avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate Alina Alina

Activitate Alina Alina

Buna ziua!
Se poate debloca o garantie de buna executie in conditiile in care s-a omis a se efectua receptia finala a lucrarii iar contractul este finalizat de 5 ani?
Precizez ca receptia la terminarea lucrarilor s-a efectuat in 2012, iar perioada de garantie a fost de 12 luni. Lucrarile executate, din punct de vedere tehnic la data de azi, nu mai pot fi receptionate deoarece sunt lucrari de intretinere.
Se poate face totusi o receptie a acestora in conditiile in care nu a avut nimeni de obiectat,? Pur si simplu s-a uitat a se face receptia finala a lucrari.
Cu multumiri!
Este vb de perioada 1977 - 2005. Pe mine ma intereseaza sa obtin aceasta adeverinta cat mai repede. De la societate mi se spune ca nu pot sa-mi dea nici o adeverinta pana nu le returneaza DIICOT-ul arhiva preluata.
Daca aveti vreo solutia cum as putea obtine aceasta adeverinta in conditiile date am rugamintea sa mi-o comunicati!
Buna ziua
Am urmatoarea speta
Pentru depunerea unui dosar de pensionare pe langa alte documente este necesar si depunerea unei adeverinte din care sa rezulte grupa de munca si sporuruile aferente conditiilor grele de munca in care o perosana si-a desfasurat activitatea in cazul in care acestea exista.
Intrebare: In cazul in care intreaga arhiva a societatii care trebuia sa elibereze aceasta adeverinta a fost preluata pentru investigatii de DIICOT care este procedura de urmat pentru obtinerea acestei adeverinta?
De la societatea respectiva ne tot amana spunanadu-ne ca pana nu vine arhiva de la DIICOT nu ne poate primi cererea pentru eliberarea adeverintei.

Cu multumiri anticipate
Răspuns la discuția intampinare la somatie de plata
Referitor la neprezentarea dvs la proces va informez ca exista mari sanse ca instanta sa admita somatia formulata de catre operatorul de telefonie deoarece prin faptul ca nu va prezentati apararile se considera o acceptare tacita din partea debitorului a obligatiei de plata.
In locul dvs. as contesta debitul formuland intampinare in care mi-as exprima apararile in ceea ce priveste intinderea si modalitatea de calcul a obligatiei de plata.In felul acesta exista marea posibilitate ca somatia sa fie respinsa deoarece creantia pretinsa prin somatie trebuie sa fie certa, lichida si exigibila.

In felul acesta veti mai castiga un pic de timp pentru ca ei oricum probabil in cazul in care nu se admite somatia de plata se vor indrepta pe calea dreptului comun unde se timbreaza cererea la valoarea debitului pretins.

Mult succes!
Răspuns la discuția Urgent!! - sponsorizari ong
Legea sponsorizarii - Art. 6

Facilităţile prevăzute în prezenta lege nu se acordă în cazul:

a) sponsorizării reciproce între persoane fizice sau juridice;

b) sponsorizării efectuate de către rude ori afini până la gradul al patrulea inclusiv;

c) sponsorizării unei persoane juridice fără scop lucrativ de către o altă persoană juridică care conduce sau controlează direct persoana juridică sponsorizată.


Citiţi mai mult: [ link extern ]

Ce parere aveti?Cred ca aceste prevederi contravin celor mentionate mai sus
Răspuns la discuția Urgent!! - sponsorizari ong
Multumesc mult
Răspuns la discuția Urgent!! - sponsorizari ong
Multumesc mult!
Link-ul nu se incarca. imi da eroare.
Puteti sa-mi dati altul?
Buna ziua
Am o nedumerire. Este legal sa se efectueze operatiuni financiare in sensul sponsorizarilor catre o asociatie de catre SRL-uri care au ca si actionari aceleasi persoane fizice care sunt membrii ai asociatiei unde se doreste a se face sponsorizarea si daca da am rugamnintea sa-mi indicati prevederea legala? In aceste cazuri nu se intra in conflicte de interes?

Cu multumiri anticipate!
Buna ziua
Am urmatoarea nelamurire in care as dori sa ma luminati.
As dori sa infiintez un ONG ai caror membri sa fie 3 SRL-uri care au ca si actionari aceleasi persoane fizice in nr de 2 dar cu un nr diferit de actiuni la cele 3 societati. Mentionez ca aceste societati au ca si actionari numai aceste 2 persoane.
Este posibil asa ceva, atata timp cat cele doua persoane sunt actionari in cele 3 S.R.L.-URI? Daca da am rugamintea sa-mi transmiteti un temei de drept.

Cu multumiri anticipate
Buna ziua
Am 2 mari nelamuriri.
1. Avem un bilet la ordin avalizat in nume propriu iar la scadenta a fost refuzat la plata. Intrebarea mea este in cazul in care debitorul principal este insolvabil se poate pune in miscare executarea silita impotriva avalistului?
Este obligatoriu ca in momentul avalizarii biletului la ordin sa fie incheiat si un contract de fidejusiune fara de care nu se poate pune in miscare executarea silita impotriva avalistului?
2. In cazul contractelor de vanzare cumparare cu derulare succesiva in care nu este determinat pretul in sensul ca se emit facturi pe baza comenzilor surzenite de la clienti este adevarat ca se poate oncheia un contract de garantare a obligatiei principale - contract de fidejusiune?
Exista vreo reglementare care sa impuna un anumit plafon maxim pentru intinderea fidejusiunii? Vin cu aceasta intrebare deoarece am auzit ca intinderea fidejusiunii nu tb sa depaseasca 100.000 lei indiferent de valaorea obligatiei garantate. Este adevarat asa ceva?

Cu multumiri anticipate!!