Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu un raspuns la intrebarea:pot infiinta un singur punct de lucru la parterul unui imobil ,pe baza a doua contracte de comodat cu proprietari diferiti apartamentele fiind alaturate(6-7) sau este necesar declararea a doua puncte de lucru?
Societate mica producatoare de bere artizanala si autorizata ca antrepozitar fiscal primeste o cerere de antrepozit fiscal de la o alta societate pentru patru containere Corona Bere 355 ML din Austria in status T2, accize neplatite.Cum se poate raspunde unei asemenea solicitari si care sunt implicatiile fiscale?Multumesc anticipat!
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra,insa eu m-am referit la activitatea de inchiriere utilaje cu deservent(operator).Ar fi trebuit sa mai specific ca societatea desfasoara si activitati in constructii specifice caen 4120,dar si alte activitati insa dispune de utilaje nefolosite la capacitatea maxima si a hotarat sa incheie si contracte de inchiriere ale acestora cu operator.Voiam sa lamuresc daca acesta inchiriere se poate incadra in Caen 4399 pentru stabilirea ponedrii in cifra de afaceri totala a cifrei obtinute din activitati din constructii(acel min 80%)pentru a putea beneficia de facilitatile fiscale din constructii.
Bună seara! Îmi puteți spune dacă prestarea de servicii de inchiriere a utilajelor de construcții cu deservent se încadrează în codul Caen 4399 și poate fi considerata activitate de construcții? Dacă nu care ar fi codul CAEN corespunzător?
Mulțumesc anticipat!
Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea speta:avem un client in Italia, pentru acest client intermediem o marfa de origine animala. Clientul imi comunica ca pe langa autorizatia sanitar veterinara a producatorului, ii trebuie si autorizatia sanitar veterinara a noastra, desi noi suntem doar intermediari,iar marfa se transmite de la producator direct catre clientul din Italia.
Ma puteti ajuta sa lamuresc aceasta problema?Societatea intermediara are nevoie de autorizatie sanitar veterinara ,si daca da ce demersuri ar trebui intreprinse?
Infiintarea unei societati comerciale cu activitate principala corespunzatoare caen 6832Administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract ,presupune obtinerea prealabila a unei autorizatii de functionare de la primarie sau aceasta se obtine ulterior infiintarii societatii?
Buna seara,
Ma puteti ajuta cu procedurile ce trebuiesc indeplinite pentru a putea efectua activitate de intermediere in comertul cu bauturi alcoolice de catre un SRL?
Am urmatoarea problema:o societate comerciala infiintata in august 2010 platitoare de tva trimestrial face o achizitie intracomunitara in noiembrie 2010(se inregistreaza anterior in ROI )si depune 092 schimbare perioada fiscala tva lunar.In anul 2011 nu mai efectueaza nici o achizitie intracomunitara iar cifra de afaceri <119.000.E obligatoriu sa schimbam din nou perioada fiscala la trimestru sau putem ramane pe lunar considerand ca in 2012 vom mai efectua achizitii intracomunitare?
M-ar putea ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea :se poate modifica o intreprindere familiala intr-un SRL si daca da ce anume ar trebui facut.Mentionez ca IF este deja platitoare de TVA insa cei 2 asociati (sot si sotie)ar dori sa-si incheie contracte de munca si sa plateasca CAS,Somaj ,sanatate la salarii.