avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate mirceamarinache

Activitate mirceamarinache

Desemnarea lichidatorului in vederea radierii asociatiei este facuta exclusiv de catre instanta, sau putem si noi propune instantei un lichidator (varianta mai ieftina) la momentul aprobarii dizolvarii asociatiei?
Este vorba de catre catre o asociatie cu toate "actele" la zi, fara active, fara activitate si pentru care costul dizolvarii este foarte important. Inteleg ca lichidarea este obligatorie pentru radierea asociatie. Exista si alte variante de radiere a unei asociatii? Va multumuesc anticipat pentru toate solutiile primite.
In jurul anilor 68 am cumparat impreuna cu alti 9 co-locatari un teren adiacent blocului in care locuim pentru constructie garaje. In timpul proiectarii s-a constat ca pot intra chiar 12 garaje asadar s-au construit 12 garaje (copertine metalice - tip constructii demontabile) cu autorizatie de constructie si PV la terminarea lucrarilor. Cele 2 garaje extra au fost date unor vecini cu conditia achitarii costurilor initiale de construire. Dupa anii 2005 cand vecinii au inceput sa-si faca cadastru, o parte si-au facut si pe garaje inclusiv cei doi ce nu au si terenul in proprietate. (?!?!) In 2015, in baza chitantei de mana, a documentelor de la primarie si a martorilor in instanta am obtinut proprietatea terenului in cota indiviza toti cei 10 proprietari in vederea intabularii lui. Cadastrist-ul pe care l-am contactat ne spune ca nu putem intabula un teren cu constructii pe el deja intabulate si ca toti cei ce au apucat sa intabuleze garajele trebuie sa renunte de buna voie, sa se faca intabularea terenului ca apoi sa se refaca intabularea si ptr constructii. Problema mare pentru noi este ca cei doi fara proprietate teren refuza sa renunte la intabulare. Cum putem totusi noi cei 10 proprietari intabula terenul nostru? Noi am depus hotararea instantei la primarie dar totusi intabularea este sfanta. Ceva sfaturi/recomandari pentru noi. Multumim anticipat.
Cum se poate intabula un teren cu constructii pe el deja intabulate?

In jurul anilor 68 am cumparat impreuna cu alti 10 co-locatari o bucata de teren adiacenta blocului in care locuim pentru constructie garaje. In timpul proiectarii s-a constat ca pot intra chiar 12 garaje asadar s-au construit 12 garaje (copertine metalice - tip constructii demontabile) cu autorizatie de constructie si PV la terminarea lucrarilor. Cele 2 garaje extra au fost date unor vecini cu conditia achitarii costurilor de realizare. Dupa anii 2005 cand vecinii au inceput sa-si faca cadastru si-au facut si pe garaje inclusiv cei doi ce nu au si terenul in proprietate. In 2015, in baza chitantei de mana, a documentelor de la primarie si a martorilor in instanta am obtinut proprietatea terenului in cota indiviza toti cei 10 proprietari in vederea intabularii lui. Cadastrist-ul pe care l-am contactat ne spune ca nu putem intabula un teren cu constructii pe el deja intabulate si ca toti cei ce au apucat sa intabuleze garajele trebuie sa renunte de buna voie, sa se faca intabularea terenului ca apoi sa se refaca intabularea si ptr constructii. Problema mare este ca cei doi fara proprietate teren refuza sa renunte la intabulare. Cum putem totusi noi cei 10 proprietari intabula terenul? Noi am depus hotararea instantei la primarie dar totusi intabularea este sfanta. Multumesc anticipat pentru sprijin.
Răspuns la discuția realizare documentatie cadastrala
Va multumesc frumos pentru raspunsul prompt.
Asa este, este consemnata in contractul de construire atat suprafata utila cat si cea construita. Dupa finalizarea lucrarilor, pentru intabularea apartamentului am contractat intocmirea documentatiei cadastrale, de unde eu ma asteptam sa gasesc valorile certe atat ale suprafatei utile cat si construite - care evident difera fata de cele contractate datorita lucrarilor de construire.
De ce suprafata construita nu mai este obligatorie in documentatia cadastra, asa cum ziceam in mesajul initial?
Am contractat recent întocmirea documentației cadastrale pentru prima înregistrare a unui apartament 2 camere situat la parterul unui bloc p+4 finalizat în anul 2013 cu un PFA autorizat. În urma măsurătorilor pentru realizarea documentației cadastrale, respectivul cadastrist m-a informat că îmi va calcula doar suprafața utilă deoarece cea construita NU mai este obligatorie (din 2007, dacă nu mă înșel). Înțelegând de la alți vecini de apartament că ei au totuși menționată suprafața construită și cum nu am găsit online informații legate de obligativitatea sau nu a menționării suprafeței construite, vă întreb dacă:
în cazul meu, în urma măsurătorilor este necesară și obligatorie menționarea și a suprafeței construită?
Va multumesc anticipat pentru toate informatiile furnizate.
Care este termenul de incepere a prescriptiei ptr contributiile la FNUASS pentru veniturile realizate in 2007 din activitati independente? Dupa ce am citit legile invocate de Casa judeteana, personal consider ca 1 ianuarie 2008 considerand ca nasterea creantei fiscale a avut loc in 2007 (1 ianuarie al anului urmator nasterii creantei fiscal). Cei de la Casa judeteana considera insa ca 1 ianuarie 2009 motivandu-mi in scris la contestatia mea ca obligatia de plata a CASS definitiva pe anul 2007 se stabileste pe baza deciziei de impunere anuala comunicata de catre ANAF in anul 2008. Imi transmit ei ca acest document din anul 2008 constituie baza de impunere finala pentru anul 2007 si reprezinta creanta certa, baza de impunere de la care se naste dreptul Casei judetene, ca organ fiscal, de a declansa procedurile de executare silita. Eu intelegeam ca nasterea creantei fiscale are loc odata cu termenul de scadenta ptr plata (15martie, 15iunie, 15sept, 15dec 2007), plata majorarilor de intarziere si a penalitatilor avand loc de la aceasta data si nu de la data la care ANAF emite decizia de impunere anuala pe anul 2007 si anume in vara lui 2008. Regularizarea cu declaratia initiala evident putand fi pe +/- sau chiar 0.
As vrea sa le raspuns si sa le motivez ca totusi nasterea creantei fiscale a avut loc in 2007, iar in 2008 a avut loc doar sa zicem “definitivarea/regularizarea” ei.

Care este adevarul? Am vreo sansa sau ei au dreptate?
Multumesc mult ptr sprijin.
Care este termenul de incepere a prescriptiei ptr contributiile la FNUASS pentru veniturile realizate in 2007 din activitati independente?

Personal consideram ca 1 ianuarie 2008 crezind ca nasterea creantei fiscale a avut loc in 2007 (1 ianuarie al anului urmator nasterii creantei fiscal).

CAS Prahova considera ca 1 ianuarie 2009 motivand ca obligatia de plata a CASS definitiva pe anul 2007 se stabileste pe baza deciziei de impunere anuala comunicata de catre ANAF in anul 2008. Acest document din anul 2008 constituie baza de impunere finala pentru anul 2007 si reprezinta creanta certa, baza de impunere de la care se naste dreptul CAS Prahova, ca organ fiscal, de a declansa procedurile de executare silita.

Eu intelegeam ca nasterea creantei fiscale are loc odata cu termenul de scadenta ptr plata (15martie, 15iunie, 15sept, 15dec 2007), plata majorarilor de intarziere si a penalitatilor avand loc de la aceasta data si nu de la data la care ANAF emite decizia de impunere anuala pe anul 2007 si anume in vara lui 2008. Regularizarea cu declaratia initiala evident putand fi pe +/- sau chiar 0.

Care este punctul dvs de vedere? Cum as putea eu motiva ca totusi nasterea creantei fiscale a avut loc in 2007, iar in 2008 a avut loc doar sa zicem “definitivarea/regularizarea” ei.

Multumesc muuuuult pentru ajutor.