avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate Toth Sz.

Activitate Toth Sz.

Daca exista centrala pe scara, de ce mai e nevoie de micro-centrala pe ap? sa aveti 2 bombe in loc de unu?
cine este proprietarul... este o problema juridica pe care va trebui sa o lamuriti cat mai devreme ca ulterior sa nu existe prbleme.
2 asociatatia de proprietari se pronunta cu privire la solicitarea dvs de a monta centrala in cadrul adunarii generale a propritarilor. dar inainte de a monta centrala in conformitate cu OG. 73/2002, coroborat cu Normele metodologice privind organizarea si functionarea asociatie de proprietari, aprobate de HG 400/2003, modificata, dvs aveti obligatia de a va adresa asociatie cu o cere , inaintata furnizorului de agent termic, pt intocmirea unui referat tehnic care are menirea de a indica miodificarile economico tehnice cu privire la deracordare. iar cand va sosi referatul de la furnizorul de agent termic, impreuna cu acordul locatarilor , va prezentati la ascociatei, care in cadrul adunarii generale va hotari daca este saui nu de acord. datoria dvs fata de asociatie nu are nici o legatura cu cererea de deracordare de la sistemul SACET. asociatia nu are decat sa va dea in judecata pt recuperarea acelei datorii pe drept comun, dara daca dvs respectati legea, intruniti conditiile mai sus enumerate, au obligatia de a v lasa sa deracordati, si sa montati centrala, mai ales in situatia in care ati mai ramai numai 3. oricum sistemul deja este distrus, deracordarea dvs nu va mai produce efecte negatiev, perjudicii celor care raman in sistem.
3 daca veti introduce actiune ... obligatia de a face- mergand pe acesta motivare , veti castiga cu siguranta. dar anul asta nu veti monta centrala... de ce? se apropie sezonul rece, or in sezonul rece legea interzice deracordarile. ar mai exista si alte cai judiciare, de rezolvare a problemei, dar nu va invat la prostii.
O hotarare a consiliului a fost considerata nelegala de catre institutia prefectului. prefectlui in conformitate cu dispozitiile Legii 554/2004, coroborat cu L.340/2004 a notificat hotararea cu propunerea de revocare, in urmatoarea sedinta extraordinara a consiliului. in temeiul art.3 al.3 din Legea 554/2004, la data introducerii cererii in contencios, actul atacact( hotararea consiliului local) este suspendat de drept! distinsul prefect a atacat hotararea dar pe exceptie cerand suspendarea hotararii, urmand ca mai tarziu sa intoduca si actiune de fond. intrebabrea mea este daca se suspenda hot consiliului local, in cazul introducerii actiunii de prefect, pe exceptie, neexsitand actiune in fond?or, se suspenda hotararea la data la care se pronunta isntanta de contencios, si admite cererea pe excetie? or, se suspenda la data introducerii actiune pe fondul cauzei, solicitand revocarea actului atacat!
2. efectele suspendarii se rasfrang asupra tuturor articolelor din hotarare, sau numai asupra acelora care au fost considerate nelegale?
Răspuns la discuția AJUTOR!
Legilatia Rutiera
!
un cetatean chinez doreste sa-si infiinteze o societate coemrciala cu raspundere limitata, cu asociat unic... nu are drept de sedere in Romania, nu are nimic , este un turist cu viza valabila 14 zile. Poate infiinta SRL-ul, poate fi si administrator? cat costa infiintatul unei soc comerciale?

a aparut noua lege a insolventei fratilor, 85/2006 care intra in vigoare de la 1 iulie 2006!
Răspuns la discuția divort incredintare minor
poti sa te folosesti de proba testimoniala, cu martori pentru a dovedi ca esti o mama buna pt copil, de care are nevoie ! minorul avand 2 ani, de care te ocupi si in momentul de fata am convingerea ca instanta va aprecia importanta si ti-o va incuviinta. Insa intr-un proces de divort joaca un rol important si avocatii! daca sotul tau are avocat bun, poate sa-ti creeze dificultati! dar cert este ca locul unui minor de 2 an ESTE LANGA MAMa, indifernet de situatii, bine inteles cu exceptia cazurilor mai speciale, care nu cred ca sunt incidente la tine. Succes in proces. imi tin pumnii pt tine si copil.... daca eu vreodata asa ajunge intr-o asemenea situatie, pentru binele copilului as lasa sa se incredinteze pt crestere mamai, ba mai mult indiferent care ar fi pozitia instantei cu privire cu pensia de intretinere, as dat cat as putea pt a ajuta copilul. si sotul tau daca tine chiar si un pic la copil asa ar proceda. SUCCES
ce s-a precizat mai inainte este foarte corect! daca ultima factura de connex, facura de servicii, nu de penalitati este din 2002 nu mai au cum sa te actioneze in instanta. penalitatile curg in continuu, care in conformitate cu legea nu pot depasi valoarea debitului principal. chiar daca ulterior au mai fost facturate si penalitatile, majorarile atata timp cat dreptul la actiune pt debitul principal s-a prescris, prin prisma principiului accesorium sequitur principale s-a prescris si dreptul la actiune pentru penalitati. Insa !!!!!!!!!! tu om de buna credinta, cand te vei intoarce in tara vei rezolva problema cu connex si vei achita datoriile, pentru ca asa e corect! ai consumat , trebuie sa platesti! bafta
Răspuns la discuția dobanda legala la penalitati?
si inca ceva, penalitatile nu se mai pot cere data fiind faptul ca in conf cu dispozitiile art. 1111 Cod civil plata partiala asupra creditului si dobanzii, se imputa mai intaio asupra dobanzii" or in aceste circumstante este clar ca creditorul avea obligatia ca la data lichidarii debitului de baza sa retina si penalitatile percepute pana in acel moment! Prin prisma principiului accesorium sequitur principale, s-au stins si penalitatile si odata cu ele si dobanda legala!
Răspuns la discuția dobanda legala la penalitati?
....daca am inteles bine, debitul principal s-a stins acum un an... atunci despre ce penalitati mai vb?