avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian_lee

Activitate Cristian_lee

Hotarare de Consiliu Local prin care se trece un bun din domeniul public in cel privat al unitatii administrativ teritoriale este un act administrativ normativ sau unul individual?
Răspuns la discuția speta-drept penal
Tema in sesiune?? Unde ai facut facultatea? La bogdan voda? in loc de examen va punea sa faceti niste spete acasa si pe urma va dadea nota pentru ele? Ideea mea era ca este omor din culpa cu prevedere pentru Y, dar ma intrebam daca nu exista o sansa sa fie risc culpabil, pentru ca inculpatul conducea cu viteza redusa si i-a cerut in repetate randuri victimei sa se dea jos, iar decizia acestuia de a ramane pe capota a contribuit la producerea rezultatului. Nu am nevoie sa imi faca cineva tema, am cerut doar o opinie. Crezi ca mi as pierde timpul 4 ani din viata la facultate, sa copiez la examene si mai apoi cand termin sa nu fiu in stare de nimic?
instanta a retinut ca inculpata X a fost atacata de sotul sau, care a lovit-o de mai multe ori. In aceste conditii, X l-a rugat pe fratele sau, Y sa o ajute sa fuga astfel ca acesta a urcat-o in masina sa cu care a plecat, cu toate ca sotul lui X se urcase pe capota masinii. Dupa cateva sute de metri, in ciuda faptului ca Y a condus incet si i-a cerut repetat victimei sa coboare, acesta a cazut lovindu-se mortal.
Ce trebuie sa decida instanta in privinta lui X si Y?
Discuție ipoteca
Daca am un teren ipotecat si il vand, ipoteca se va stramuta pe suma de bani optinuta ca pret pentru teren?
Care este diferenta dintre subrogatie cu titlu universal sau subrogatie cu titlu particular? dar nu vreau explicatii de genul ca una e prevazuta de lege si alta nu pentru ca poate exista si subrogatie cu titlu universal prevazuta de lege si nici cealalta explicatie ca se inlocuieste o valoare cu alta valoare sau bun cu alt bun. vreau o explicatie care poate fi aplicata in practica. multumesc
a incheie cu b un contract prin care ii constitutie acesteia din urma dreptul de a trece si a se plimba pe proprietatea sa, amenajata ca parc, singura sau impreuna cu copilul nou nascut, pe o perioada de 14 ani, ori de cate ori va dori, fie pentru a ajunge pe o cale mai scurta la strada principala a orasului, fie in alte scopuri. Peste 10 ani B decedeaza, iar A refuza accesul in parc a fiului lui B.
In consecinta b, prin ocrotitorul legal, introduce o actiune confesorie, invocand incalcarea dreptului sau de servitute de trecere.
Analizati situatia juridica din speta. Calificati juridic dreptul constituit prin contract.
Am nevoie de ajutor la speta aceasta. multumesc anticipat
Răspuns la discuția Raport de cauzalitate
Multumesc pentru raspunsurile voastre prompte! Impartasesc aceasi idee, doar ca eram nesigur si aveam nevoie de o confirmare. Multumesc inca o data.
in fapt s-a retinut ca inculpatul aflat in stare de ebrietate conducea cu mare viteza un autoturism. La un moment dat, inculpatul se angajeaza intr-o depasire neregulamentara, intrand pe contrasens, unde circula regulamentar un biciclist. Pentru a evita coliziunea, biciclistul a fost nevoit sa patrunda pe trotuar, unde a cazut, dar fara a se accidenta. Revoltat de cele intamplate, acesta se ridica si porneste in urmarirea conducatorului auto. Dupa o cursa de circa 100 m, biciclistul sufera o criza cardiaca si decedeaza.
Exista raport de cauzalitate intre fapta soferului si rezultatul produs.
Răspuns la discuția Mandat european de arestare
ms pentru raspunsul rapid.
deci se incredinteaza bulgariei pe baza principiului personalitatii, dar si celelalte tari au competente de judecare. Sa inteleg ca acest principiu are prioritate sau altul este motivul?
Speta suna cam asa: Inculpatul cetatean bulgar ucide un cetatean german in Romania, iar apoi fuge in Marea Britanie. Instanta engleza cunoscand ca toate statele implicate au emis mandate europene de arestare, carei tari il va trimite?