curtea noastra fostul gard despartitor (aprox. 1.70 m inaltime) realizat din caramida. Desi nu ne-a cerut acordul, din motive de buna vecinatate, nu am demarat nici o actiune juridica impotriva dumnealui. In 2014 a realizat in locul acestor cladiri o noua etajare inaltand fosta cladire cu aprox. 3 m. In urma discutiilor purtate si a unei sesizari pe care am facut-o catre autoritatea locala a fost sanctionat si i s-a cerut intrarea in legalitate pana in decembrie 2014. A obtinut un certificat de urbanism in septembrie 2014 si desi am facut numeroase sesizari la autoritatea locala si la Inspectoratul de Stat in Constructii nu s-a luat masura demolarii constructiei realizate fara autorizatie. In iunie 2016 am depus documentele pentru a cere in instanta demolarea constructiei realizate fara autorizatie. In intampinarea pe care a depus-o avocatul vecinului a aratat ca acesta a obtinut autorizatie de constructie in august 2016. Am observat ca in memoriul tehnic facut in 2015 se face referire la obtinerea autorizatiei pentru o constructie P + M realizata in 2010. In realitate aceasta constructie are jumatate din peretele dintre noi si vecin construit in anii 50 si jumatate in 1992 iar constructia realizata in 2010 de catre vecin nu are legatura cu limita noastra de proprietate. Ce sanse consuiderati ca avem sa mergem pentru solicitarea demolarii sau sa ne axam pe cerere de despagubiri. Am solicitat despagubiri pentru care am platit si taxa de timbru. Va multumesc mult si orice raspuns legat de acest caz sper sa ma ajute.
In urma cu 20 de ani (1993-1994), vecinul care primise o casa de nemti in anul 1988, a construit pe zidul dintre noi si dansii o cladire, care la vremea respectiva nu reprezenta o locuinta, respectiv pe o parte terasa, pe alta parte depozit (cand dansii s-au mutat exista pe o treime din limita de proprietate construita o bucatarie de vara) . De aproximativ o luna a daramat tot ce a construit si am aflat de la alte persoane ca vrea sa-si construiasca un etaj. Prima data i-am atras atentia ca nu este in regula ce face si mi-a spus ca nu mai costruieste daca suntem impotriva. Aceasta discutie avea loc in 2 iulie. I-am spus ca nu vreau sa-i fac greutati dar nu m-am exprimat ca as fi de acord, cu atat mai mult cu cat proprietarul locuintei mele este tatal meu (care insa nu locuieste in acest imobil). In 5 iulie i-am anuntat (pe vecini) ca nici tatal meu, nici fetele mele nu sunt de acord, eu fiind singura mostenitoare a tatalui meu (si am 2 fete care nu locuiesc in acest imobil dar au domiciliul stabil in casa parinteasca). Vecinii au continuat lucrarea, in acest moment urmand sa puna acoperisul. Am fost de curand cu una dintre fiice sa le spunem fata in fata punctul nostru de vedere si vecina ne-a spus ca indiferent de faptul ca suntem de acord sau nu, vor pune acoperisul (cladirea ridicata acum 20 de ani avea aproximativ 6m si acum au inaltat cu inca 1,5 m). Va rog mult, cat se poate de repede sa-mi dati un raspuns pentru a sti ce sa facem. Parintii mei sunt proprietarii, dar mama fiind decedata, singurul in drept sa-si spuna punctul de vedere este tatal meu si el este total impotriva. Va multumesc.
Răspuns la discuția Prima de incadrare
Multumesc frumos pentru raspuns. Eu am inteles punctul D-voastra de vedere si mai mult decat atat am citit cu mare atentie tot ce am avut la dispozitie din aceasta lege. Acesta este si motivul pentru care am insistat. Va rog sa nu va suparati. Doresc doar sa inteleg in timp util ce se poate face. Tot din legea 76 mdificata, citez:
" 1.La articolul 5, după punctul IV1 se introduc două noi puncte, punctele IV2 şi IV3, cu următorul cuprins:
IV2. şomer de lungă durată– persoana care este şomer pe o perioadă mai mare de 12 luni, în cazul persoanelor cu vârsta de minimum 25 de ani şi pe o perioadă de 6 luni, în cazul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 25 de ani"

Răspuns la discuția Prima de incadrare
Nu cred ca este fairplay ultimul D-voastra raspuns. Eu nu-mi permit sa am dubii in privinta a ceea ce D-voastra ca si profesionist raspundeti celor care au nelamuriri. Am avut insa o discutie aproape identica cu o d-na care mi-a spus ca nu avea actualizata legea 76. Din ce inteleg eu citind legea 250 am dreptate. Dar am nevoie de parerea unui specialist. D-voastra mi-ati reprodus pasaje din legea 76 nemodificata iar legea 250 mentioneaza ca aceasta prima se acorda somerilor de lunga durata care solicita prima timp de 12 luni de la angajare.
Răspuns la discuția Prima de incadrare
Art. 751

(1) Prima de încadrare şi prima de instalare, prevăzute la art. 74 şi art. 75, denumite în continuare prime de mobilitate, se acordă, la cerere, în condiţiile art. 74 şi art. 75, şi şomerilor de lungă durată înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj.
Răspuns la discuția Prima de incadrare
Imi cer scuze dar as vrea sa-mi dati un raspuns care efectiv sa ma ajute. Eu nu sunt de specialitate dar citesc destul de des noutatile aparute in sistemul legislativ. Am solicitat un raspuns pentru a afla care sunt demersurile pentru a intra in posesia acestei prime deoarece articolul 75 indice 1 se refera la somerii de lunga durata si care conform articolului 5 inseamna: "şomer de lungă durată - persoana care este şomer pe o perioadă mai mare de 12 luni, în cazul persoanelor cu vârsta de minimum 25 de ani şi pe o perioadă de 6 luni, în cazul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 25 de ani". Eu am considerat ca deoarece fiica mea are 23 de ani se incadreaza in aceasta categorie. MULTUMESC.
Pentru un teren aflat in intravilan pentru care detin cf-ultimul inregistrat fiind bunicul tatalui care este cea mai ieftina modalitate de a-l intabula pe tatal meu? Se deschide proces, prin notariat? Imi cer scuze daca intrebarile mele par ridicole dar nu am astfel de cunostinte de specialitate si nici n-am mai fost pusa intr-o situatie similara. Multumesc.
Fiica mea a fost in somaj timp de 6 luni dupa terminarea studiilor universitare in perioada octombrie 2012 - martie 2013. Am citit legea 250 / 2013 care incepand cu 24 iulie 2013 introduce un nou articol in legea 76 / 2002 - articolul 75 indice 1 referitor la prima de instalare si incadrare. Noi avem domiciliul stabil in Lugoj judetul Timis iar fiica mea s-a angajat in Timisoara (aflata la 60 km de Lugoj) incepand cu octombrie 2013. Domiciliul stabil este in continuare in Lugoj dar locul de munca este Timisoara. As vrea sa va rog sa-mi spuneti care sunt demersurile necesare pentru a primi aceasta prima - presupun ca este vorba de prima de incadrare. Cui trebuie sa se adreseze si ce fel de acte trebuie sa depuna. Multumesc mult.
Răspuns la discuția carte funciara
Va multumesc mult pentru raspuns, domnule avocat. Nu este pentru prima data cand primesc de la D-voastra un raspuns bine structurat si in acelasi timp de specialitate. Daca imi permiteti, as vrea sa va rog sa-mi mai dati lamuriri suplimentare. Pentru prima situatie:Fiul surorii bunicii a decedat in 1946, nefiind casatorit (avea 27 de ani) si bunicul s-a ocupat de inmormantare (avem certificatul lui de deces). Celalalt frate are mostenitori (o fiica) pe care nu-i cunosc. Stiu doar ca locuiesc in Resita. Imi sugerati in raspuns sa caut informatii la primarie. Nu sunt prea multe sanse sa le obtin deoarece au facut multe incurcaturi cu pamanturile din satul familiei mele si se pare ca le convine incurcatura care exista. Spuneti-mi daca pot formula oficial o solicitare la arhivele nationale (presupun ca este vorba de arhivele oficiului national de cadastru) sau cui anume sa ma adresez. Acum fiind vorba de notari publici pot apela la oricare sau ar trebui sa merg pe ideea de a apela la cunoscuti? Va multumesc pentru timpul pretios.