avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Activitate ttr

Activitate ttr

Răspuns la discuția Declarare accident dupa 24 ore
1. Ati depus formularul de avizare dauna? Aveti numar de dosar de dauna?
2. Nu aveti nici o obligatie de a aduce masina sau proprietarul care v-a lovit sau alte documente in afara de actele dvs. si de Constatarea amiabila. Ordinul CSA 14/2011 prevede la art. 33 obligatii ale ASIGURATULUI si nu ale pagubitului. Treaba lor ce fac si cum investigheaza cazul. Din pacate au termen de maxim 3 luni.
Inspectorii de daune fac mereu figura asta cu cele 2 masini implicate!! Este o prostie!
3. Daca ati incheiat Constatare amiabila, NU mai mergeti acum la politie, va vor suspenda permisul. Tratati numai cu asiguratorul RCA, dar va dura mult timp. Macar ramaneti cu permisul!
Răspuns la discuția Obligativitate Casco - Leasing
Pe certificatul de inmatriculare, pe verso, este o rubrica ce se completeaza la schimbarea detinatorului. Ce data are mentiunea respectiva? Mai aveati dreptul sa circulati 30 de zile cu talonul pe numele firmei de leasing. In maxim 30 de zile, trebuia sa inscrieti masina pe numele dvs. Eventual puteati sa pastrati aceleasi numere de inmatriculare, cu acordul firmei.
Desi puteti sa circulati maxim 30 de zile cu acest talon si aceste numere, dvs. sunteti proprietar si raspundeti.
Deci, ce data aveti in talon la mentiunea "Instrainat catre ..."?
Va multumesc pentru sinceritate!
Deci polita RCA v-ati incheiat-o la un asigurator ieftin, deoarece nu dumneavoastra, ci cel pe care eventual il pagubiti, va avea de-a face cu acesta, pe cand polita CASCO v-ati incheiat-o la un asigurator mult mai scump!
De ce nu ati facut si RCA la acel asigurator scump? Daca cel lovit de dumneavoastra ar avea dreptul sa va impuna el la ce societate sa aveti polita RCA?
1. Cum putem clasifica asiguratorii din punct de vedere legal?
2. V-as ruga mult sa imi spuneti la ce societate de asigurari v-ati incheiat asigurarea RCA pentru masina! Nu vreau sa fiu indiscret, dar va rog sa raspundeti cinstit.
1. Cum putem clasifica asiguratorii din punct de vedere legal?
2. Cand am comparat primele de asigurare, m-am referit la polite care acopera exact aceleasi riscuri.
3. V-as ruga mult sa imi spuneti la ce societate de asigurari v-ati incheiat asigurarea RCA pentru masina! Nu vreau sa fiu indiscret, dar va rog sa raspundeti cinstit.
Cunosc articolul respectiv.
Creditul meu este de consum, dar cu ipoteca.
Legea ar trebui sa prevada si in acest caz acelasi lucru, dar bineinteles ca este scrisa de niste incompetenti.
Toti asiguratorii sunt autorizati si au aceleasi drepturi si obligatii.
Ce intelegeti prin "asiguratori mai siguri"? Care sunt cei nesiguri in opinia dvs.?
La asigurarea locuintelor sunt diferente de la simplu la dublu intre primele cerute.
De ce postati raspunsuri daca nu sunteti documentat?
1. Polita corespunde ca riscuri acoperite si forma, este cesionata, nu vor sa accepte asigurari de la ASTRA, fara a justifica.
2. Clauza din contract este clara, ma interesa daca poate fi anulata, eventual din motive cum ar fi: clauza abuziva, protectia consumatorului, legea concurentei, etc...
Problema este generala, toate bancile impun anumiti asiguratori, de obicei cei mai scumpi.
In cazul incheierii a doua sau mai multe asigurari de viata, in caz de deces beneficiarul incaseaza toate politele integral?
Creditorul nu imi accepta polita de asigurare a imobilului adus in garantie, desi acopera toate riscurile si este pentru o suma de 3 ori mai mare decit soldul creditului, pe motiv ca este incheiata la ASTRA si nu este incheiata la unul din asiguratorii agreati de el. Este drept ca in contractul de credit din 2007 am o clauza care prevede acest lucru, dar acum o consider clauza abuziva.
1. Clauza din contract poate fi desfiintata?
2. Creditorul are voie sa impuna anumiti asiguratori?
Multumesc