Lucrez la o firma care are sediul in Bucuresti.Pana la 1.12.2013 am apartinut de un punct de lucru in Ploiesti,data la care am primit acte aditionale la cotractul de munca prin care se specifica ca de la aceasta data vom apartine de Sucursala Bucuresti.
Va dau aceste informatii inainte pentru a fi totul cat mai clar.De asemenea in Ploiesti au existat mai multe puncte de lucru pe care le-au unit intr-unul singur(noi lucrand in locatii diferite....societatea fiind cu profil de prestari servicii)
Cu data 10.01.2014 am fost mutata(eu si mai multi colegi) din locatia din Ploiesti la o alta locatie in afara Ploiestiului dar pe aceiasi functie. Nu ni sa dat nici un act aditional prin care sa fim instiintati,nici o perioada pe care vom fi mutati doar justificarea ca trebuie sa invatam sa muncim in toate locatiile unde firma presteaza servicii.
Intrebarea mea este: Erau obligati sa ne faca acte aditionale la contractul de munca sau nu? Putem fi mutati pe o perioada determinata(conform codului muncii)sau pe o perioada nedeterminata asa cum ni sa spus de catre Directorul general?
De la sefi am primit raspunsul ca fiind acelasi punct de lucru nu se considera aceasta mutare ca fiind delegare....cu toate ca locatiile de lucru sunt diferite(una in Ploiesti si cealalta in afara Ploiestuiului plus ca specificul postului si zona in care se lucreaza este diferita).
Va multumesc
Sunt angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata....imi doresc sa mai fac un copil.
Intrebarea mea este:daca in afara de salariu mai fac un contract de colaborare si platesc impozit pe venit se calculeaza si acest venit plus salariul pentru a beneficia de indemnizatie 85% .Mentionez ca salariul meu este de 950 RON+ bonuri de masa si as vrea sa fac contract de colaborare la firma cumnatului meu de 1000 RON.Deci 85% din tot venitul ar fi cam 1600 lei. Este posibil?
Firma a luat un contract cu o primarie pentru construirea a 2 garduri la 2 gradinite......Suma totala(materiale si manopera) este de 33193.01 RON cu TVA....De la primarie cere deviz lucrari....S-a facut un deviz partial pe materiale pentru suma de 15.000 RON cu TVA......si acum eu trebuie sa fac deviz pe restul sumei care este 18193.01(cu TVA)....In aceasta suma intra cheltuieli cu manopera 12500 RON,cu utilaje 1000Ron si cheltuieli indirecte 1000 RON ....Eu cred ca trebuie sa scad TVA-ul din suma ramasa si apoi sa fac devizul....si mai este o intrebare ce cheltuieli indirecte sa trec......ooof imi vine sa imi iau campii de la primarie mi-a zis numai baliverne.......Daca aveti un model de deviz ca nu am gasit pe net si nu am pe cine intreba.
Verisoara mea s-a separat de sotul ei dupa aproape 20 ani de casnicie (motivul:a inselat-o si a determinat-o prin purtarea lui sa plece la mama ei ).Inainte sa plece de la domiciliul conjugal a anuntat sectia de politie si bineinteles ca a luat si cei 2 copii unul de 18 ani si unul minor cu ea.
Problema in legatura cu care postez este urmatoarea:Acum ceva timp sotul ei a facut un credit la banca iar verisoara mea era girant, credit facut de comun acord pentru imbunatatiri aduse casei in care locuiau(care este pe numele socrilor).
In momentul in care a s-au separat au cazut de comun acord ca el sa preia rata de la banca si sa ramana in casa iar ea nu il va da in judecata pentru pensie alimentara.Numai ca din luna februarie el nu a mai platit rata la banca.Verisoara mea a primit telefon de la banca si i s-a apus ca o sa i se puna oprire pe salariu.
Ce poate face ea in conditiile astea?Tot ce o intereseaza este sa nu ajunga sa plateasca rate pentru un lucru de care ea nu mai beneficiaza.Mentionez ca nu are bani sa divorteze avand in vedere ca ea are un venit de 600 lei/luna si 2 copii in ingrijire.
Daca nu poate scapa de ratele la banca ea vrea sa il dea in judecata pentru pensie alimentara dar fara sa puna avocat sau sa o coste prea mult.Problema mai mare este ca a anuntat-o ca vrea sa plece in Germania sa munceasca acolo.
Astept cu nerabdare ajutorul si sfaturile voastre.
Va multumesc anticipat
Nu am facut nici o revendicare pentru ca nu am stiut despre aceasta lege......Sa inteleg ca era vorba de un termen limita in care se putea face revendicarea.......Mentionez ca acea casa a fost preluata abuziv de regimul comunist.Ce alte date as putea sa va mai ofer?.....Dar cel mai important unde sa merg sa ma interesez? La primaria orasului sau la o alta institutie?
Va multumesc
Parintii mei au detinut o casa in Ploiesti care a fost daramata in timpul regimului comunist fara sa primeasca vreo despagubire.La ceva timp au primit cu chirie la stat un apartament pe care l-au cumparat in rate.In locul casei noastre s-au construit blocuri.Exista posibilitatea sa primim despagubiri chiar daca imobilul nu mai exista? Si daca da unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac?
Trebuia sa pun viza pe 14.10.2010 si am uitat......din discutiile de aici am inteles ca o sa pierd somajul....dar nu am inteles daca il pierd doar pe luna oct. sau il pierd de tot........daca nu il pierd de tot dupa cat timp or sa ma repuna in drepturi si care sunt conditiile de repunere in drepturi......eu mai primesc si o completare la somaj fiind data in somaj de la CFR.
Va multumesc pentru raspunsuri.