avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Activitate andreea-deea

Activitate andreea-deea

Situatie: un apartament este in coproprietatea a 2 persoane si acestea intocmesc contract de comodat cu o societate, cu privire la o suprafata din apartament. Ulterior prin partaj, apartamentul revine 100% unuia dintre coproprietarii mentionati in calitate de comodanti, in respectivul contract de comodat si se impune un act aditional la acest contract.

Intrebare: este corect ca data actului aditional la contractul de comodat sa fie data contractului de partaj dintre coproprietari si actul aditional sa fie semnat doar de unicul proprietar ramas, care decide modificarea cu privire la partile contractului de comodat cu mentinerea celorlalte clauze?
Interesant, multumesc.
Multumesc, imi puteti preciza si baza legala pentru aceasta problema ?
Mentionez din nou ca nu este vorba de asociat unic, cazul cu asociat unic ar fi fost clar.
Ok, deci e vorba de 30 de zile calendaristice contorizate in urma de la data implinirii a 2 ani.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Descrierea situatiei : este vorba de o societate SRL care nu are salariati si se estimeaza ca va obtine venituri anuale pana in 50.000 de lei , prin intermediul activitatii a 2 asociati.

Este legal sa nu incheie contract de munca cu firma niciunul din asociati ?
Se pot obtine venituri in calitate de asociat , fara un contract de munca ?
Buna ziua,

M-ar interesa daca un salariat aflat in ICC este in acelasi timp asociat in firma , poata sa faca mici achizitii in calitatea de asociat in perioada ICC , de exemplu facturi de cafea, telefon , laptop.
Identificarea cu aceste achizitii se face prin faptul ca pe facturi la "delegat" ar apare numele persoanei aflate in ICC.
Daca un copil s-a nascut pe 11 Iulie 2013 si unul din parinti este in ICC pana la varsta de 2 ani a copilului, cand trebuie acel parinte sa faca incetarea suspendarii ICC pentru a respecte HG 57/2012 .

a) cu 11 iunie 2015 (ca sa fie cu 30 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani)
b) cu 1 iulie 2015 ( considerandu-se iulie 2015 ultima luna pana la implinirea varstei de 2 ani)
Buna ziua,

Conform legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv ,

1) Cum se considera o cerere de reimproprietarire : solutionata sau nesolutionata, in situatia in care cererea de reimproprietarire a parcurs etapa de validare de catre comisia locala si comisia judeteana, dar la data intrarii in vigoare a legii 165/2013 nu s-a realizat punerea in posesie a solicitantilor ?

Descrierea situatiei :
Terenurile solicitate conform Legii 18/1991 si Legii 1/2000 au fost validate de Comisia Locala si cea Judeteana, dar Comisia Locala nu a procedat la punerea in posesie a solicitantului, deoarece sustine ca nu are terenuri disponibile .

2) -Legea se interpreteaza in sensul ca acest caz este solutionat si nu face obiectul Legii 165/2013?

3) -Daca acest caz se considera solutionat si trebuie doar sa se realizeze punerea in posesie, este corect faptul ca de la publicarea Legii 165/2013 a fost blocata activitatea de punere in posesie pana la 31.12.2014?

Multumesc
Buna ziua,

1) Daca face publicitate prin prin Google AdWords sau Facebook , ce autorizatii trebuie sa se obtina societatea in acest sens?

2) Care ar fi codul CAEN pentru activitatea principala si ce alte coduri CAEN trebuie sa figureze secundar?

Multumesc
Ok, m-am lamurit, este considerat obiect de inventar si nu mai trebuie sa returnez TVA-ul.

Va multumesc foarte mult pentru detalii.