avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate amalia79

Activitate amalia79

Este posibila vizita (nu cea conjugala) intre doua persoane,sot si sotie, aflate in arest preventiv (sotul e in arest preventiv la penitenciar, sotia in arest la domiciliu). Mentionez ca starea de arest dureaza de 1an si 8luni si nu sunt interdictii de comunicare sau alte interdictii impuse celor doi soti. Daca da, va rog sa ma ajutati cu un articol in acest sens.
Multumesc.
Mulțumesc frumos.
Buna ziua,
Soțul executa in România o pedeapsa pentru niște fapte petrecute și condamnate in Italia in 2010. A fost propus pentru comisia de liberare condiționata pentru luna mai. Soțul a avut un comportament exemplar, a participat la cursurile organizate de penitenciar, urmează cursurile anului școlar 2021-2022, a obținut recompense si evidențieri, a executat fractia de pedeapsa. Ce lege e mai favorabilă pt judecarea liberarii condiționate?! Legea din codul vechi sau din cel nou? Sau care din legi i se va aplica ?!
Va mulțumesc.
Va multumesc mult.
Buna ziua,Am cumparat o masina,exclusiv pe numele meu, in 2017 pe care vreau sa o vand acum.Cei de la Primarie nu-mi elibereaza certificatul fiscal pe motiv ca intre timp sotul a decedat si trebuie dezbatuta mostenirea.Avand in vedere ca pretul masinii este unul modic si ca cel al cheltuielilor cu dezbaterea mostenirii este unul semnificativ,ce ma sfatuiti sa fac pt a putea obtine totusi certificatul fiscal astfel incat sa o pot vinde si sa nu mai apara in evidenta Primariei pe numele meu?Mentionez ca si copii,doi la numar, sunt de acord cu aceasta vanzare intrucat practic aceasta ne este inutila acum producand doar cheltuieli.Va multumesc anticipat.
Multumesc frumos.
Buna ziua,
In urma unui proces in instanta am primit, prin hotarare definitiva, 3 terenuri din mostenire pe urma parintilor mei.Unul dintre terenuri as vrea sa-l trec pe numele unuia din copii.Care e cea mai putin costisitoare metoda de a trece terenul pe numele copilului major si ce presupune acasta in concret?Va multumesc.
Răspuns la discuția Drept penal
Va multumesc.
Răspuns la discuția Drept penal
Legea italiana nu a facut-o, iar lui i-a fost aprobat transferul cu executarea restului de pedeapsa din cei 8 ani(care rezulta din adunarea celor doua condamnari).Se pate face o deducere?Mai concret ce se poate face pentru diminuarea celor doua condamnari?
Discuție Drept penal
Buna seara,

Apelez la experiența dumneavoastră juridica cu speranta ca ma puteti consilia intr-o problema destul de delicata.
Sotul meu este incarcerat de 3 ani intr-un penitenciar din Italia pentru executarea a doua pedepse(3,8 ani pentru furt si 4,4 ani pentru lipsire de libertate),ambele condamnari definitive sunt pentru fapte concurente savarsite in Italia in anul 2007.La sfarsitul lunii octombrie(dupa aprobarea de catre autoritatile italiene),si Curtea de Apel i-a aprobat transferul sotului in Romania.
Va rugam sa ne spuneti cand se poate înainta cererea de contopire a celor doua condamnari si cum mai exact se face calculul lor,avand in vedere ca are deja executati 3ani?!Este condul penal vechi legea mai favorabila in acest caz?

Va multumesc anticipat.