avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate actoru_vlad

Activitate actoru_vlad

Răspuns la discuția lamurire cu privire la competenta
exista vreun text de lege sau vreun barem care incadreaza acesta suma la art. 215 alin. 5?
cum ati stabilit ca aceasta suma reprezinta "consecinte deosebit de grave" si nu "paguba" prevazuta de art. 215 alin 1 si astfel competenta ar fi a judecatoriei?
Intentionez sa formulez o plangere penala pentru inselaciune. prejudiciul ce mi-a fost cauzat este extrem de mare -16 miliarde de lei vechi. Cine este competent in acest caz: Parchetul de pe langa Judecatorie sau cel pe pe langa Tribunal?
Se tine cont de valoarea prejudiciului??
Doua persoane divorteaza prin acord. Au stabilit custodie comuna, domiciliul fetitei sa fie stabilit la mama si tatal sa aiba un progam de vizita.
In acest caz se poate ca mama sa ii ceara tatalui sa plateasca pentru intretinerea fetitei? Mai exista obligatia de plata a pensiei daca este custodie comuna?
in contencios administrativ poti invoca exceptii prevazute de codul de procedura civila?
multumesc pentru lamuririle date

As avea insa o intrebare.
Daca nu acceptam succesiunea ce se intampla cu bunurile tatalui meu?
Le scoate la licitatie domnul care are de recuperat banii de la tatal meu?
cui ii raman bunurile daca nu acceptam succesiunea? si daca la licitatie sa spunem ca valoreaza mai mult ca datoria, cuii ii raman banii ramasi? tot lui?

In orice caz, au trecut 9 luni de la moartea tatalui si noi nu am deschis succesiunea dar din cate m-am interesat opereaza acceptarea tacita a succesiunii ca fratele meu locuieste in imobilul tatalui. In accest caz se mai poate face ceva, adica renuntare?
Situatia este urmatoarea:
Tatal meu a avut un proces cu o persoana si anul trecut a pierdut definitiv procesul. A fost obligat la plata unei sulte de bani pentru un bun imobiliar. Este o suma pe care o apreciez mare.
Intre timp tatal meu a decedat. Noi suntem 2 frati si nu am deschis inca succesiunea.
Persoana cu care s-a judecata tata a deschis un dosar de executare si acum il continua impotriva noastra. Vrea sa ne execute pe noi pentru acea suma.
Are dreptul sa ne execute pe noi, care desi am fi mostenitorii nu avem inca deschisa succesiunea si bunul imobil nu e trecut la noi in proprietate.
Ce ne poate face aceasta persoana ca sa recupereze banii de la tatal meu - decedat??

intr-un proces de divort prin acord in care partile s-au inteles asupra tuturor aspectelor (incredintare minor [care are 17 ani], nume, pensie de intretinere) instanta de judecata mai dispune efectuarea anchetei sociale pentru incredintarea minorului? sau ia act de invoiala si nu se mai administreaza probe pentru incredintare?
copii au un curator in acest caz pe cineva din afara familiei care a fost numit strict pentru acest lucru (pentru vanzare)
deci parintii doar vand si copii sunt reprezentati de curator
Buna ziua. Am urmatoarea speta:
Parintii vor sa vanda copiilor minori o casa pe care o detin intr-o statiune de vacanta.

Notarul insa spune ca nu se poate incheia un act de vanzare-cumparare intre parinti si copii minori (reprezentati prin tutore).
Este legal...exista vreun art in legislatia noastra unde se prevede ca se poate face acest lucru?

Am tot citit pe acest forum discutii cu privire la vanzarea unui imobil de la parinti catre copii si am banuit ca sa poate insa nu am gasit si un articol legal care arata asta. ca sa pot merge la notar si sa ii arat negru pe alb ca se poate.

multumesc, orice info este binevenita
Răspuns la discuția preschimbare termen
unde pot gasi pe net textul actualizat al codului de procedura penala?