avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate guest1001

Activitate guest1001

As fi pus intrebarea asta la intrebari generale, dar nu am gasit o rubrica de acest gen.

Este in regula sau este interzis sublinierea cu pixul, markerul rosu sau de alta culoare a documentelelor din dosare predate catre instante.

De exemplu daca as vrea sa atrag atentia catre anumite pasaje importante din documentatia predata.

Multumesc
Poate sa imi spuna cineva pe ce data incepe vacanta de iarna judecatoreasca, si de asemeni cand se termina.

Multumesc
Daca e sau nu detentie precara tocmai asta intrebam si eu.
Cred ca intrebarea mea e clara ca lumina zilei. Se poate considera corespondenta catre proprietarul adevarat, stampilata si datata si in posesia proprietarului o dovada suficienta pentru a dovedi ca posesia reclamantului e precara?
X cheama in judecata pe Y si cere sa i se recunoasca dreptul de proprietate asupra imobilului deoarece indeplineste conditiile pentru uzucapiunea de 30 de ani.

Cu toate acestea constat un viciu al posesiei si anume precaritatea, ingaduinta proprietarului.

Se poate dovedi ingaduinta proprietarului prin corespondenta acestuia la adresa respectiva? Practic, adevaratul proprietar a primit corespondenta la adresa respectiva iar cel ce invoca acum posesia neviciata a inmanat aceasta corespondenta proprietarului.

Parerea mea e ca lipseste elementul psihologic de a stapani pentru sine.

Astept mai multe sfaturi de la voi
Pot sa invoc impotriva reclamantului detentia precara daca adevaratul proprietar a primit corespondenta pe adresa la care reclamantul invoca uzucapiunea de 30 de ani?

Mentionez ca aceasta corespondenta este timbrata, datata si stampilata de Posta Romana, este pe numele adevaratului proprietar si este in posesia lui (adica i-a fost inmanata tocmai de cel ce invoca acum uzucapiunea de 30 de ani)
Răspuns la discuția Renuntare actiune in revendicare
Multumesc, deci efectele sunt identice fie ca renunt in scris inainte de termen sau ca o las netimbrata
Răspuns la discuția Renuntare actiune in revendicare
Cum e mai corect, sa fac solicitare de renuntare sau sa las ca fiind netimbrata?
Exista vreo diferenta intre cele 2?
Vreau sa renunt la o actiune in revendicare. Mentionez ca am fost solicitat sa platesc taxa de timbru, dar vreau sa renunt acum.
Trebuie sa fac vre-un demers, sau e suficient sa nu platesc taxa de timbru.

Multumesc
X actiuneaza in revendicare la judecatorie impotriva lui Y. X castiga, Y face recurs, X castiga din nou.

Y face apel si castiga.

Culmea e ca "dezlegarea" in decizia curtii de apel e favorabila tot lui X. Practic, nu se schimba situatia.

E posibil asa ceva?!
Răspuns la discuția Uzucapiunea pe cale de exceptie
Actul provine de la proprietar, inclusiv actul dinaintea actului e tot de la un proprietar.
Ce e acela titlu just?