avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate nicu1961

Activitate nicu1961

Buna ziua ,

Sunt somer de lunga durata (am terminat somajul in dec.2010) , bolnav de diabet DZ 2 -dar neincadrat in progr.nat.de sanatate.

Pentru a putea beneficia de servicii medicale am platit contributia cass lunar pana in prezent (la 1.06.2015) fiind o persoana fara venituri .

In urma aparitiei discutiilor legate de aceasta lege am facut o verificare (pe la inceputul anului ) la admin de sector de unde am avut surpriza sa aflu ca obtinusem circa 12 lei venituri din dividende ( in perioada 2012- 2015 ) , despre care nu fusesem anuntat de nimeni in timp ( soc .la care aveam actiunile nu mai exista iar actiunile sunt consemnate la depozitarul central ), deci dividende neridicate de mine.

1.Conform legii amnistiei fiscale nr. 209/2015 am dreptul sa cer restituirea baneasca aferenta cass pt 1.01.2012-1.06.2015 ?
2. Daca da exista un model de cerere de restituire la admin.fiscala de sector ?
3. Mai trebuie scoasa o confirmare de la CASMB privind calitatea mea de asigurat-persoana fara venituri ?
4. In continuare care va fi statutul meu de contribuabil cass-platitor sau neplatitor-daca nu imi gasesc serviciu pe viitor ?

Intreb deoarece am gasit multe interpretari juridice pe diverse forumuri privind doar pe cei care nu au achitat si foarte neclar -referitor la cei care au achitat.
Va multumesc din suflet !#-o
Buna ziua,

Am diabet zaharat tip 2 (dz2) din anul 2005.Din anul 2009 -august nu mai lucrez dar imi platesc singur asigurarea de sanatate desi nu am nici un venit si nici nu am apelat la ajutor social de la primarie. Sunt inginer si nu vreau sa ma simt ca un cersetor dupa ce 30 de ani statul mi-a luat tot ceea ce a considerat prin taxe si impozite.

Doresc sa stiu daca (asa cum am inteles prin unele site-uri , dar in care nu poti avea incredere) cei cu diabet dz 2 sunt scutiti prin vreo lege de plata asigurarii.
Subliniez ca nu am prezentat complicatii datorita bolii , deci reusesc sa ma mentin in limitele normalului-multumesc lui Dumnezeu...

Mentionez ca din anul 2010 sunt in tratament medicamentos cu Siofor si Januvia si am primit de la doctorul curant diabetolog un referat de justificare din care rezulta ca sunt luat in evidenta in Registrul National de Diabet cu nr.171588 din anul 2005.
Pun aceasta intrebare deoarece pentru un om care nu mai este angajat de nimeni la 52 de ani , este o problema..........
Va multumesc mult !
S-a reabilitat blocul iar la final,s-au montat usile termopan.Usa din spate are geamul mai scurt cu 10 cm pe verticala decat spatiul prevazut pentru el si s-a montat asa ,pe motiv ca trebuie sa existe un spatiu de ventilare pentru acumulari de gaze.
OK ! ,se putea prevede un geam mic batant pentru aceasta si nu aceasta varianta inestetica si care pe deasupra aduce iarna tot frigul pe pardoseala bucatariei mele(locuiesc deasupra la et 1 )...Inainte aveam condens datorita neinchiderii usii bine ,acum oare cum va fi ?...Credeti ca proiectantul a putut sa prevada o astfel de solutie sau e dezinteresul firmei ? ...de la primarie nu mi se arata planul usilor ,iar asociatia e multumita ca s-a terminat termoizolarea blocului.... ce sa fac ?
Multumesc pentru eventual raspuns !
Buna ziua,
Am avut un proces la curtea de apel bucuresti , prin care solicitam recunoașterea și aplicarea de către comisia centrala de stabilire a despăgubirilor a unei decizii a PMB (nr 5570/03.06.2006 ), prin care se acordau măsuri reparatorii în echivalent pentru o casă și un teren aferent ei.
Întrucât ANRP s-a prevalat de ordinul 81 ,apărut ulterior (după cca 1 an ) emiterii acestei decizii ,a început un circuit de reîntoarcerea actelor la prefectura București și PMB ,solicitându-se prefecturii avizarea legalitații acestei decizii. În această perioadă ,prefectura pe motiv că notificarea a fost făcută doar pe numele verișoarei mele,a considerat că decizia nu e legală ,și că de fapt ,trebuie emisă o altă decizie prin care să se acorde doar cota de 1/2 din cele revendicate verișoarei mele neținând cont de dreptul de acrescământ al acesteia .
Menționez că primăria a fost tot timpul de acord cu acest drept și a menținut decizia initială. Din aceste motive a trebuit să acționăm ccsd în judecată.

Problema ce nu-mi este clară acum este următoarea:

NU ȘTIU CUM SÃ ÎNȚELEG DECIZIA CURȚII DE APEL,care spune că:

"Curtea respinge excepția nulității deciziei nr 5570 a PMB ca inadmisibilă"
"Respinge excepția inadmisibilității cererii de chemare în garanție a PMB"
"Respinge acțiunea ca fiind neîntemeiată"
"Respinge cererea de chemare în garanție a PMB ca lipsită de interes"

Vă rog din suflet lămuriți-mă,întrucât avocatul meu este plecat momentan din țară,și am drept de recurs până pe 13.03.2012...!
VÃ MULȚUMESC DIN SUFLET...!
(rog să mă înțelegeți că nu mai suport lupta asta cu statul român ,din 1998...!)
Bunicul meu avea o casa si un teren in Bucuresti(263 mp -teren si 192 mp suprafata constuctiei-si cca 400 mp suprafata locuibila )

Avem un dosar de revendicare pe legea 10 ,in care , de la aparitia legii in anul 2001 ,notificarea a fost facuta doar de verisoara mea, SI S-A DAT DECIZIE de acordare de masuri reparatorii pt casa si teren IN COTA DE 1/1 in favoarea ei , INSA.... mergand mai departe dosarul, SE CONTESTA de institutia abilitata ulterior sa acorde masurile reparatorii verisoarei in cota de 1/1 din cele revendicate, spunanduni-se ca :

1.verisoara culege drepturile ca,comostenitor in raport cu fratele ei-pe linie descendenta fata de mama lor (sora tatalui meu),deci in cota de 1/2

2.eu si sora mea,intrucat nu am facut si noi in nume propriu notificarea suntem, decazuti din drepturi - ok-

DAR -nu aceasta e problema ,intrucat eu si verisoara ne-am inteles sa faca ea demersurile in numele ei-fapt atestat si de executorul judecatoresc ,ulterior noi sa ne rezolvam amiabil impartirea masurilor reparatorii...) !

3.verisoara nu are dreptul de a culege si cota ce ni se cuvenea mie si sorei mele,intrucat verisoara nu -l mosteneste si pe tatal meu !

Consultand mai multi avocati am primit raspunsuri pro si contra,incat nu mai stiu ce sa cred despre capcanele lingvistice ale acestei legi ! CUM CREDETI CA ESTE CORECT ?
As fi recunoscator pt un raspuns pertinent,in deplina cunostinta asupra acestui aspect ! Va multumesc din suflet pt amabilitate !
tatal meu a avut o casa cu 9 camere pe 2 etaje,iar la parter avea restaurant(92 mp-care separat a fost rechizitionat) si un teren de cca 300mp
stiu de la el ca a primit 11.000 lei /1961-1962,suma nesemnificativa atunci pt valoarea casei(a avut si chitanta dar in timp a pierdut-o,iar apoi a decedat)
as dori dc stie cineva sa ma indrume:
-sc foisor sa -spun ca nu detin documente din acea perioada
-primaria buc-serv arhitectura cadastru-urbanism,la fel nu detin documente corespunzatoare anului1960-61-62
1. CUM AS PUTEA AFLA,TOTUSI ?(incep un proces cu ANRP-ul si-mi va trebui !)
2.care e pretul 1 mp/teren sector 2 gara de est-cotat de notariate sau agetii imobiliare?

MULTUMESC DIN SUFLET CELOR CE MA POT AJUTA !
daca stie cineva cam care este cotatia terenului intravilan in sectorul 2,la gara de est si daca exista un pret agreeat de primaria sector =D>MULTUMESC
Discuție dolarul in 1960
=D>stie cineva cat era cotat 1 dolar in anul 1960?
multumesc !
de ce variaza luna de luna pretul afisat la intretinere pt 1 mc de apa rece?
care este pretul corect al 1mc apa rece azi 20.10.2010 ,inclusiv apa menajera deversata la canal?
nu,verisoara a recunoscut ca este revendicare tot din partea bunicii.In fapt ea considera ca e normal ce a facut si ca ne intelegem noi ..........o sa-l vanda si apoi ne impartim drepturile.