avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Activitate madalina15

Activitate madalina15

Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat, am fost impreuna cu un baiat acum cativa ani, am cumparat un teren cu banii dintr-o donatie data de o persoana amandurora, apoi am facut credit in banca si am ridicat casa, ratele creditului fiind achitate doar de mine, creditul fiind pe numele meu.Ne-am despartit si fostul mi-a cerut o suma de bani pe care o imprumutase de la banca pentru casa, dar suma respectiva nu a fost folosita doar pentru casa, eu i-am restituit suma de bani. Ulterior, am vandut casa si fostul meu afland imi cere in continuare bani pe motiv ca si el a contribuit la casa, cu toate ca a luat bunuri din casa cand ne-am despartit. Are vreun drept sa imi ceara in continuare bani? Chiar daca eu am achitat tot creditul?ce drept mai are sa imi ceara bani? Multumesc!
Discuție Partaj bunuri
Buna ziua! Un prieten a facut o casa cu fost lui prietena(credit prima casa), apoi s-au despartit si fata i-a vandut lui casa prin contract de vanzare-cumparare la notar, el preluand si creditul.
Verbal ei au convenit ca el are sa-i dea ei o anumita suma de bani cu care a contribuit ea la casa, fara a se invoi si asupra unui termen.
In momentul de fata, baiatul nu are banii, avand multe cheltuieli(inclusiv creditul la casa care este aproape cat jumatate din salariul lui), iar fata il ameninta ca il da in judecata cu toate ca el vrea sa-i dea banii, niciodata nu a negat aceasta datorie.
Ce ar putea face? Fosta prietena isi poate recupera banii in instanta cu toate ca in contractul de vanzare-cumparare scrie ca a primit pretul casei?
Multumesc frumos!
Buna seara!
Am si eu o nelamurire: sotii au divortat si locuinta minorului a fost stabilita la mama in Romania prin acord in anul 2013.
In prezent tatal locuieste in Germania si doreste sa i se stabilieasca copilului domiciliul in Germania pentru a-l inscrie la scoala acolo, mama fiind de acord.
Instanta competenta este cea de la domiciliul mamei parate (Romania) sau este instanta din Germania?
Multumesc frumos
Am si eu urmatoarea speta: 2 societati au hotarat ca una sa presteze anumite servicii in schimbul unei sume de bani din partea celeilalte. Niciuna nu si-a indeplinit obligatiile, iar societatea X (cea care trebuia sa presteze serviciile) a intrat in insolventa. Lichidatorul numit a chemat in judecata cealalta societate pentru recuperarea sumei datorate. In luna mai 2016 s-a inchis procedura falimentului si societatea X a fost radiata, dar actiunea pentru recuperarea sumei de bani este inca pe rolul instantei.
Intrebarile mele sunt:
1. Mai poate lichidatorul sa reprezinte societatea din moment ce nu mai exista societatea?
2. In situatia in care se va admite actiunea unde se vor duce banii?
3. Cum ma pot apara eu, societatea parata?
ok! multumesc, dar avand in vedere faptul ca nu exista mostenitori ai vanzatorului...cu cine se judecata? vanzatorul a decedat in anul 2010...
si daca a intrat in posesia statului roman, nu il poate chema in judecata? avand in vedere ca a achitat pretul...
Buna ziua!
O matusa a cumparat un teren cu chitanta de mana in anul 2007 si de atunci il stapaneste, dar nu are niciun act de proprietate pe el.
Problema este ca vanzatorul a decedat acum 2 ani si nu are niciun mostenitor.
Ce ar putea sa faca? Am observat ca la incheierea chitantei a fost si un martor..Mai poate face ceva daca nu exista niciun mostenitor?
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția revocare functie director
Chiar daca decizia de desfacere a cim nu contine termenul si instanta competenta ? care sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii absolute?

Răspuns la discuția revocare functie director
a fost numit director cu delegatie pana la ocuparea prin concurs a postului..nepromovand concursul l-au revocat si au numit alta persoana
Faza este ca el solicita reincadrarea cf cim, dar cim ul a fost incheiat pentru functia de director..
Buna seara!
Am si eu urmatoarea speta: directorul unui institut de cercetare a fost revocat din functie ca urmare a nepromovarii concursului de ocupare a functiei de director de catre ASAS (care l-a si numit in functie).
Ulterior, institutul de cercetare unde ocpa functia de director i-a desfacut cim ul pe art. 61 lit.d Codul muncii (in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat).
In momentul de fata, directorul a dat in judecata institutul pentru reincadrarea la locul de munca detinut conform cim.
Ce sanse de reusita are ?
Multumesc!