avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Activitate Grigore_ion

Activitate Grigore_ion

Legea spune astfel presedintele intruneste sedintele de bloc , ma rog in cazul dv. deocamdata sotul dv. convoaca Adunarea genereala a blocului atentie trebuie afisata cu 7 zile inainte sedinta , nu se intruneste jumatate +1 la prima sedinta se mai face o sedinta si la a doua sedinta nu mai trebuie jumatate +1 , citi sau intrunit se alege un presedinte cu cele mai multe voturi si un comitet format din 3-5-7 persoane si un cenzor , odata ales noul presedinte sotul dv. isi depune demisia se va face un proces verbal de predare primire acte bani urmind ca noul comitet impreuna cu presedintele sa angajeze un administrator .
Răspuns la discuția consum minim apa
O ideie : Montajul apometrului trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu supapa de sens pe ambele racorduri (de apa rece si apa calda) daca aveti dubii ca ar putea cineva sa il intoarca .
Daca se va merge in bloc sa verifice apometrele sa de-a drumul la apa sa vada daca se invite acele la apometre se va constata foarte mari surprize , multe apometre nu merg nu se invirte nici o rotita , si la fel in Ordinul presedintelui ANRSC nr. 233/2004 ART. 74 spune clar ca daca nu merge o singura zi un apometru se va pune o luna intreaga pausal
Răspuns la discuția consum minim apa
Conform Ordinul presedintelui ANRSC nr. 233/2004 ART. 74
(1) În cazul în care, în urma calculelor de repartizare, se
constata anomalii în repartizarea cheltuielilor pentru unii
proprietari ai spaţiilor cu destinaţie de locuinta, se vor lua
măsuri de verificare şi de depistare a cauzelor, iar pentru
acel/acele apartament/apartamente pentru care rezulta anomalii
repartizarea cheltuielilor se va face conform prevederilor art. 73.
(2) Se considera anomalie şi repartizarea unui consum de apa
calda mai mic de 15 litri pe zi pentru o persoana, cantitate care
reprezintă norma sanitară minima de sănătate.



Răspuns la discuția nelamuriri OUG 58/2010 si 82/2010
Nelamurit sunt si eu dar hai sa dezbatem acesta ordonanta conform punctului (4) Prevederile alin (3) cu privire la statutul de asigurat obligatoriu,prin efectul legii,in sistemul asigurarilor pentru somaj nu se aplica persoanelor pentru care la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgeneta se prevede,potrivit Legii nr 76/2002,cu modificarile si completarile ulterioare,ca asigurarea in sistemul asigurarilor pentru somaj este facultativa si care detin statutul de asigurat in acest sistem in temeiul unui contract de asigurare pentru somaj,cu exceptia cazului in care aceste persoane renunta la contractul de asigurare.
deci ce facem ne ducem si spunem ca renuntam la contractul de asigurare cere il avem pina acum ca angajat si mai e un punct care nu sa pus aici (15) Platitorii de venit nu au obligatia declararii, calcularii, retinerii si platii contributiilor individuale de asigurari pentru somaj si de asigurari sociale, corespunzatoare veniturilor profesionale platite, persoanelor prevazute la alin. (4) care detin statutul de asigurat în temeiul unui contract de asigurare pentru somaj, precum si persoanelor prevazute la alin. (5), dupa caz.
Daca te duci la C.A.S. sau somaj da ei zic repede sa platesti dar hai sa vedem daca intradevar persoanele care au contract de asigurare si somaj trebuie intradever sa plateasca.
Răspuns la discuția Avarie instalatie comuna la bloc
in mod normal cheltuielile de reparatii le suporta asociatia ( adica toti proprietari), daca proprietarul nu va permite accesul legea 230 spune astfel Art. 18
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Buna ziua , am o nelamurire , sunt administrator bloc am incheiat cu asociatia de locatari o conventie in acelas timp sunt si angajat la o firma cu carte de munca .
Conform OUG 82/2010 Art. III ,punctul 2 persoanele fizice care au incheiat contracte/ conventii trebuie sa plateasca la sistemul public de pensii si în sistemul asigurarilor pentru somaj ;dar la punctul 3-4 colaborat cu punctul (15) Platitorii de venit nu au obligatia declararii, calcularii, retinerii si platii contributiilor individuale de asigurari pentru somaj si de asigurari sociale .
Va rog trebuie sa platesc sau nu pt. pensii si somaj .