avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters174877

Activitate ContSters174877

Buna ziua.
In ce priveste prima eroare in care ma aflu, va rog sa observati ca in primele posturi, atat dumneavoastra cat si eu am sesizat unele diferentieri date de conflictul lege speciala/generala.Prin urmare, intr-un comentariu am sustinut, poate gresit desigur, ca unele institutii pot fi sau nu compatibile cu legea generala.Sustin in continuare cu aceleasi argumente care tin de incompatibilitate, ca sindicul va respinge orice cerere de suspendare.Nu cumva, judecata cererii se face in camera de consiliu fara citarea partilor in situatiile surprinse de dumneavoastra?
In ce priveste a doua pretinsa eroare in care ma aflu, va rog sa observati, aspect pe care l-am subliniat si intr-un alt comentariu ulterior, ca primul raspuns la subiectul deschis de irina... este dat de mine; in acel asa-zis raspuns, in final, o rugasem pe irina...sa fie atenta si la posibila ipoteza pe care o sustin ca se aplica in continuare, cea a suspendarii de drept a actiunii in obligatie de a face, daca ar interveni o hotarare irevocabila de deschidere; este evident ca acea actiune va fi suspendata de drept, temeiul juridic fiind art. 242 pct.5.La fel de evident este si faptul ca administratorul judiciar va pune in balanta avantajele/dezavantajele ce ar putea rezulta din acea actiune si va actiona in consecinta; insa departarea de subiectul deschis este deja infinita.
Răspuns la discuția insolventa
Buna ziua.
Fostul administrator poate fi raspunzator de aparitia-cauzarea mai exact- starii de insolventa doar in cateva ipoteze; in situatia dumneavoastra, opinia mea este ca nu poate raspunde pentru pasivul societatii, intrucat nu se incadreaza in niciunul din acele situatii enumerate de Legea insolventei.
Actiunea nu este prescrisa din datele prezentate.
Va puteti apara exact cu ce am scris la inceput, adica, fostul administrator nu se incadreaza in ipotezele descrise de lege.Nu stiu nici exact ce se sustine in cererea de atragere a raspunderii pentru o opinie mai concreta si discutabila desigur.
Despre faptul ca fostul administrator nu are in prezent bunuri, nu trebuie contat prea mult pe acest aspect deoarece, orice persoana raspunde cu bunurile prezente si viitoare; adica, chiar maine de pilda, pot intra anumite bunuri in patrimoniul fostului-mostenire, etc.
Nota: de retinut, ca ar fi posibil ca Banca, cu observarea anumitor termene, putea si poate in continuare sa investeasca cu formula executorie biletul la ordin si sa se indrepte impotriva fostului administrator pentru rambursare creditului

Va rog sa veniti si dumneavoastra cu opinii despre subiectul pe care l-ati deschis.
Buna seara.
Daca ati depus o cerere si i-ati dat dumneavostra o denumire aceasta este mai putin importanta, intrucat judecatorul va da calificarea exacta a cererii.Mai exact, chiar daca ati depus o cerere intitulata intampinare in procedura insolventei, esential este sa poata fi calificata contestatie.Daca in acea cerere ati solicitat fireste respingerea cererii creditorului, este suficent sa fi indicat motivele pe care va intemeiati sustinerile si dovezile desigur.Puteti de pilda sa va impotriviti ca creanta ar fi certa, lichida, exigibila; puteti invoca ca nici macar cererea reclamantului nu intruneste conditiile formale, de pilda, nu este semnata de reprezentanti; puteti solicita fixarea unei cautiuni de 10% ceea ce eu as face in toate cazurile; puteti cere sa se constate ca creditorul nu a dovedit prin documente justificative creanta; ca nu este indeplinita valoarea prag etc..Acestea pot fi aduse in atentia sindicului chiar daca s-ar admite exceptia tardivitatii-nu din pricina citarii cu intarziere ci a comunicarii in copie a cererii creditorului-, intrucat sindicul trebuie sa stabileasca daca sunt intrunite conditiile deschiderii procedurii.
Reclamantul este liber sa ridice oricate exceptii vrea, important este sa-i fie admise.De asemenea, si dumneavoastra puteti sa ridicati exceptii si sa va formulati apararile.
Nu exista vreo decizie a curtii constitutionale in acest sens, intrucat aceste exceptii de fapt au si rolul ca procesul sa se desfasoare in modul, la termenele si formele indicate de lege, nu dupa bunul plac al partilor.
Daca timbrarea s-a facut ulterior, nu poate fi admisa exceptia unei asa-zise netimbrari.
Uitasem despre comunicat.Un comunicat, nu poate sa-ti afecteze drepturile la stabilirea indemnizatiei.Din acest motiv nu o sa-l caut.Oricum, un comunicat daca spune altceva decat legea, poate fi folosit pentru a demonstra instantei practica aiuritoare a unor institutii si culpa acestora.
P.S.sfatul cui l-ai urmat?
Foarte bine ca ai primit alerte.Ar fi bine daca ai avea un cunoscut cu cateva minime cunostinte de drept pentru formularea cererii.Competenta este a Tribunalului si nu te costa nimic; adica, nu ai de platit nicio taxa.As putea sa-ti trimit cererea formulata de mine la care sa anexezi o copie de alerta cu locurile de munca primite. Nu de pe toate, dar sa fie unul chiar din acele doua luni cand sustin cei de la somaj ca trebuia sa te prezinti la ei.Legea este din 2002 si are numarul 76.
Am nevoie de date concrete pentru dezbatere.Esential de retinut: am trecut prin aceeasi tarasenie si am avut succes intr-o astfel de actiune, cu toate ca unele termene sunt interpretate diferit in practica judiciara; singura conditie de indeplinit pentru a vi se admite cererea este de a dovedi totusi in fata instantei ca ati cautat loc de munca prin mijloace proprii.Personal, primisem alerte despre locurile de munca disponibile de la diferite societati de recrutare.
Răspuns la discuția SUSPENDARE ART.155 IND.1
Opinia mi se pare gresita.Din speta reiese ca paratul era prezent, prin avocat desigur, iar instanta suspenda judecata intrucat reclamantul impiedica desfasurarea normala a procesului.Se ridica un prim aspect, si anume, cel al reluarii judecatii daca reclamantul indeplineste ulterior obligatiile care au dus la suspendare.Aici se pune problema cererii de reluare-continuare de fapt- a judecatii si la initiativa paratului.Odata reluata in acest fel judecata, se vor solicita si orice alte cheltuieli de judecata.
Dar, un al doilea aspect este ipoteza in care reclamantul nu indeplineste acele obligatii.Paratul poate obtine despagubiri potrivit art. 108 indice 3, aceasta fiind si singura sa posibilitate de a reactiona.In aceasta cerere, consider ca despagubirea poate cuprinde si cheltuielile de judecata, respectiv onorariul de avocat platit, sub rezerva de a se dovedi prejudiciul provocat prin suspendare.
P.S. Subiectul este unul interesant, rugand consultantul sa prezinte si opinia personala.
Răspuns la discuția renuntare la executarea silita
debitorul este destul de nostim in cunoasterea realitatii.daca face plata in procedura executarii silite, inseamna ca i s-a infrant rezistenta.Dumneavoastra nu renuntati, ci pur si simplu vi se face o plata; aceasta include desigur inclusiv si toate cheltuielile cu executarea pe care le-ati suportat tot dumneavoastra, adica, de pilda, inclusiv o placinta pe care ati savurat-o in timp ce asteptati sa va vina randul la executorul judecatoresc pe care vi l-ati ales sa efectueze executarea
va multumesc ca va dovediti totusi simtul umorului.
Daca ati fi retinut din primul meu comentariu la un subiect mai mult decat interesant deschis de dumneavoastra, va rugasem sa fiti atenta si la faptul ca, poate neimportant pentru dumneavoastra, existand o sentinta pare-mi-se de deschidere a procedurii, judecata pricinii in obligatia de a face se suspenda de drept, intrucat sunteti reclamant(art. 243 pr. civila pct. 5., fiind norma generala in sens de procedura si care, se aplica in lipsa de prevederi diferite in legea speciala; este evidenta aceasta lipsa, intrucat, subliniez inca o data, sau, mai liric spus, desenez inca o data un aspect esential: ipotezele sunt diferite, findu-mi cunoscute normele legii speciale, dar, rezulta pana la evidenta ca se refera la actiunile introduse impotriva debitorului aspect necontestat de nimeni).Prin urmare, va rugasem sa aveti in vedere si cealalta ipoteza.
Cu privire la tema exacta-cu toate ca si ipoteza adusa in atentie de mine prezinta importanta, aspecte asupra carora nu mai insist-, intr-un alt comentariu va rugasem sa prezentati un pic mai precis speta; de pilda, prezinta importanta cruciala cine a formulat cererea de deschidere a procedurii, de aici si alte consecinte importante in continuarea procesului.
Ghicind, cum ca creditorul a formulat cererea, aceasta nu poate fi suspendata, in niciuna din ipotezele C. pr. civila.(in ce priveste aceste ipoteze, exista incompatibilitate intre legea generala si legea speciala; aceasta rezulta din insasi procedura colectiva a procedurii, din felul cum este reglementata sulutionarea cererii de deschidere, exempli gratia, daca debitorul nu formuleaza contestatie, sindicul va deshide procedura).Debitorul are alte posibilitati legale si cu consecintele cunoscute, din momentul cand i se notifica cererea; nu mai insist, dar daca doriti, subiectul poate fi dezbatut si, astept cu nerabdare opiniile dumneavoastra.
In consecinta, nici temeiul cand "dezlegarea pricinii atarna" nu poate fi retinut pentru suspendarea cererii de deschidere.
P.S.Poate este util de observat ca insasi regula la care ati facut referire, precum ca actiunile impotriva debitorului se suspenda, comporta unele exceptii; aceasta este oricum o alta discutie...
irina darling. rugamintea mea este sa nu fiti atat de revoltata pa necunoasterea mea;se pare ca nu realizati ca sunteti intr-un spatiu al opiniilor, discutabile desigur.
Despre suspendarea de drept a actiunii de drept , sustin si la sorbona ca aceasta intervine fara multa stiinta a lecturii.Este chiar cazul ridicat de domneavoastra, cum ca aveti promovata o actiune in obligatie de a face prajituri sau cozonac cu mac.Cu beneficiul de inventar, daca ati fi citit primul meu comentariu, ati fi observat ca va rugam sa fiti atenta la faptul ca, odata intervenita o hotarare irevocabila in procedura insolventei lato sensu , actiunile reclamantului, adica ale dumneavoasta se suspenda de drept.Cealalta ipoteza, cu actiunile creditorilor impotriva debitorului, exista desigur, dar va rog sa bagati de seama ca situatiile sunt diferite.
P.S. va rog sa-mi iertati indrazneala de a exprima unele sa le zic pareri in aceasta comunitate; aceste ultime randuri va rog sa le cititi in cheie umoristica