ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Multumesc
Am depus o sesizare la baroul de avocati in care am cerut sa mi se restituie onorariul avocatului. Am primit raspuns foarte scurt in care spune ca sesizarea mea a fost clasata, fara sa mi se comunice motivele. Am facut o adresa la baroul de avocati in care am cerut sa imi spuna motivele, in care am intrebat de asemenea sa imi explice cand este programul de vizita, pentru ca eu nu inteleg nimic din ceea ce a scris avocatul. Dupa nenumarate drumuri la borou, mi s-a raspuns ca ei nu ofera consultanta juridica, si daca vreau sa depun contestatie la Biroul National al avocatilor. Vreau sa intreb exista un model de a depune aceasta contestatie, niste articole din lege care ma pot ajuta? Este strigator la cer ca avocatul si-a batut joc de acest dosar.
Intrebarea mea este daca pot recupera din onorariul pe care I l-am dat avocatului, avand in vedere ca mi-a pus dosarul in bratze cu e zile inainte de termen.
Mi-a spus f clar (verbal) ca nu ma mai reprezinta. Adevarul e ca a scris un program de vizita asa cum a vrut el, dupa ce am stat de vorba o ora cu el. Acel program este total diferit de cum am cerut eu. Mi-am dat seama de acest lucru dupa ce au trecut 2 termene in cadrul procesului. Va trebui sa merg eu singur la process sau sa angajez alt avocat. Mi-a spus ca nu imi va da nici un ban, ca daca vreau, pot sa fac o cerere sa o trimit la cabinet si imi va raspunde.
Stiu ca este un articol de lege in care scrie ca orice modificare se poate aduce inaintea primului termen din dosar.
pentru ca nu a facut asa cum I-am cerut eu. Sunt intr-un process pentru extinderea programului de vizita. A depus la instanta ceea ce nu I-am spus eu. Cand mi-am dat seama, mi-a spus sa ii trimit in scris pe mail programul de vizita agreat de mine (asta s-a intamplat acum 2 luni), Acum, cu 3 zile inaintea ultimului termen, mi-a pus dosarul in bratze si mi-a spus ca nu ma mai reprezinta (si-a dat seama ca acum nu se mai poate modifica programul pe care l-a depus initial la instanta)
Sunt in cursul unui process care a inceput de 6 luni. Peste 3 zile ar trebui sa fie ultima infatisare. Avocatul m-a chemat la el si mi-a spus ca nu ma mai reprezinta in process, ca va depune la dosar o hartie de renuntare. Mie nu mi-a dat copiile din dosar, dar nimic de renuntare la proces. Intrebarea mea este daca mai pot recupera onorariul pe care I l-am dat.
Buna ziua,
In urma divortului, fosta sotie a trebuit sa revina la numele purtat anterior casatoriei. Intrucat nu si-a schimbat numele, am depus o hartie la politie, care mi-a raspuns ca nu intra in competenta lor si sa ma adresez la Evidenta populatiei. Am intrebat la Evidenta populatiei si mi s-a raspuns ca ei nu pot merge acasa sa ii spuna fostei sotii ca trebuie sa isi schimbe numele, ca ei primesc hotararea instantei de schimbare a numelui, iar cand va veni sa isi schimbe buletinul, atunci il va schimba, ca ei nu pot face nimic mai mult. Mentionez ca fosta sotie are buletinul valabil inca 8 ani.
Intrebarea mea este cum se poate pune in aplicare decizia definitive a instantei de schimbare a numelui. Am inteles ca termenul de schimbare a numelui este de 15 zile.
Am divortat acum 2 ani de zile. Am o fetita cu fosta sotie, fetita care sta la ea. Intre timp, situatia s-a schimbat, iar eu vreau sa deschid un proces pentru reducerea pensiei alimentare, precum si pentru schimbarea programului de vizita al minorului. Se poate deschide 1 singur proces sau este nevoie de 2 procese?
Am depus actele pentru un proces de diminuare pensie alimentara pentru fosta sotie. Fosta sotie a depus o intampinare la actele mele. La primul termen al procesului, judecatoarea a amanat termenul pe motiv de viciu de procedura cum ca citatia fostei sotii s-a intors inapoi. Nu prea inteleg. Eu stiu ca citatia nu se trimite recomandat. Ce inseamna acest viciu de procedura? Daca a depus intampinare la actele mele, nu e logic ca avea cunostinta de acest proces?
De asemenea, fosta sotie scrie in intampinare ca vrea sa se mute procesul in orasul ei de resedinta, dar cere in acelasi timp sa se judece fara prezenta ei sau a avocatului ei. E posibil ca procesul sa se mute in alt oras, iar daca se muta, va dura la fel de mult pana la finalizarea procesului? Mentionez ca primul termen al procesului a fost dupa 6 luni de la depunerea dosarului.
Ma deranjeaza si faptul ca ma arde la buzunar, si faptul ca sotia nu si-a schmbat numele. Se poate depune ordonanta presedintiala pentru corectarea erorii?