avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate Laura Vilsan

Activitate Laura Vilsan

Pentru toate cele 3 liniute directorul institutiei a dat o dispozitie de constituire a unei comisii de verificare a celor sesizate,daca acestea sunt de natura a afecta desfasurarea examenului in conditii optime.
In cazul unei stari de "incompatibilitate", cine este indrituit sa raspunda contestatiei in integralitatea sa?
In cazul de fata,va da un raspuns comisia de verificare a aspectelor sesizate contrasemnat de catre directorul institutiei.
Este corect? Multumesc!
Post de conducere contractual!
Un candidat a contestat pe langa rezultatul evaluarii lucrarii scrise si conditile de desfasurare a examenului pentru ocuparea unui post de conducere intr-o institutie publica.
A invocat nerespectarea urmatoarelor:
-nu s-a respectat ora (s-a intarziat cu 15 min inceperea concursului)
-nu i s-au prezentat membrii comisiei de concurs (?!)
-membrii comisiei sa aiba competente cel putin egale cu postul de conducere scos la concurs.
Intrebari:
1.Carentele invocate sunt de natura de a anula concursul?
2.Cine are competenta de a raspunde la aceasta contestatie,tinand cont ca membrii comisiei de contestatie au sustinut ca nu au competenta de a se pronunta pe aceste aspecte-acestia au verificat doar lucrarea scrisa si au solutionat cu "respins" aidoma comisiei de concurs.
3. Ar putea exista un conflict de interese intre calitatea de membri in comisia de concurs si calitatea de conducatori ai institutiei, daca s-ar lua decizia de a raspunde contestatiei in calitatea din urma(de reprezentanti ai institutiei) ?
Multumesc,astept cu nerabdare un punct de vedere avizat in aceasta materie!
Răspuns la discuția Taxa auto - recuperare
Aveti idee cat ar reprezenta taxa judiciara de timbru,pentru o taxa de "mediu" platia in suma de aprox.4000 lei?
Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere pentru recuperarea acestei taxe?
Multumesc!
Domnule Claudiu90, va invit cu prietenie sa mai cititi inca odata ce am scris si am convingerea ca veti observa de data aceasta, ca am precizat si "refuzul de a le parasi" !
Am placerea,de asemenea,de a va face cunoscut faptul ca si in procedura penala exista notiunea de "calitate procesuala".
In ultimul rand,dupa lecturarea textului scris de mine.veti remarca si faptul ca am precizat ca "domiciliatul" respectiv trebuie sa fi suferit o tulburare a folosintei spatiului sau,,in conditiile in care erau si proprietarii acasa la momentul vizitei persoanei care ne-a prezentat speta.
Deci,situatia,asa cum este prezentata,fara a avea acces la alte date concludente,este cum spuneam,din punctul meu de vedere "simpla".
Complexitatea sa insa,nu este exclusa,dar aprecierea sa in fapt si drept, o poate face doar organul judiciar!
O seara lina!
P.S. "tehnicalitati juridice"??? Puteti sa traduceti in limba romana?!
Va informez ca exista Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 1162/2010, actul normativ care reglementeaza ce afectiuni sunt incompatibile cu calitatea de conducator auto si sunt precizate urmatoarele:
Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reinnoite in cazurile candidatilor ori conducatorilor auto care prezinta urmatoarele afectiuni:
- tulburari mintale grave, congenitale sau dobandite ca urmare a unor afectiuni, traume ori interventii neurochirurgicale;
- retard psihic sever;
- probleme comportamentale grave datorite varstei sau tulburari grave ale capacitatii de judecata, comportament ori adaptabilitate.
Totusi, sunt exceptate situatiile in care solicitarile sunt insotite de avizul medical autorizat si, daca este necesar, de controale medicale periodice.

Nici cei care sunt dependenti de substante psihotrope sau care nu sunt dependenti de astfel de substante, dar fac abuz de ele in mod regulat, nu au dreptul sa conduca, aceste substante avand efecte negative asupra conducerii.
Prevederea se aplica si in cazul tuturor medicamentelor sau combinatiilor de medicamente care afecteaza capacitatea de a conduce.

Pe cale de consecinta,trebuie avut in vedere ca persoana despre care ati relatat sa nu fie incompatibil cu calitatea de conducator auto.
Situatia nu mi se pare deloc complicata! Infractiunea de violare de domiciliu prevazuta la art.192 C.pen inseamna patrunderea fara drept, în orice mod, într-o locuinta, încapere, dependinta sau loc împrejmuit tinând de acestea, fara consimtamântul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia.
Din cele relatate de dvs.,ati patruns in acea curte la invitatia proprietarilor,ca atare lipsesc elementele constitutive ale infractiunii de la art.192.
Iar acel "domiciliat" nu are nicio calitate procesuala,atata timp cat nu ati patruns in spatiul folosit de acesta,daca il detine cu un titlu legitim.
Pe de alta parte,actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate,iar impacarea partilor înlatura raspunderea penala.
Plangerea penala trebuie facuta de cei indrituiti sa reclame violarea de domiciliu si acestia sunt proprietarii!
In ceea ce priveste infractiunea de amenintare,aceasta consta in a ameninta o persoana cu savârsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze,iar actiunea penala se pune in miscare tot la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Dvs.puteti sa depuneti plangere pentru denuntare calomnioasa impotriva acelui "domiciliat" in cazul in care puteti demonstra ca toate invinuirile sale sunt mincinoase.
Numai bine va doresc!
Răspuns la discuția RETRAGERE PLANGERE PENALA
Daca infractiunile de serviciu sau in legatura cu serviciul,prevazute la art.246,247,250 sunt savarsite de catre functionarii publici,actiunea penala nu se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate,drept consecinta, organul judiciar se sesizeaza din oficiu si va proceda la cercetarea penala.
O zi lina!
"au apartinut bunicii numite curator si asis tent personal"

Posibil sa fie o confuzie,dar,ptr.acuratetea informatiilor,pentru cine era bunica desemnata ca asistent personal?!Dar curator? In NCC se precizeaza la art.178 pentru care instanta de tutela poate institui curatela.
Minorul de care ati amintit este subiect al vreuneia dintre aceste doua masuri?
Conform art.90 din Codul Muncii, misiunea de muncă temporară se stabileşte pentru un termen care nu poate fi mai mare de 24 de luni.Durata misiunii de muncă temporară poate fi prelungită pe perioade succesive care, adăugate la durata iniţială a misiunii, nu poate conduce la depăşirea unei perioade de 36 de luni. Condiţiile în care durata unei misiuni de muncă temporară poate fi prelungită sunt prevăzute în contractul de muncă temporară sau pot face obiectul unui act adiţional la acest contract.
Contractul de muncă temporară este un contract individual de muncă ce se încheie în scris între agentul de muncă temporară şi salariatul temporar, pe durata unei misiuni.Contractul de muncă temporară se poate încheia şi pentru mai multe misiuni.
Conf.art.95 agentul de muncă temporară poate încheia cu salariatul temporar un contract de muncă si pe durată nedeterminată, situaţie în care în perioada dintre două misiuni salariatul temporar se află la dispoziţia agentului de muncă temporară;pentru fiecare nouă misiune între părţi se încheie un contract de muncă temporară.

Conf.art.99 la încetarea misiunii salariatul temporar poate încheia cu utilizatorul un contract individual de muncă. În cazul în care utilizatorul angajează, după o misiune, un salariat temporar, durata misiunii efectuate se ia în calcul la stabilirea drepturilor salariale, precum şi a celorlalte drepturi prevăzute de legislaţia muncii.
O zi lina!