avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Activitate marinka24

Activitate marinka24

Răspuns la discuția resedinta obisnuita a minorului
si totusi,daca am inteles corect -trebuie sa mai inaintez o actiune in privinta incredintarii minorului(caci stabilirea domiciliului cu mama nu e acelasi lucru!!!???) si in ce mod si unde pot demonstra asupra resedintei obisnuite a copilului,caci citind literatura de specialitate -resed.obisn.nu este considerat locul de nastere si e logic nu?!!!ca un bebe de 2 luni nu si-a putut stabili relatiile sociale ,afective in acest scurt termen ce a precedat transferirii lui in alta tara(chiar daca tatal copilului acum nu ma e de acord cu stabilirea lui aici)
si daca ordonanta de inapoiere a copilului va preceda unei hotariri de divort si de incredintare atunci ce va fi ? #-o
precizez ca un avocat -mi-a spus ca in cazul meu nu poate merge vorba despre neinapoiere sau rapire....altul mi-a spus ca -da....:hammer:saptamina viitoare voi avea o consultatie cu un nou avocat si as dori cit de putin posibil sa am concepte cit mai clare,pentru a putea "decide" asupra capacitatilor sale profesionale si sa nu fiu dusa de nas p/a a cita oara,caci pina la urma nu stiu in ce sa cred.caci pentru mine acum e "TOTUL i joc"
anume din acest motiv apelez la profesionalismul dvs.
mersi mult.seara buna
Răspuns la discuția resedinta obisnuita a minorului
in cererea de divort am declarat ca avem un copil comun,am anexat toate documentele necesare,dar avocatul meu a cerut doar stabilirea domiciliui copilului cu mama,nu si custodia. :(si daca nu ma insel nu e acelasi lucru.
iar acum daca vreau sa cer custodia copilului trebuie sa depun o cerere suplementara la dosarul inizial? ca dupa cite inteleg la pronuntarea divortului nu se va stabili custodia copilului,ci doar domiciliul acestuia:-/
si daca voi depune cererea privind custodia cauza se va judeca odata cu divortul? din acest considirent am intrebat daca sotul trebuie citat suplementar(caci lui i s-a transmis deja citatia in privinta divortului si stabilirea domiciliului copilului).
frica mea este ca pina in noiembrie(sedinta divort), din italia va veni ordonanta de inapoiere a copilului si atunci ce sa fac?
repet ca copilul in tara a venit cu acordul sotului(cu pasaport italian) si sint ramasa tot cu acordul lui.dar din cite stiu acum ma invinuieste in neinapoierea copilului.
trebuie inaintata o procedura separata care sa stabileasca ca resedinta obisnuita a minorului e aici???(atunci na va mai fi vorba de neinapoiere), si deci romania va fi competenta in privinta custodiei .
www.avocatnet.ro/content/for... .
explicati-mi va rog,ca sa-mi fac o schema de actiuni,caci am schimbat deja 2 avocati,care tot sugeau bani din mine,dar din pacate nu ca ii am multi.tot mai multe intrebari si mai putina claritate p/u mine.dar feciorul e tot ce am
va multumesc.cu respect
Răspuns la discuția resedinta obisnuita a minorului
va multumesc mult pentru raspuns.
1. daca solicit incredintarea minorului mie trebuie sau nu citat tatal?,daca da -aceasta se va intinde pe multe luni,o cunosc din practica personala-am inaintat divort in romania si citarea deja dureaza multe luni:() ori instanta examineaza cauza in lipsa tatalui.caci acesta deja de 9 luni nu s-a facut viu
2. pot cere in aceeasi actiune ca romania sa fie recunoscuta ca residinta obisnuita a copilului ori acest lucru e imposibil?
3.in caz daca italia va dispune inapoierea copilului(pina ca o instanta romana sa-mi dea custodia) ce ar trebui sa fac?
4. indrumati-ma va rog din suflet...ce pasi trebuie luati pentru ca feciorul sa nu-mi fie luat si reintors in italia la un tata care ma obliga sa avortez,care m-a alungat din casa conjugala p/u ca am dorit sa pastrez acest copil,este o persoana violenta,instabila psihic,cu venit zero si absolut iresponsabil.

raspunsdeti-mi va rog la toate intrebarile(chiar si succint)...fiecare din ele are o enorma importanta.scuzati-ma de insistenta!!!
seara buna
care este residinta obisnuita a unui minor?,rezultat dintr-o casatorie (mama romanca,tatal italian),nascut in italia,dar numai la 2 luni transferit in romania(acum copilul are16 luni).initial, vizita in romania trebuia sa dureze citeva luni,dupa ce tatal si-a manifestat acordul,ba chiar dorinta ca mama si copilul sa ramina in romania(acordul verbal,dar faptul poate fi confermat si de catre un functionar al ambasadei italiai),dar dupa jumatate de an s-a razgindit....tatal nu lucreaza.

acum ma intreb,poate tatal pretinde inapoierea minorului in situatia data?si nu e logic ca resedinta obisnuita a copilului este romania(conform definitiei nu atit de exacte,dar totusi prezumte al conventiei de la haga 1980),caci in italia micutul PRACTIC nici nu a locuit, in contrariu, in romania permanenta sa e de 14 luni neintrerupte....si in caz daca italia va dispune inapoierea copilului,unde sa ma adresez pentru a stabili ca residinta sa obisnuita e romania.cu atit mai mult pot sau nu afirma ca tatal achiesase la transferirea minorului.
va multumaesc,astept cu nerabdare un raspuns care mi-ar clarifica situatia creata,caci cu toata literatura juridica citita devin tot mai confuza...
buna seara
spuneti-mi va rog ce forta juridica are acordul (consemtamintul) verbal facut de tatal minorului in privinta schimbarii tarii de resedinta a copilului.acordul a fost afirmat de catre tata si unui functionar al ambasadei acestuia (parintii sint cetateni a tarilor diverse).
nu exista nici o hotarire judecatoreasca asupra custodiei,parintii se afla intr-un proces de divort in Romania
va multumesc anticipat
va multumesc din suflet pentru raspuns!
dar frica mea este ca : tatal copilului si-a dat consimtamintul verbal,chiar daca acelasi lucru a confirmat si functionarului ambasadei si nu sint increzuta in puterea juridica a acestui consimtamint
aduc scuzele mele pentru insistenta,dar as dori sa concretizez doar acest fapt.MULTUMESC
buna ziua si Va multumesc anticipat pentru raspuns!
de fapt: mama cu copilul nascut in italia,cind micutul avea 2 luni cu consemtamintul tatalui italiana plecat in romania (copilului a fost facut pasaport pentru calatorii italian).unde initial dorea sa ramina citeva luni,avind chiar si bilet de avion return in italia .dar dupa vizita tatalui copilului si consemtamintul verbal al acestuia dat mamei si reprezentantului ambasadei italiei unde afirma ca este dorinta sa ca mama cu copilul sa nu se intoarca in italia,din motiv ca nu-i poate intretine si nu are o locuinta pentru ei(prin telefon)-mama cu copilul au ramas in romania,unde se afla deja 13 luni.copilul a fost inregistrat la ambasada italiei si a luat resedinta in romania.mai mult ca atit- a fost efectuata o vizita la domiciliul mamei de catre functionarii ambasadei italiei,care au constatat ca copilul este sanatos,ingrijit,fericit,sorident...si ca mama nu se ascunde,ci a facut public domiciliul copilului.
deja de vreo 8 luni tatal copilului nici nu a telefonat, (lucrul pe care si in lunile precedente l-a facut doar de citeva ori) pentru a avrea careva informatii despre copil,cu toate ca stie unde domiciliaza doamna,deci nu se intereseaza absolut deloc de viata si sanatatea copilului.doamna a depus o cerere pentru desfacerea casatoriei in romania,casatoria incheiata in italia.
copilul era nedorit de tata si parintii acestuia,in asa fel obligindu-si sotia sa avorteze,doamna nu a dorit s-o faca,a pastrat sarcina-din acest motiv ea a fost alungata de la domiciliul conjugal si intretinuta complect de catre rudele sale.nici dupa nasterea micutului tatal ABSOLUT in nici un mod nu a partecipat la intretinerea acestuia.doamna a subit multe violente fizice si psihice in familie(fapt inregistrat la asistenta sociala italiana),tatal a facut tratament cu psihofarmace, e o persoana violenta,instabila in plus nu activeaza deja de foarte multi ani,fiind de facto la intretinerea tatalui sau pensionat de 72 de ani.a confesat ca avea o legatura extraconjugala.
dar mama copilului a aflat ca tatal a depus o plingere pentru rapirea internat. de minori(dupa 7-8 luni de permanenta a doamnei cu copilul in romania).
interebarea este:
1.ar fi o trauma psicologica si fizica pentru un copil de 16-17 luni....(ceea ce ar constitui o exceptie pentru inapoierea minorului prevazuta de catre art.13-conventia de la haga 1980) indepartarea acestuia de la mama sa,unica adevarata figura de referiment si transmiterea spre educare tatalui copilului,care nici in italia nu-si exercita obligatiunile parintesti?
2.poate fi condamnata mama in aceste circumstante si inapoiat copilul in italia (conform art.3 aceeasi conventie) pentru rapirea internat. de minori ,chiar daca a avut initial acordul sotului de a ramine in romania?
3.ce s-ar putea de facut pentru ca mama sa nu-si piarda copilul ,unicul sens al vietii sale si pentru ca sa demonstreze ca residinta obisnuita a copiluli e romania

e un strigat al unui suflet disperat, astept cu nerabdare un raspuns.MULTUMESC

Răspuns la discuția O MAMA DISPERATA
buna ziua,am nascut si eu in italia de recent,baietelul are citeva luni,dar mie mi-au dat certificatul de nastere(eu sunt casatorita cu un c.italian,dar si fiica d-ra are dreptul la cert.de nastere a copilului),unde e scris numele ambilor parinti,certificatul trebuie sa-l ceara la ---ANAGRAFE.un lucru trebuie sa precizez-certif.de nastere nu se elibereaza deodata,ci se da in termen de 1-1,5 luna.nimeni nu-i va lua copilul si nimeni nu o poate alunga din tara,ea este mama copilului plus la aceasta este mama cetateanului italian.de obicei copilul primeste residinta mamei in italia sau in acest caz unde e rezident copilul,acolo trebuie sa resideze si mama,trebuie sa se adreseze la COMUNA din orasul respectiv.dar daca vrea sa se transfere cu copilul in patria ei-e o mare problema(aceeasi problema am si eu la moment),numai prin hotarirea inst.de judecata.NIMENI NU ARE DREPTUL SA-I IA COPILUL,DACA ESTE O MAMA IUBITOARE SI ARE GRIJA DE COPILUL SAU!!!!!! BAFTA
buna ziua.m-am adresat deja D-ra,dar as dori sa concretizez ceva.sint cetatean al r.moldova.m-am casatorit in italia cu un cetatean italian,as vrea sa stiu daca pot sa divortez cu el in moldova (la moment ma aflu aici),casatoria a fost registrata si in moldova.si in caz ca e posibil - de unde trebuie sa incep.avem si un copilas de citeva luni,in moldova pot sa mai ramin pina in ianuarie cu acordul sotului-copilul e cu mine.in italia nu am unde locui si sotul nu lucreaza,ramin in strada cu copilul.aici am un apartament donat mie si peste un timp(caci feciorul are doar 5 luni)as putea sa-mi gasesc un lucru demn,am studii superioare.in italia divorturile dureaza tare mult,un divort in moldova ar fi mai rapid?ajutati-ma va rog !!! va multumesc mult. ps:ma adresez D-ra caci in moldova,cu parere de rau,nici un sait nu-mi raspunde,VA MULTUMESC MULT DE TOT
va multumesc mult,inteleg ca trebuie sa ma adresez avocatilor din italia,dar ma intereseaza daca s-au mai examinat asemenea cazuri,caci legislatia privind minorii este foarte asemanatoare pe tot teritoriul europei.vreau sa specific ca la moment ma aflu cu copilul in vizita in moldova la parintii mei si trebuie sa ma intorc in italia peste 2 luni,ok.ma intorc,dar din aeroport unde sa plec,caci sotul nu-mi poate asigura nici un loc de trai,ramin in strada!!!si pe el nu-l intereseaza,important e sa fac pe placul lui.ce as putea sa fac la moment?va multumesc mult