Multumesc pt. raspuns. In cazul in care am gresit se mai poate rectifica?
Buna ziua, ma intereseaza daca cheltuielile de intretinere ale unui PFA, deduse in bara contractului decomodat se evidentiaza in declaratia 392 B.
Buna ziua,
multumesc pt.raspuns, dar ma intreb cu experienta pe carte o am nu pot infiinta un pfa cu un ob.de activitate asemanator (alt cod CAEN nu contabilitate) ca sa-mi pot plati darile la stat?
Buna ziua,sunt la pensie.Am lucrat contabil fara studii de specialitate 30 de ani.Acum as vrea sa mai lucrez ceva in donemiu fara sa semnez acte ce trebuie vizare de experti(contabilitate primara).In baza cartii de munca si a umor certificate de absolvire a unor cursuri contabile, pot infiinta un PFA obiect de activitate contabilitate? ce cod CAEN ar trebui? Inregistrarea se face la ANAF cu Declaratie Fiscala 070, sau la Camera de Comert.
Buna ziua,
parintii mei au avut in proprietate o casa cu gradina de 1400mp. Tata a decedat in 1980 si la succesiune eu si o sora am mostenit partea tatalui cate 1/4 din casa si teren. In anul 1987 mama mea care detinea 1/2 din casa si teren a facut un contract de intretinere cu sora mea prin care mama ceda surorii partea dinsei de casa.In acel moment 125 mp.teren au trecut in posesia statului.Se mai poate recupera acel terem?cum trebuie procedat, si cine il oate revendica?
Este asa de greu de descalcit aceasta situatie ,sau de ce nu-mi raspunde nimeni?
Buna ziuna,
suntem 4 surori .Parintii nostri,care detineau impreuna o casa si un teren au decedat.Tatal in l980 si dupa el s-a facut succesiunea, in ura careia eu si o sora am primit cite 1/4 casa si teren restul ramanind in proprietatea mamei.(celelalte 2 surori si mama au renuntat la mostenire) . Eu locuiam cu familia cu mama si convietuiam impreuna ca niste oameni normali,pana in ziua in care sora care a mostenit si ea 1/4 casa si teren in urma succesiuni si-a manifestat dorinta sa-si construiasca si ea casa(adaugire) la cea batrinesca ca de ce eu sa stau la casa si ea la bloc,avind pretentia ca eu sa-i dau la ora aceea(l985-86)suma de 50 mii lei si sa renunt la o parte din casa,(bucatarie,baie fara apa curenta,si pivnita),eu ramanind sa locuiesc cu sotuil,fetita si mama in 2 camere si o bucatarie de ~6mp.Fara sa se puna in discutie cine o va ingriji pe mama.Mentionez faptul ca eu fiind cea mai mica am stat tot timpul cu parintii si le-am purtat de grija ,casatorindu-ma mai tarziu mi-am ajutat si surorile la nevoie la cresterea copiilor.Sora mea s-a vaicarit mereu ca ea are 3 copii si sta la bloc si eu am numai 1 copil si etc.a convio-o pe mama sa-i vanda patrea ei de casa cu contract de intretinere si a promis ca ia imi da mie 50 mi lei si partea de casa ce o ceruse ea ,s-mi fac eu acolo o adaugire, cu toate ca in curte era loc pentru inca o casa normala.In situatia data eu am plecat la bloc si am lasat-o in toata casa.Nu mi-a data nici un ban pina in ziua de azi.A facut modificari la casa fara sa ma intrebe nimic,iar eu mi-am ridicat o casa in curte cerind acceptul scris mamei si surorii(aveam acceptul tacit al celorlalte surori)Acum in 2013 sutuatia este tor incurcata avind si 1/2 gradina (partea mamei nu a putut fi instrainata) de impartit.Ea vrea la strada mai nult decit mine pt.ca eu am lasat dupa casa 1 m.l.distanta tocmai sa nu am probleme.Valoarea celor 50mi lei no sa mii mai dea niciodata,promisiunea a zburat,dar cum sa fac cu terenul?Casa nu mi-am terminato si stau tot la bloc.Pot sa intru in posesia si folosinta 1/4 din casa parinteasca?Cum?
Multumesc celor ce-mi raspund.
Buna ziua,as dori sa-mi infiintez un PFA sau o II care ar fi mai avantajoasa forma pt.comert si contabilitate primara.Pot inregistra 2 obiecte de activitate in aceeasi forma?Sunt la pensie de limita de virsta dar aceasta pensie trebuie complectata cu alte venituri.
Multumesc celor ce vor raspunde.
PFA suspendat pt.crestere copil pe perioada de 2 ani,se poate prelungi suspendarea pentru urmatoarea perioada de timp?
As vrea sa stiu cu cat scade pensia de invaliditate gr.II, daca se trece la gr.III.O pensie de 615 lei este foarte mica si la gr.III cu dreptul la munca 4 ore (daca ar fi de gasit) ar fi un ajutor.
Va multumesc,si va doresc o zi minunata.