avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Activitate dennisnic

Activitate dennisnic

din pacate nu reusesc pe nimeni care sa doreasca sa preia gratis partile sociale.
In privinta administratorului nu pot cadea de comun acord cu coasociata pentru ca nu ne intelegem .
Eu vreau sa scap din firma sau sa o radiez dar nu pot din cauza asociatei pentru ca este indaratnica si pur si simplu nu vrea .
In intanta se poate ? Daca da, unde la tribunal sau la judecatorie ?
De asemenea as vrea sa radiez societatea in baza faptului ca a espirat sediul social
Buna ziua

Sunt asociat si administrator intr-un srl , avand 50% parti sociale eu si 50% parti sociale o alta persoana.
Vreau sa ma retrag din acesta firma si constat ca nu pot; sunt legat pe viata in ciuda vointei mele . Partile sociale vreau sa le cedez gratis si sa ma revoc din functia de administrator si nu pot , deoarece acociatul nu vrea sa preia partile mele sociale gratis si nici o alta persoana .
Cum procedez sa scap din aceasta firma din care nu vreau sa mai fac parte .
Nu pot sa cred ca nu exista o procedura legala de a scapa de acest chin .
multumesc anticipat

eu doresc inchiderea societatii , dar acest lucru nu se poate face atata timp cat exista contract de leasing in derulare .
activitatea comerciala este zero .
eu in calitate de asociat si administrator unic nu pot decide ?
trebuie sa il actionez in instanta ? este aceasta o solutie ? Banuiesc ca nu este primul caz din istoria societatilor comerciale .
eu vreau sa scap de aceste parti sociale sau sa inchid societatea pentru ca sunt costuri inutile ? Respectivul nu doreste nici sa preia partile sociale nici inchiderea societatii .
Trebuie sa existe o autoritate care sa medieze aceste lucruri .Trebuie sa se incline balanta deciziei intr-un fel in caz de egalitate ?
detin 50%parti sociale intr-o societate comerciala la care sunt si administrator . Celelalte 50% sunt detinute de un alt asociat .
Avand in vedere ca societatea este pe pierdere, cu activitate comerciala aproape 0 si avand un contract de leasing financiar pentru un auto in derulare , m-am gandit sa cedez spre cesiune acest contract de leasing , fara nici o pretentie financiara . Asta pentru ca nu ne permitem derularea contractului pana la final si nu doresc litigii cu societatea de leasing.
Pentru acest lucru societatea de leasing a solicitat hotarare aga semnata de amandoi asociatii . Asociatul meu refuza sa semneze , el neparticipand financiar absolut deloc in aceasta firma . Nu vrea pur si simplu .
Ce se intampla cand 2 asociati cu parti egale nu cad de comul acord . care este procedura ?

Răspuns la discuția recuperare creante
sa presupunem ca facturile nu sunt semnate si ca nu mai are contractul intre parti . Ce se va intampla ? nu va avea castig de cauza nici in instanta ?
Eu am aceiasi problema , ar trebui sa recuperez suma de 28.000 lei .
Se poate demonstra ca a acceptat facturile , de accea exista bilanturi si balante , in plus cel care are sa imi plateasca suma a avut acelasi contabil ca mine si stiu sigur ca facturile au fost introduse in contabilitate .
la ce ar trebui sa ma astept .?
eu am apelat la Urban si Asociatii pentru recuperarea datoriei , sunt curios cum vor rezolva problema ?
multumesc
Răspuns la discuția Recuperare datorii
Cu aceiasi problema ma confrunt si eu cu un client . Clientul meu a refuzat sa plateasca aprox.28.000 lei , ca atare m-am adresat celor de la Urban si Asociatii. Acestia mi-au promis ca se ocupa ei de tot in baza unui comision de 10% din suma recuperata , bani pe care ii platesc doar daca recupereaza banii. Inca nu s-a finalizat toata povestea dar din cate am observat s-au pus pe treaba . Sunt curios sa vad cum voi recupera acesti bani . Probabil se va ajunge in instanta si clientului meu i se va face poprire pe cont .
Iata ce am gasit mai nou :
Prin OUG nr 54/2010 se schimba procedura de cesionare a partilor sociale de la cedent la cesionar.

Astfel, hotararea AGA prin care se hotaraste cesiunea totala sau partiala a partilor sociale, trebuie depusa in termen de 15 zile de la emiterea sa la registrul comertului unde isi are sediul social ,societatea comerciala.
Registrul comertului transmite, pentru publicare, hotararea catre monitorul oficial.
De asemenea registrul comerului va transmite in mod obligatoriu,pe cale electronica, hotararea AGA, Agentiei nationale de administrare fiscala si directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti.
Din momentul publicarii, timp de 30 de zile creditorii sociali si orice alte persoane prejudiciate prin hotararea asociatilor privitoare la transmiterea partilor sociale pot formula o cerere de opozitie prin care sa solicite instantei judecatoresti sa oblige , dupa caz, societatea sau asociatii la repararea prejudiciului cauzat, precum si, daca este cazul, atragerea raspunderii civile a asociatului care intentioneaza sa isi cedeze partile sociale.
In lipsa opozitiilor, cesiunea de parti sociale va opera la data expirarii termenului de opozitie prevazut la art 62 si, daca au fost formulate opozitii de la data comunicarii hotararii de respingere a acestora.
Actul de transmitere a partilor sociale si actul constitutiv actualizat cu datele de identificare a noilor asociati vor fi depuse la registrul comertului pentru inregistrarea lor.

In concluzie, in momentul in care veti dori sa cesionati partile sociale catre o alta persoana va trebui sa asteptati intai 30 de zile, de la momentul in care depuneti hotararea AGA in care se hotaraste cesiunea si abia dupa ce trece termenul de 30 de zile ,daca nu s-au formulat opozitii sau, desi formulate ,acestea au fost respinse prin hotarare judecatoreasca se vor putea depune contractul de cesiune si actul constitutiv actualizat, la registrul comertului.

Răspuns la discuția Auto donat catre un ONG
chiar daca cetateanul este de buna credinta ... cine suspecteaza de eludarea taxelor ? autoritatile straine sau autoritatile romane ? Oare nu poate fi probata buna intentie a celor doi?
deci, una peste alta daca nu fac opozitie in urma publicarii in MO, sau daca nu il actionez in instanta isi poate inchide firma bine si merci fara sa mai plateasca datoriile catre terti. !
Probabil ca isi va plati datoriile catre stat asta ca sa nu intampine opozitia celor de la ANAF
Daca un ONG primeste ca donatie din partea unui cetatean strain (olandez) un autoturism care este procedura de inmatriculare ? Va mai plati taxe de inmatriculare sau alte taxe ?
Se schimba datele problemei daca este o masina de epoca ? sau este mai usor de inscris in Romania daca este de epoca ? (intrebarea este pentru a sti ce fel de masina sa caut)

Multumesc