avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate Dani 77

Activitate Dani 77

Răspuns la discuția Vatamare corporala din culpa
Permisul dvs. de conducere nu va fi anulat, mai ales daca primiti o sanctiune administrativa asa cum e practica judiciara in momentul de fata. Din cate inteleg din ceea ce spuneti nu s-a stabilit cu certitudine partea dvs. de culpa.Puteti invoca principiul de drept ,,in dubio pro reo,,
Succes si atentie cum ve-ti circula pe viitor.
Răspuns la discuția Vatamare corporala din culpa
Conform O.U.G.195/2002 Rep. art. 97 prevede ca anularea permisului de conducere se dispune de catre politia rutiera pe a carei raza de competenta s-a produs una dintre faptele prevazute la art.114 din aceasi oronanta.
Iata cazurile prevazute la acest art. 114/O.U.G.195/2002 Rep.
Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1) si (2), art.90 alin. (1) si art.92 alin.(3);
Răspuns la discuția Politisti detasati
sigur se va prelungi
Răspuns la discuția Recoltare probe biologice
Va puteti incadra la art.87 /5 din OUG nr.195/2002 Rep. Refuzul dvs. trebuie sa se bazeze pe ceva palpabil, cum ar fi o afectiune care sa va impiedice sa va supuneti unei testari sau recoltarii de probe biologice, anterioare datei refuzului.
Cu stima.
Ce va pot spune in continuare este faptul ca din dinamica accidentului asa cum este descris de dumneavoastra ne putem incadra la art. 51 din O.U.G. 195/2002 Rep. respectiv cu ne pastrarea unei distante suficiente fata de autovehiculul din fata, pentru evitarea coliziunii. Imi permite-ti o remarca, zic eu pertinenta. Daca loveati autoturismul din fata, in partea laterala, era mult mai usor sa se ajunga la concluzia ca nu s-a acordat prioritate, dar in cazul descris de dvs. se poate considera ca autoturismul intrase deja pe banda de mers in aceeasi directie si la-ti lovit in spate, unde ne incadram conform art. 51 de mai sus. Instanta civila de judecata va poate lamurii printr-o hotarare judecatoreasca.
Cu stima.
Puteti depune plangere contraventionala in maxim 15 zile de la primirea procesului de aplicare a sanctiunii contraventonale, la Judecatoria unde, conform arondarii, s-a produs accidentul.
Fac parte din politia judiciara si am calitatea de parte vatamata intr-un dosar, unde se cerceteaza fapte de furt.
Este normal ca in acest dosar sa faca cercetari un coleg egal in grad si functie cu mine si supravegherea sa fie facuta de un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatorie.Intreb deoarece orice plingere indreptata impotriva mea si cele care nu au legatura cu serviciul, sunt declinate si solutionate de catre Parchetul de pe langa Tribunal, invocandu-se calitatea persoanei ( a mea) .
Multumesc