avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate Ovidiu5

Activitate Ovidiu5

Discuție Pensii
Am 59 de ani la 15 ianuarie 2020, am 39 de ani cotizati din care 10 ani in grupa I de munca intre anii 1987-1997 la mina Livezeni din Petrosani.
Cand as putea sa ies la pensie?
Răspuns la discuția Este legal?
Nu a fost sters in baza unui act legal ci s-a considerat de catre responsabilul resurse umane ca ar fi introdus in salariul de baza.Daca ar fi asa,atunci ar fi trebuit sa dispara si din programul de salarii EDUSAL
Discuție Este legal?
Sunt salariat bugetar. in functie didactic auxiliar si am spor de stabilitate de 15% pe fluturasul de salariu din programul EDUSAL,iar din programul REVISAL a fost sters.Este normal si legal? Dupa cum stiu sporurile cu caracter permanent sunt luate in calcul la stabilirea punctului de pensie,iar eu mai am 2 ani pana la iesirea la pensie.
Va multumesc pentru raspuns
Care este procedura de urmat si unde se face acest lucru?
Va multumesc
Un candidat independent la functia de primar poate sa-si creeze o sigla cu respectarea prevederilor Legii 67/2004 republicata?
Un candidat independent la functia de primar poate sa candideze pentru functia de consilier pe listele unui partid ?
Lucrez în învăţământ din anul 1999.În anul şcolar 2002-2003 am fost încdrat ca suplinitor necalificat şi ca atare în 15 iunie mi-a încetat angajarea. La 1 septembrie am fost încadrat din nou de data aceasta ca suplinitor calificat ,iar de atunci am continuitate în învăţământ. Pot beneficia de spor de fidelitate ?
Este legal ca un angajat bugetar sa incaseze salar de la buget si in acelasi timp sa detina si o firma de comert ?