avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate violetta.manea

Activitate violetta.manea

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie.
Am nascut pe 14.05.2017, am fost in CCC pana la 1 martie cand m-am intors la serviciu, dar la un alt angajator. Incetarea suspendarii contractului si acordul de incetare a activitatii cu acordul partilor amandoua sunt cu data de 1 martie. Noul contract este tot de la data de 1 martie, asa am depus actele si pentru stimulent. Am facut o intelegere cu fostul angajator pentru a-mi plati 6 salarii la incetarea contractului( o compensatie poate irelevanta in discutie). Dupa ce am semnat toate aceste documente, cateva zile mai tarziu mi-a dat si foaia cu impozitul pe anul 2019 si am observat ca acest venit de 6 salarii l-a trecut pe luna februarie. Fizic mie mi-au intrat baniii in luna martie. Deci, teoretic se considera ca am inregistrat venituri in ultima luna de indemnizatie? Voi avea probleme in privinta asta? Multumesc!
Am inteles acum. Multumesc frumos pentru lamuriri!
Concediul de maternitate nu este de fapt CCC? Sau fac confuzie? Multumesc!
Buna ziua!
Sunt si eu intr-un caz similar si as dori sa stiu mai concret daca am calculat bine cate zile de concediu de odihna am dreptul pentru anul 2017.
Data probabila a nasterii este 21 mai si as dori sa intru in prenatal la 1 martie 2017, iar in CCC as intra incepand cu 4 iulie. Datorita vechimii, firma imi acoda 25 de zile CO anual. Prin urmare, calculand de la de 1ianuarie-4 iulie, as avea dreptul la 12 zile CO ?

Daca da, atunci dupa noua reglementare de la 2015,anume "Art. 145. [durata concediului de odihna]
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.", de ce nu am dreptul la mai multe zile daca se considera perioada prestata? La ce ajuta de fapt aceasta modificare a legii, doar in caz de concediu medical?
Multumesc mult !
O zi buna!
Răspuns la discuția Stimulent de insertie dupa CCC
Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti, nu stiu daca am inteles corect de mai sus.
Sunt viitoare mamica, ar trebui sa nasc pe 16 aprilie. Momentan, tatal si cu mine nu suntem casatoriti, dar intentionam sa o facem pana la nasterea copilului. Voi sta acasa in CCC un singur an, ma voi intoarce la munca cel mai tarziu cu 1 zi inainte de prima aniversare a copilului si pentru a beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei.
Referitor la prima intrebare din acest topic, nu am inteles exact in ce masura tatal are dreptul sau obligatia sa-si ia 1 luna CCC si in ce fel ma restrictioneaza pe mine ca mama, sa trebuiasca sa ma intorc mai devreme cu 1 luna si ce lagatura are cu faptul daca parintii sunt casatoriti sau nu.
Iar, legat de stimulentul de insertie, am inteles ca s-a modificat incepand cu acest an se acorda si daca optezi pt CCC de 2 ani. Nu inteleg exact de ce se mai cheama stimulent(ce se stimuleaza) si cum se aplica, doar pt al 2-lea an? (ex: max 1200lei +500 stimulent?)
Multumesc mult!
Răspuns la discuția munca de noapte
tudorvaleriu a scris:

1. In exemplul dat aveti dreptate, trebuie sa beneficiati de 12 ore de pauza intre schimburi (in mod exceptional 8 ore).
2. Dar cand veniti din CO se considera ca sunteti odihnita.


Acest raspuns ma temeam ca mi-l veti da!
Mi se pare un pic inuman ca se considera astfel, pt ca de obicei te odihnesti noaptea, iar in acest caz ar trebui sa ma odihnesc(sa dorm) ziua, adica in ziua de CO ca sa fiu apta de munca de noapte.
Oricum va multumesc pt lamurire, aveam nevoie de o parere oficilala si competenta.
Răspuns la discuția munca de noapte
eduard_ a scris:

Stimata doamna, avand in vedere ca societatea dumneavoastra lucreaza si noaptea si programul de lucru este inegal, de la ora 0 si un minut angajatorul va poate chema la munca.
Banuiesc ca se ponteaza asa, si se platesc corect aceste ore de noapte.


Orele de noapte sunt platite corect.
Ceea ce nu mi se pare corect este sa fiu chemata la serviciu de noapte dupa concediu. Asta presupune ca in ziua de concediu sa dorm ca sa fiu apta pt lucrul de noapte. Dar, ceea ce mi se pare mie corect si cum se fac legile nu are nici o legatura, din pacate, nici cu realitatea.

Va multumesc mult pt raspuns!

Răspuns la discuția munca de noapte
tudorvaleriu a scris:

1. Nu e nici o incalcare a legii. La ora cand sunteti chemata la lucru nu mai sunteti in CO.
2. De ce credeti ca dupa CO trebuie sa aveti o pauza de adaptare!?


Ma gandeam ca intotdeauna am liber inainte de tura de noapte.
Adica nu pot lucra de exemplu:
Luni: 9:15-21:15
Marti: 3:00-9:30
Nu as avea timpul de repaus impus de lege, nu-i asa?
Răspuns la discuția munca de noapte
freeelis a scris:

Daca tura dvs este de nate atunci cand reveniti la serviciu din CO, atunci nu mi se pare ca angajatorul a incalcat legea, in acest sens , chemandu-va la servici in tura de nopate.


Multumesc mult pt raspuns!
Nelamurirea mea este: in cate ore este legal sa chemi la serviciu un angajat dupa CO?
Răspuns la discuția munca de noapte
Multumesc mult pentru raspuns!
Am citit articolul din codul muncii cu regulile generale.
Pe mine ma interesa sa stiu daca e corect ca dupa o zi de CO (care se termina la 12 noaptea?)sa fiu chemata la serviciu in 3ore la tura de noapte!