OK! Multumesc pentru lamuriri!Dealtfel tot week-end-ul m-am documentat cum functioneaza aceste conturi,si bancile in general! Corect,toate au o logica! Asta e,am invatat in sfarsit!
Le povestesc cunoscutilor,si la final le citez o maxima..."Prostu' invata din greselile lui,si desteptul din greselile altuia"
OK!....S-auzim de bine!
OK! Ia sa vedem daca am inteles cum trebuie! Ma duc la banca cu banii,le dau banii sa se foloseasca de ei,la final cand ii vreau inapoi,banca imi spune ca trebuie sa le dau ceva bani ca au fost nevoiti in permanenta sa deschda sertarul in care erau banii,sa vada daca mai sunt acolo,sa scrie pe o hirtie ca sunt acolo,sa-i numere,sa-i intoarca pe toate partile,s.a.m.d.
In ansamblu,le dau bani si,comic, ma transforma in datornic...ca un debitor...numai ca ala a luat credit din banca! Tare ciudata chestiune!
As dori o lamurire la urmatoarea chestiune!
1. in 1997 am deschis la o banca comerciala un cont de Depozit la termen pers.fizica pe o luna cu prelungire automata la scadenta si capitalizarea dobanzilor;
2.pe parcursul anilor am mai deschis in cadrul contului si alte depozite cu sume diferite,si deasemeni am mai si retras sume din ele;
3.in 2005,am facut retrageri masive,astfel ca a mai ramas un depozit cu suma de aprox.400 lei;
5.in 20015,dupa 10 ani,m-am prezentat la banca pentru a retrage si acea suma cu dobanda aferenta...total 600 lei;
6.oficianta de la banca ma anunta ca trebuie sa platesc 300 de lei suma aferenta administrarii...Contului Curent,care S-A infiintat in urma cu 5 ani si 5 luni(4,50lei pe luna).
Asadar,problema este ca acei 300 lei au cam fost luati in mod ciudat.Eu nu stiam de existenta acelui cont curent,in actele pe care le am(Conventie de functionare depozit),nu apare in niciun caz sintagma "cont curent".
De ce oare banca nu m-a anuntat macar dupa un an,daca a vazut ca nu se plateste acea administrare?!...Oare mai aveau de gand sa astepte inca multi ani,ca dupa aceea sa ma faca dator...sa mai aduc si bani de acasa?!
Nu este un mod de a baga fortat un produs pe gatul clientului de a-l face sa plateasca ceva despre care nu stie?!
Ce sa fac?!...sa merg la OPC?!....Ce sa cer?!...Ca nu vreau sa-i las sa-si frece palmele lor de pungasi!
Cum sa procedez in aceasta situatie ca efectiv nu vreau sa le las acei bani!
1.Exista o Dacia 1300 veche;
2.Proprietarul decedat de 2 ani;
3.Mostenitorii,sotia si fiica,vor sa o dea la programul Rabla cat mai simplu si cat mai ieftin,in deplina intelegere;
Care este procedura cea mai simpla,ieftina si rapida?
Cu multumiri pentru consultanta!
Poate sa-mi rezolve cineva dilema?!...Am o oferta de la un tigan,vreau sa cumpar o masina Audi 80(an 1993,motor 2,2cmc),pret 2500 lei cu Carte de Identitate a masinii pe un nume,si Talonul de inmatriculare pe numele Respectivului vanzator,Masina este inmatriculata in judetul din care suntem noi(vanzator si cumparator).Aici e problema! Nume diferit in CI si nu este pe numele vanzatorului...Se poate face vanzare-cumparare in aceste conditii?!
Trebuie sa redactez cererea de chemare in judecata,si vreau sa prezint situatia cat de cat aproape de adevar,si sa imi sustin cauza.
In fapt ce s-a intamplat!...Eu am mobilizat colegii intr-o sedinta,pentru a ne infiinta un sindicat,insa un alt coleg,fost lider de sindicat la o societate lichidata,a propus afilierea la fostul sindicat al firmei lichidate.
In drept,s-au depus actele la judecatorie(adeziune si ce mai trebuie),si au iesit actele. In fapt(iarasi:sorry:),fostul coleg,era si fostul lider al acelui sindicat,astfel incat el a urmarit sa fie sef in continuare ,simplu si usor cu tot cu ceilalti, fosti membrii din conducere,fara a mai trebui sa «suporte »emotiile unor alegeri pe care era posibil sa nu beneficieze de sefia sindicatului.
La toate sedintele cu consiliul de administratie,am facut parte din comisia de negociere(la solicitarea liderului),si astfel,nu s-a contestat prezenta mea in atfel de pozitie.
1.concediere colectiva la firma care am lucrat;
2.am fost trimis in somaj;
3.am participat la negocierea contractului colectiv de munca,alaturi de membrii de sindicat,ca reprezentant al salariatior(2 ani la rand),exista mai multe procese verbale scrise in care se consemneaza faptul ca am facut parte din grupul de negociere,cu consiliul de administratie;
4.nu exista un proces verbal din care sa reiese ca am fost ales reprezentant al salariatilor(s-a pierdut),insa a fost facuta o sedinta,o adunare in acest sens;
5.vreau sa deschid litigiu de munca la judecatorie...pot sa invoc faptul ca sunt protejat de lege,ca reprezentant al salariatilor?...la sedintele de negociere,in procesele verbale,cons.de adm.a consemnat urmatoarea formula..."din partea sindicatului reprezentantii..."inclusiv numele meu.