Buna seara,
va recomand sa studiati Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, unde la art.6, alin (1), se specifica: "in sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu prin efectul legii:
pct IV. persoanele care realizeaza, in mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel putin de 4 ori castigul salarial mediu brut [adica 2.022 leix4=8.088 lei (2.022 este cunatumul pentru anul 2011, pentru anul 2010 a fost de 1.836 lei si 1.580 lei pt. anul 2009 spre ex)] utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si care se afla in una dintre urmatoarele situatii:
lit c) persoane fizice autorizate sa desfasoare activitati economice;
Daca ati fost somer si ati beneficiat de ajutor de somaj, pt. acea perioada sunteti scutita de plata contributiei la pensii.
Referitor la perioada 2006-2009 trebuie sa vedeti daca ati realizat venituri si in ce cunatum.
Din cate stiu pana la aparitia Legii 263/2010 puteati stabili dvs. care era suma cu care doreati sa va asigurati la casa de pensii (existand totusi un minim si acolo), insa din 2010 s-a schimbat metodologia.
In orice caz studiati legea mentionata anterior (L 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice)si cred ca veti gasi acolo raspunsurile necesare.
Succes.
Buna seara,
este firesc sa va fie ceruta o copia a actului de identitate. Dvs doriti sa ridicati ceva sume de bani si trebuie sa existe o justificare in acest sens. Pentru linistea dvs asa cum au spus si ceilalti participanti la forum faceti o mentiune pe acea copie " se va folosi doar pt. ......." (motivatia dvs).
Cred ca valabila este doar copia alb negru.
În urma unui divorţ cei doi pierd calitatea de soţi, dar cea de părinţi nu se pierde niciodată. Dacă nu aţi fost decăzut din drepturile părinteşti şi nu aţi solicitat instanţei program de vizită pt. copil o puteţi face acum printr-o cerere adresată instanţei de care aparţineţi. Pentru aceasta acţiune puteţi consulta un mediator sau un avocat după preferinţa dvs.
Nu uitaţi însă că aveţi şi obligaţii referitoare la creştere, educare şi întreţinere.
Mult succes!
Fix 1 an de zile asa cum a mentionat si colegul mediator de mai sus.
Mult succes in continuare!
Buna ziua,
In principal partajul nu are legatura cu programul de vizita al parintelui, decat in cazul in care mai exista o alta proprietate ce poate fi folosita de sot.
Cu o cerere adreasta instantei care a solutionat cauza dvs. sau cu un acord de mediere pe care il veti prezenta apoi instantei pt. incuviintare puteti rezolva si acest aspect referitor la programul de vizitare si pt. perioada vacantelor.
[EDITAT]
Cu respect.
De ce oare in tara noastra toti incultii ajung in frunte....nu uitati ca draguta de EBA in campania ei electorala tocmai acest lucru il promova.....legalizarea comercializarii si consumului de "droguri usoare".As propune sa fie scoase in afara cadrului legal toate aceste magazine, iar vanzatorii si administratorii acestor magazine sa plateasca toate tratamanetele de dezintoxicare din tara - iar dezintoxicarea sa nu se mai faca din banii proveniti de la CAS sau alte fonduri (nici vanzatorii din aceste magazine nu sunt straini de efectele acestor "etnobotanice", eu nu cred ca un om normal in cautarea unui loc de munca ar alege asa ceva). Masura de a interzice functionarea acestor magazine la nu stiu ce distanta de scoli nu este cea potrivita (frectie la un picior de lemn), potrivita este interzicerea definitiva a lor, si pedepsirea severa a celor care culeg roadele distrugerii omenirii din umbra, nu credeti? Credeti oare ca tineretul in lipsa "etnobotanicelor" va cauta alt mijloc de autodistrugere (alcoolul)? eu unul nu cred. In lipsa unor modele umane demne de urmat si a unor activitati educative necesare dezvoltarii normale, tineretul gaseste rezolvarea problemelor in "vise".
Sunt pentru interzicerea definitiva a acestor substante in tara noastra si sanctionarea dura a celor care se ocupa cu comercializarea lor.
Buna ziua,
asa cum au mentinonat si ceilalti domni/doamne (consilieri/utilizatori) mai sus, dpdv juridic aveti optiunea divortului, dar din faptul ca sotul dvs. vrea sa se intoarca la dvs. si copil rezulta faptul ca ar dori sa se impace cu dvs. Puteti merge si la un mediator sa incercati o impacare si sa stabiliti termenii acestei impacari printr-un acord de mediere in care sa stabiliti anumite conditii, iar in cazul in care doriti sa divortati tot acolo puteti stabili intr-un mod civilizat si ieftin conditiile cat si cererile accesorii divortului.
Daca asa nu merge, puteti apela la un avocat.
Mult succes