Buna ziua! Administratorul firmei vrea sa achizitioneze utilaje agricole second-hand din Serbia de la persoane fizice.Ce documente trebuie sa intocmeasca cu persoanele fizice de acolo,si cu ce document plateste acestora? Firma din Romania este platitoare de TVA. multumesc anticipat!
Buna ziua! Avem la societate doi angajati care au fost angajati cu CIM pe perioada determinata de 3 luni , ulterior contractul a fost prelungit cu inca trei perioade de cate 3 luni cu acte aditionale, deci practic el s-a prelungit pe perioada de 12 luni, fiind acelasi contract si nu contracte succesive!?. Conform articolului 84 din codul muncii contractul nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 luni , daca ramane acelasi contract mai poate fi prelungit , cu perioade de cate 3 luni inlauntrul acestui termen de 36 de luni?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! va rog sa-mi spuneti ,daca avem o locuinta care este ipotecata bancii si cu ocazia ipotecarii am facut o asigurare ,mai este necesar sa facem o asigurare obligatorie sau e valabila asigurarea pe care o avem deja?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua tuturor!
Am depus decl.112 la ghiseu , astazi cand m-am uitat pe site-ul de verificare al ANAF ,am gasit urmatorul mesaj de eroare validare: `` Eroare la validarea mesajului XML.Mesajul XML nu este formalizat conform schemei de definitie.
Expected attribute : nume in element
coAsigurati@mfp:anaf:dgti:declaratie_unica:declaatie:v1
Expected attribute : prenume in element
coAsigurati@mfp:anaf:dgti:declaratie_unica:declaatie:v1``
Nu inteleg nimicsi nu stiu ce sa fac!
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc anticipat!
daca pe langa salariul de incadrare un salariat mai primeste lunar o prima de productie ,care nu este trecuta in contractul de munca ,contributia de 0,5% pentru somaj se calculeaza la tot venitul brut ?
Va multumesc anticipat!
va rog sa-mi spuneti in cazul unui credit ipotecar la schimbarea unei ipoteci de pe un imobil , pe alt imobil , cum se calculeaza valoarea ipotecii pe care o platim la notar , daca creditul este achitat in proportie de 80%? Am inteles ca se calculeaza tot la valoarea creditului initial ,ceea ce nu mi de pare in regula. Va multumesc anticipat!
daca nu am avut in sold nimic la 31 ianuarie ,si am de recuperat de la fnuass,dar nu a fost depusa cerere de restituire ,cum fac declaratia?
In declaratie la rubrica ``sume de recuperat`` scrie ca se trec sumele de recuperat pentru care s-a depus cerere de restituire. Nu stiu cum sa procedez! Multumesc!
va rog sa-mi spuneti daca ati descarcat declaratia 112 de pe site-ul anaf.
Eu am incercat si cand ii dau download imi deschide o pagina cu ``informatii privind depunerea declaratiilor fiscale``? Oare de ce? Eu am descarcat tot timpul fara probleme declaratiile de pe site-ul anaf.Nu inteleg nimic.Se poate descarca de altundeva? imi poate da cineva o adresa de unde sa o descarc? Multumesc!
:((:((:((
va rog frumos sa-mi spuneti care sunt salariile de incadrare pe ramuri: constructii,comert ,transport ,in mediul privat de la 01 ian. 2011?
Va multumesc anticipat!