avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate minimus

Activitate minimus

am actionat in instanta,pt ca nu sa respectat salariu minim pe economie,negociat la nivel de ramura CFRcare ar fi pt o perioada 670 si apoi 700.
la noi exista o grila de salarizare pe clase de la 1 la 48,la care in functie de salariul minim exista un sistem de calcul.
problema e ca in loc sa plece de la 670 sa plecat de la 600, si in loc de 700 tot de la 600. mi sa invocat ca la CCM la nivel de unitate sa negociat 600 si ca nici un salariat nu are sub salariu minim, dar nu sa respectat grila de calcul ,ce pot sa raspund eu in fata instantei,ca motivatie.
va multumesc anticipat
am facut o cerere de interventie intr-un proces -drepturi salariale,a fost aprobata dar la final nu e trecuta si persoana respectiva ,adica incepe cu pe rol judecarea......reprezentati de sindicatul.......pentru...........si ii da pe toti.
...............in fond dupa casare s-au formulat cereri de interventie,pentru........,cereri admise in principiu la termen din data de.......,la sfasit admite actiunea pentru.........dar cei doi nu sunt.
daca fac acum cerere de indreptare a omisiuni, mie ca ma tine pe loc,nu stiu ce e mai bine de facut ,pana vine recursul,si apoi sa o fac la tribunal sau cum credeti ca e mai bine ,si daca poate cineva sa imi dea un model .
multumesc anticipat pentru toate sfaturile primite care ma-u ajutat pana acum.
Răspuns la discuția cerere chemare in judecata
daca se constata ca decizia itm brasov a fost facuta cu incalcarea legii ce se intampla
daca imi fac contract de voluntariat in functia de consilier juridic la un sindicat pot reprezenta sindicatul in instante,a pune concluzii pe fond,ca si un consilier juridic.
itm se judeca la sectia 9 tribunalul bucuresti ,la o luna de la luarea in cunostinta
Solutie: Respinge ca tardiva cererea de revizuire formulata in temeiul dispozitiilor art. 322 pct. 2 Cpc. Respinge ca inadmisibila cererea de revizuire formulata in temeiul dispozitiilor art. 322 pct. 5 Cpc. Irevocabilă.
Pagina 1
am inteles de ce si am recunoscutpt 322 pct2 c.p.c.dar nu inteleg la 322 pct 5 de ce inadmisibila,eu am considerat ca sa schimbat hotararea instantei de fond,a fost la primu termen si am completat cu acest art. ca cele de la 322.pct.2 erau duse,dar inadmisibil imi spune sa nu mai incerc niciodata acest 322 pct 5 as multumi din suflet daca ar putea sa mi se explice si mie . multumesc anticipat
vreau art. pt. preschimbare termen de judecata
va multumesc mult mult de tot si mai am o rugaminte daca imi spunti unde anume ,sectia si tribunal pt fiecare .multumesc anticipat pt raspunsuri,
sunt presedinte de sindicat si am avizat ITM Brasov ca in cazul in care va inregistra CCM si am pus motivele acolo,il voi actiona in instanta,deasemeni actiunea am facut-o impotriva ITM Brasov si a societati,trebuie sa stiu la ce instanta de judecata o dau,,in bucuresti la sediul sindicatului,dar nu stiu daca la tribunal sau judecatorie si la ce sectie,pt anularea CCM si renegocierea CCM.
care este termenul de chemare in judecata a unei parate cum ar fi ITM Brasov in cazul in care a incheiat un CCM cu incalcalea legii 62 /2011,contract incheiat in 26,04 2011 si la ce instanta trebuie inregistrat daca am sediul in sectoru 1 bucuresti si parata in brasov. multumesc mult.