Buna ziua. Va multumesc, mult pentru raspuns. As dori sa stiu daca la ora actuala, as mai putea da in judecata intreprinderea si persona care care mi-a expus CI.pe reteaua de socializare si de ce natura ar fi cazul:penal sau civil Va multumesc anticipat
Bună ziua. Va rog foarte mult, să-mi răspundeți cât mai repede posibil, dacă se poate la problema ivita, pentru a ma liniști sufletește. În data de 25/2/2020,m-am prezentat la o întreprindere unde am lucrat, pentru a mi se elibera o adeverință necesara la dosarul de pensionare. Funcționarea de la biroul personal mi-a cerut CI pentru a face xerocopie specificând ca asa sunt regulile. Marea mea surpriza de unde vine și neliniștea este ca astăzi 26/2/2020,am văzut pe o retea de socializare, expusa Cartea mea de Identitate împreună cu un comentariu la adresa mea făcut de către un fost coleg de liceu, unde este specificat, faptul ca m-am prezentat la întreprindere pentru a lua adeverință. Singura persoana care știa, de prezenta mea în intreprinderea fost funcționare de la biroul personal al întreprinderii. Deoarece, CI a ajuns pe rețelele de socializare, am frica ca cineva ar putea sa o folosească în alte scopuri rog încă o data sa mi se raspunda: - avea voie funcționarea de la biroul personal sa divulge datele mele personale împreună cu nr. telefon? - avea voie fostul meu coleg sa pună pe rețeaua de socializare CI fără sa șteargă CNP, serie și nr. buletin? - ce trebuie sa fac și cui trebuie sa ma adresez? Va mulțumesc anticipat.
Bună, ziua. Sunt, asistent personal la domiciliu, al mamei mele, angajat la Direcția de Asistenta Sociala cu contract de munca. Mama mea este diagnosticata cu boala Alzheimer cu debut tardiv, forma severa. Pentru ca nu are discernământ, are probleme cu ridicarea pensiei de munca și a indemnizației de handicap cât și în administrarea altor probleme. Din a ceasta cauza,am introdus acțiune judecatoreasca pentru punere sub interdicție și numirea mea ca tutore fără a angaja avocat. Ii rog pe cei cunoscători și specializați în astfel de probeme să-mi răspundă :dacă la vârsta mea de 64 ani am procedat bine cu introducerea acțiunii, iar în caz ca voi fi numit tutore, voi mai fi angajatul D. d. A. S. primind în continuare salariu. Va mulțumesc anticipat și aștept răspunsul d-voastră.
Bună ziua. Sunt, angajat la Direcția de Asistenta Sociala, ca asistent personal la domiciliu al mamei mele, care este diagnosticata cu boala Alzheimer cu debut tardiv forma severa. Deoarece mama nu are discernământ și având probleme cu ridicarea pensiei și alocației de handicap cât și cu autoritățile locale, am înaintat la tribunal acțiune de punere sub interdicție și numirea mea ca tutore. Ii rog foarte mult, pe cei cunoscători în astfel de probleme să-mi răspundă dacă: am procedat bine la vârsta mea de 64 ani introducând aceasta acțiune și dacă voi mai primi salariul de asistent la domiciliu, dela D. d. A. S. dacă voi fi numit tutore. Menționez, ca nu am angajat avocat din lipsa fondurilor financiare. Va, mulțumesc anticipat, așteptând răspunsul d-voastră.
Articolul menționat de dvs se refera la impozitul pe clădiri, pe care îl platiti anual la Primărie.
Aveati obligația de a depune la Primarie, în termen de 30 de zile de la data dobandirii, o declarație referitoare la imobilul dobandit, pentru a fi luată în evidență fiscală.
La Primărie, nu la fisc.
Va mulțumesc încă o data, pentru răspunsul promtpe care mi l-ați dat.
Buna ziua. In anul 2004 am facu dezbatere masa succesorala, dupa decesul tatalui meu in anul 2002. Mostenitori fiind,mama, eu si o sora. In acelasi an mama mi-a facut act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si habitatie viagera pentu ea, pe partea ei de mostenire.Am depus cele doua documente pentru a fi inscrise in CF cat si la primaria din comuna, dar nu-mi amintesc, daca am depus si la fisc.Eu am domiciliul la oras cat si rezidenta in strainatate nelocuind la adresa mamei.Impozitul pe casa cat si terenul arabil l-am platit eu in fiecare an. In anul 2016 am renuntat la munca din strainatate si m-am intors in tara, deoarece mama s-a imbolnavit avand diagnosticul ,handicap grav cu insotitor.La ora actuala are rezidenta la domiciliul meu, iar eu sunt angajat ca asistent personal pentru ea. Anul acesta mergand sa platesc impozitul in comuna,functionara imi spune ca va trbui sa platesc majorare si interese, la partea de casa mostenita si la partea cumparata de la mama. Mentionez ca nu am facut iesirea din iniviziune deoarece se opune sora mea.Din cele relatate si in speranta ca am fost explicit, va rog foarte mult conform legilor actuale sa-mi spunti , -din ce an trebuie sa platesc majorare si interese si cat ar fi acestea? -partea mamei de casa, pe care mi-a vandut-o este considerata ca a 2-a casa? -sora mea trebuie sa-mi restitue sumele de bani platite de mine la impozit cat si sa-si plateasca ea impozitul pentru partea ei? De raspunsul d-voastra va depinde,linistea mea
de care am multa nevoie cat si insomniile pe care le am. Va multumesc anticipat.
Bună seara. Mama mea, este diagnosticata cu boala Altzeimer și încadrată la:handicap grav cu asistent personal. Doresc, sa ma angajez ca asistent personal, pentru a avea grija de ea. Am completat, documentația ceruta de Direcția de Asistenta Sociala și m-am prezentat sa o depun. Mi s-a spus, ca am vechime în munca peste 20 ani și ma vor încadra cu gradația 5.
Am întrebat de: salariu,despre spor condiții grele cât și de acordarea indemnizației de vacanta. Mi s-a răspuns ca voi avea salariul de baza 2478 lei și nu voi avea :spor de condiții grele și nici indemnizație de vacanta Nu am lăsat dosarul, deoarece mi s-a parut din discuția avuta ca ceva este în neregula. Ma adresez celor, care cunosc acest tip de probleme cu rugămintea să-mi raspunda: care este salariul asistentului personal cu peste 20 ani vechime în munca, dacă beneficiază de spor condiții grele cât și de indemnizația de vacanta. Va mulțumesc anticipat.
AndronacheIonica
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru mine este destul de clara problema mosteniri, conform actului de dezbatere a acesteia,unde pentru fiecare mostenitor,este trecuta cota parte cei revine dupa dezbaterea masei succesorale.Deoarece,doresc sa fac iesirea din indiviziune fortata (indiviziune pe care sora nu o vrea) s-ar putea, ca sa se opuna si sa faca intampinare, la actiunea mea, de punere sub interdictie a mamei. Aceasta, este temerea mea de la pct.3 cat si varsta pe care o am. Daca, nu mi-am abandonat mama pana acum, la cei 87 de ani pe care ii are, nu o voi face nici de acum incolo , dorind sa-i asigur un sfarsit cat mai linistita.