Nu ,nu este o eroare materiala,ci lucrurile stau cam asa:
S-a facut raspuns la intimpinare depusa de parata in aceasi zii cu data chemarii in instanta pt rectificare carte funciara,pe documentul eliberat de judecatorie este o data,reclamanta punind o data anterioara la aceelasi document,adica raspuns la intimpinare
E posibil doua date pe acelasi document eliberat de o judecatorie,????
O data a reclamantului diferita de data judecatoriei.
Cum raspunzi la o intimpinare si ai 2 date diferite?
Nu am doar un caz ,care este iesire din indiviziune cerut de verisoara mea .
Am primit citatie in luna decembrie 2011,apoi am facut intimpinare si am depus-o inainte de termen cu 20 de zile.
In loc de raspuns la intimpinare am primit citatie in care mi se spunea asa:
Sa ma prezint la data respectiva (30/4/2012),avind ca obiect actiune in constatare-rectificare carte funciara.
Pe 15/5/2012 primesc raspuns la intimpinare depusa de parata(eu fiind parata) din partea reclamantului cu data exacta 30/4/2012 si cu citatie de judecata datata 9/5/2012 pt o noua data in instanta(18/6/2012)
Ce mai pot face acum?
Ce metode legale am de a raspunde?
Am primit o ciatatie cu privire la iesirea din indiviziune a 2 morminte,facuta de verisoara mea.,in care spune la Fondul Cauzei asa :
"Singura ratiune a operatiunii este ca nu i se da autorizatie de deshumare pt a muta osemintele intr-un cimitir mai aproape si a-si indeplini obligatiile crestinesti",defunctul fiind ingropat in acest cimitir de peste 40 de ani.
Deci daca a stat 40 de ani in acelasi cimitir ,ma intreb nu si-a indeplinit obligatiile crestinesti???????
De ce nu a facut acest lucru cind tatal meu era in viata si erau detinatori exclusivi de acte??????
De ce refuza sa mi se dea actele in original pt a finaliza proprietatea asupra locului de veci???????
De ce a vrut sa fac eu iesirea din indiviziune ,daca eu nu am toaote actele si nu am cerut acest lucru.
Ce facem cu ceilalti morti ingropati tot acolo fiind tot neam cu mine si cu verisoara mea?????
Aruncam osemintele sau le impartim?????
Ca raspuns am facut intimpinare.
Nu mi s-a raspuns la intimpinare dar am primit citatie cu obiect actiune in constatare-rectificare carte funciara cu termen stabilit 30/4/2012,nu m-am prezentat locuind in strainatate,acum 15/5/2012 primesc raspuns la intimpinarea mea si mi se spune sa ma prezint la o alta data si se respinge absolut totul din intimpinarea facuta impotriva reclamantului .
Raspuns la intimpinare depusa de parata ,facuta chiar in ziua termenului de judecata,adica 30/4/2012,oare e corect????
Ce cai mai pot ataca si cum pot proceda?
Sa inteleg ca as fii cistigat procesul cind m-a chemat la rectificare carte funciara iar acum sint chemata la o alta data,ce sa mai inteleg din metodele judecatoresti ale acestui sector unde se desfasoara cazul.
In raspuns la intimpinare care l-am primit mai sint si greseli de ortografie.
Multumesc!
Daca ea vrea iesirea din indiviziune de ce imi cerea mie acest lucru,de ce sa platesc eu ,ca totul costa si nu putin.
Ce poate obtine ea din aceast caz?
I se atribuie amindoua locurile de veci ei ,sau numai unul?
Daca sint in concesiune de la Parohie,inteleg ca nu se pot vinde ,ci numai lasa mostenire.
Cred ca aveti dreptate ca cei de la SRI fac totul pt a cistiga bani nemunciti,dar cred totodata ca are avocat de la SRI si nu plateste nimic.
Dar mai am o intrebare :eu fiind cetatean strain cum ma poate da in judecata si daca nu am domiciliu in Romania,nu sint cetatean roman , ce poate sa faca?
Am primit citatie,dar sint cetatean strain cu domiciliu in strainatate.
Sint putin confuza si am nevoie de mai multe raspunsuri de specialitate.
Verisoara mea a trimis citatie cu privire la iesirea din indiviziune asupra locului de veci unde sintem parte comuna(2 locuri de veci de la bunici) pe adresa mamei mele,eu fiind cetatean strain cu domiciliu in strainate .
Sa o luam in ordine:
1) Am facut anul acesta succesiune pe cimitir,intrucit tatal meu a decedat anul trecut ,fiind nevoita urgent sa vin in tara pt ca verisoara mea a amenintat-o pe mama ca o da in judecata.
Deci am facut actele pe numele meu ,dar verisoara mea nu stiu prin ce imprejurari l-a facut pe tatal meu cu multi ani in urma sa- i dea actele in original,eu rugindu-ma de ea de fiecare data sa-mi dea actele in original.
Dupa ce am obtinut succesiunea ,notarul meu mi-a oprit copie legalizata ,care tine loc de original asupra actului de concesiune ,nemai avind posibilitatea si nici nu a fost preotul acolo in iunie2011,fiind in concediul ,ca sa termin actul de concesiune ,adica sa fac shimbarea de nume.
Dar nu aveam act in original.
2) Am plecat din tara si i-am cerut verisoarei mele inca o copie legalizata si sa o aduca mamei mele,care are procura pt a finaliza actul de concesiune la cimitir .
3) Nu a vrut sa il dea mamei mele si a pus conditii ,ca sa se intilneasca la notarul unde am facut actele .
4) Eu i-am spus ca mama mea are procura sa finalizeze actul de cimitir si ca eu plec din tara.
5)Ea mi-a cerut mie sa fac la notar iesirea din indiviziune si i-am spus ca nu am actul de concesiune.
6) Nu stiu ce intenti are cu acest loc de veci ,ca acolo sint mai multe rude de ale noastre.
7)Daca ea doreste aceasta iesire din indiviziune de ce sa oa fac eu?
8)Prin aceasta citatie care am primit-o mi se da un termen si se mai spune ca eu refuz sa fac iesirea din indiviziune.
9)Eu intreb cine imi plateste cheltuieli de transport care sint foarte mari si timpul meu?
10) In luna iunie 2011 primesc telefon de la mama ca o da in judecata pt acelasi motiv,fapt pt care am venit de urgenta in tara si am rezolvat o parte din problema.
11)Dupa cum se vede are talent la amenitari si isi foloseste si dreptul de ofiter SRI pt intimidari.
Ce pot face in aceasta situatie complicata din punctul meu de vedere si ce cai,metode am pt a invinge.
Multumesc!
Cred ca nu prea s-a inteles.
Notarul mi-a cerut bani 150 lei inainte de a lucra dosarul ,bazindu-se pe idea ca se vor uita acesti bani. Iata exact vorbele notarei:"Dati-mi 150 lei ca sa ma apuc de lucrare sa verific",a vrut sa fie sigura de bani ,de ce nu stiu ,poate pt ca sint cetatean strain si ma poate fura mai usor?
Dupa mine se cheama escrocherie si a minti intr-una,a nu raspunde la emailuri stiindu-se vinovat.
Mama mea a fost tot timpul cu mine si e martor permanent .
Convorbirea telefonica cu fiica ,care este tot notar si lucreaza in acelasi birou a mintit cu nerusinare stiind de acesti bani.
In luna iunie 2011 am fost la un notar din Bucuresti ,sector 1 ,pt a face succesiune dupa urma tatalui meu pe cimitir si casa impreuna cu mama mea si specific acest lucru.
Mai intii s-a facut o declaratie de renuntare care s-a platit si facut in 3 exemplare conform legii.
Dupa acea ni s-au cerut actele necesare pentru succesiuni,care le-am dat unele in copii altelete legalizate care tin loc de original si s-au oprit si s-au cerut 150 lei pentru a se a apuca de dosar ,fara sa mi se dea vreo chitanta sau altceva la mina si am mers pe buna credinta.
Am platit succesiunea pe cimitir si i-am spus dnei notar sa scada cei 150 lei ,mi s-a raspuns asa "NU ACUM",mama mea fiind martor.
Mi s-a dat actul in 3 exemplare conform legii.
Pe 4iulie2011 am fost din nou la notar sa platesc succesiunea pe casa si am platit exact ce mi s-a spus si dindu-mi 3 exemplare conform legii,
deci nu s-au facut alte copii cum se minte de notar.
Venind acasa am dat telefon si am vorbit cu fiica notarei fiind si ea tot notar in acelasi birou si i-am spus ca s-au uitat cei 150 lei si mi s-a raspuns asa:"Acesti bani merg la camera notarilor si chitanta va veni la sfirsit de luna,iar eu am spus cine semneaza pt mine ca eu nu sint in tara"
Deci fara a sugera ,a recunoscut ca ua ramas bani la ele(notarele) dar a spus o minciuna.
Acest lucru se poate verifca prin compania de telefoane a mamei mele.
Am incercat din nou sa le contactez prin emailuri ,dar fara succes pt ca nu au vrut sa raspunda.
Probabil stiau ele de ce nu vor sa raspunda.
M-am adresat altor foruri sa rezolve problema mea ,Camera Notarilor si Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Bucuresti,dar ele in continuare au mintit si au dat actele care le aveau in original si chitantele care ascund numere reale ,mai spunind ca s-au facut copii care au costat 10 lei,fapt neadevarat ,la fel ca si celelalte minciuni.
S-a mers prin inselaciune,frauda sau cum vreti sa o numiti cu aceasta metoda de acere bani inainte fara chiatanta si mergindu-se pe ideea ca se vor uita acesti bani.
Probabil ca este o tactica a lor de a mai cistiga bani de la clienti.
Vreau sa fac public numele lor pt a se afla cum se procedeaza la unii notari care fac de ris UNNP din Romania si daca se poate sa fie excluse ,de a li se ridica licenta pentru ca nu merita.
Ce as mai putea face,unde ma mai pot adresa si cum pot sa-mi recuperez banii?
Va multumesc!
X-(X-(X-(X-(