avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate Gsimion

Activitate Gsimion

CARP ul la care sun inscris ca membru nu respecta OUG 50 din 2010 aprobat prin L.288/2010 Privind contractele de credit pentru consumatori,iar in contractele de credit pe care totusi le-au introdus au clauze abuzive ,ca de exemplu
1. Se percepe dobanda anticipat (fara acordul inprumutatului)
2. Daca se achita anticipat creditul, nu se mai recalculeaza dobanda .
Aceste abuzuri sunt promovate prin faptul ca nu sunt prevazute in statutul de functionare al asociatiei ,statuc care nu a mai fost actualizat cu evolutia legislatiei .
Rugaminte mea este sa-mi confirmati cum este corect
Astept raspunsuri pertinente.
Mai mult am observat ca unele CARP uri au stiputal in statut ca dobanda se percepe la sold si se incaseaza odata cu rata creitului si faptu ca la plata anticipata a creditului se recalculeaza dobanda
multumesc

Categoric ,daca locatia unde doriti sa deschide-ti acest bar este o cladire destinata locuintelor ,va trebui sa solicitati acordul asociatiei de proprietari si / sau proprietarilor apartamentelor invecinate ( conf . L 114/1996- legea Locuintei ).apoi sa va conformati "Regulamentului general de urbanism" republicat in M.Of. nr.856/27.nov.2002 anexa nr.1 cap.constructii comerciale pct.1.3.6.(alimentatie publica)
:-/ Pe mine ma surprinde faptul ca toti care doresc sa deschida afaceri nu citesc Legile . Daca un spatiu comercial este situat la parterul unui bloc destinat pt locuinte se supune L.114/1996 complectat ulterior ,cititi cu atentie art.64 din capitolul lX al legii mentionate si trageti concluziile . dar mai inainte documentati-va asupra faptului ca obietul activitatii comerciale este foarte diferit si ca sunt legi care interzic activitati comerciale in blocuri de locuit sau le impun anumite coditii .Mai ales ca de acum inaite ne vom supune si unor legi comunitare ....
Din toate raspunsurile cel dat de Krissia este cel legal .In complectare mai cititi si Legea 114/1996 Legea locuintei ,cu toate rectificarile si adaogirile (cele indicate de Krissia). Dumnealor care vin cu sintagme ca "se supun majoritatii " sunt de domeniul trecut ,cand proprietatea colectiva era la putere.
Trebuie sa constientizam ca aproape toate locuintele din blocuri sunt ,in momentul acesta ,proprietati private,dar avem nesansa ca avem utilitatile in comun ,unele spatii sunt comune si cate odata si peretii comuni. Mai consultati si "Regulamentul de Urbanism " republicat in M.Of. 856/27/nov/2002
Cred ca vecinul care nu va da acordul stie ceva ,si in acest caz va trebui ,cred,sa va schimbati locatia Proprietatea privata va trebui sa fie respectata . Nu suntem in epoca cuceririlor sa fortam vechii proprietari sa faca ce dorim noi "cuceritorii".
Cate odata Autoritatile dau autorizatii cu ochii inchisi( mai ales daca ochii se inchid cu ceva daruri).
:Pdaca ai intrarea din strada, intradevar este nevoie de autorizatei de constructie si gata, daca ai intrarea prin scara blocului, vei avea nevoie de acordul vecinilor de palier, si daca isi dau acordul 3 locatari si unul nu, atunci el se supune majoritatii, deci.......nu-i bai.
Poate ca uitati... NU SUNTEM COLECTIVISTI SA NE SUPUNEM MAJORITATII .

Apartamentul este proprietate personala
Răspuns la discuția Salariu minim 370 RON
:)) >>CRESTERE ENORMA
Răspuns la discuția Ore de noapte
Multumesc pt. ca confirmati si cele stiute si de mine .L.57/1974 In prima publicare a legii este prevazut la art. 101. In editia Republicata in M.Of. 59/1980 mentiunea se regaseste la art. 106 alin .4
Problema este ca CJP Giurgiu nu vrea sa ia in calcul cele adeverite de intreprinderea la care am lucrat pentru faptul ca in primul rand acordarea ,in acceptiunea dumnealor,un spor mai mare de 25% este ilegal si "inadmisibil" ( cu toate ca pe undeva pomeneste de L57/`1974) In al doile rand fac o mare eroare punand in cumpana o adeverinta emisa de o S.C cu capital integral privat si cu care am incheiat un contract de munca conf. L.14/1991 complectata de H.G.127/1991 care are anexe si in care se specifica ca unele drepturi aprobate prin legi sau hotarari speciale raman valabile .
Discuție Ore de noapte
#-o Sunt pensionar.Am fost lucrat in Navigatia Fluviala ,unde aveam conditii deosebite de munca si uneori si reglementari speciale in ceia ce priveste salarizarea si timpul de munca . Referitor la orele de noapte ,acestea erau denumite uzual in navigatia fluviala " Ore de Navigatie Noaptea" Au fost reglementate prin norme interne ale fostului M.T.Tc. si chiar L.57/1974 republicata in M.Of. nr59-60 din 23 iulie 1980,reglementa aceasta problema .Prin OUG 4/2005 publicat in M.Of. 119/7.02.2005 cap.II pct17 se prevede ca la recalcularea PENSIILOR sa fie luate in calcul si aceste sporuri de noapte si care specifica expres"precum si cel acordat in conditiile prevazute la art 106 alin (4) de 15-45 % , pentru personalul din navigatia fluviala"
CJP a refuzat sa ia in calcul aceste drepturi salariale motivand ca sporul de 45% este cu mult peste cel acordat de lege(25%).
In aceste conditii cred ca juristii dela CJP Giurgiu demonstreaza cat de bine cunosc legislatia muncii In special cea pe care se bazeaza activitatea dumnealor.
Am facut plangere conform Legii si astept rezultatul.
Daca cineva cunoaste amanunte despre aceasta problema va rog sa mi le dati si mie .Eventual prin mesaj la adresa de mail capitan_s_s_87@yahoo.com Cu multumiri
Răspuns la discuția Salariu minim 370 RON
:)) Si cum toti din cadrul I.T.M.-urilor au si ei interesele lor (vezi "spaga") este clar ! Ce sa sateptam dela ei ?
Răspuns la discuția Salariu minim 370 RON
Probabil ca dl. este angajator caruia nu-i convine un salariu minim garantat asa de mare.